Lindtsedijk 14 , 3336 LE, Zwijndrecht

  prijs op aanvraag
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  PIER14 Met prachtig zicht op de drukste waterweg van Europa wordt PIER14 ontwikkeld. De ultieme vestigingsplaats voor nautische bedrijven. Dit bedrijventerrein in Zwijndrecht wordt namelijk volledig getransformeerd tot ambitieuze nautische hub en zal in zijn...

  Toon meer

  Kenmerken

  Oppervlakte 4440 m²

  Bedrijfstakken in

  Downloads

  PIER14
  Met prachtig zicht op de drukste waterweg van Europa wordt PIER14 ontwikkeld. De ultieme vestigingsplaats voor nautische bedrijven. Dit bedrijventerrein in Zwijndrecht wordt namelijk volledig getransformeerd tot ambitieuze nautische hub en zal in zijn totaliteit bestaan uit circa 16.000 m2 kantoor en ruim 50.000 m2 bedrijfsruimte inclusief circa 600 meter kade en aanlegsteiger.

  De nautische lofts
  Het ontwerp bestaat uit van een ensemble van een viertal kantoorlofts. De moderne werkomgeving wordt versterkt door het ‘boulevard-achtig’ dek en is direct gelegen aan de Oude Maas. Architectenbureau ZJA voorziet de lofts binnen het nautische bedrijventerrein van een hoogwaardig ontwerp met een vormgeving die de waterrijke omgeving eer aandoet. De nautische lofts liggen op het zuiden en creëren een groots uitzicht over de Oude Maas, benadrukt door de hoogwaardige balkons die over de gehele breedte van het kantoor strekken.

  Het dek verbindt niet alleen de kantoorgebouwen met elkaar, het is ook een ‘‘opgetild’’ maaiveld waardoor het uitzicht nadrukkelijk wordt versterkt. Het ontwerp van het dek is een samenwerking tussen ZJA en de Stijlgroep. Dit gemeenschappelijk dek zorgt ervoor dat alle kantoorlofts in verbinding staan met elkaar op het eerste verdiepingsniveau. Het zal worden ingericht met groenzones, verschillende zit-, lig- en lunchplekken en ruimte bieden om te sporten, flaneren en het plaatsen van kunstobjecten. Het dek zal een uniek onderdeel zijn van het stedelijk weefsel van PIER14.

  Opleverniveau kantoor
  De kantoorlofts worden opgeleverd met onder andere de volgende voorzieningen:
  • Luxe afgewerkte entree op de begane grond, direct naast de parkeerplaatsen;
  • Ruime gezamenlijke hoofdentree op eerste verdiepingsniveau aan de waterzijde, voorzien van tourniquet** verbonden met het dek;
  • Ontvangstbalie en koffiecorner** op de eerste verdieping;
  • Het plafond is ter plaatse van de toiletruimtes voorzien van hygiënisch systeemplafond;
  • Vloerafwerking is deels een gevlinderde druklaag, deels tegelwerk;
  • De kantoorruimtes zijn voorzien van vrij hangende akoestische plafondeilanden inclusief basisverlichting;
  • De overige ruimtes zijn voorzien van een akoestisch stalen, langwerpig systeemplafond;
  • De wanden van de toiletruimtes zijn voorzien van tegelwerk;
  • De wanden van de entree en overige verkeersruimte zijn gesaust;
  • De wandafwerking van de kantoren is industrieel beton;
  • Personenlift vanaf de begane grond;
  • Afvalruimte tbv containers aanwezig op de begane grond;
  • MIVA toilet en doucheruimte op de begane grond;
  • Fietsen opstelplaats;
  • Verwarming en koeling middels vloerverwarming en een VRF-systeem;
  • 73 zonnepanelen per gebouw;
  • Balkons over de gehele breedte van het pand op elke verdieping;
  • De kantoorlofts zijn met elkaar verbonden middels een landschappelijk ingepast dek.
  ** Bij verdeling in appartementsrechten komen deze zaken mogelijk te vervallen.

  Algemene informatie
  Iedere nautische loft beschikt over een vloeroppervlakte van in totaal ca. 2.220 m2 BVO per gebouw, verdeeld over vijf bouwlagen. Iedere kantoorvloer is flexibel in te delen. Aan de waterzijde c.q. zuidkant zijn de lofts voorzien van een hoogwaardig balkon van circa 63 m2, gesitueerd over de gehele breedte van het kantoor. Op de begane grond zal een MIVA-toilet en douche worden gerealiseerd en afgewerkt. Verder zal de hoofdentree op de 1e verdieping vanaf het dek toegankelijk zijn met een tourniquet.

  Oplevering
  De oplevering van de kantoorlofts zal naar verwachting medio Q2 2024 zijn.

  Te koop/te huur kantoorloft 1
  In zijn totaliteit is kantoorloft 1 ca. 2.220 m2 BVO. Units te koop / te huur vanaf 1 verdiepingsvloer ter grootte van ca. 540 m2 BVO. 51 parkeerplaatsen en 1 MIVA parkeerplaats.

  Te koop/te huur kantoorlofts 2
  In zijn totaliteit is kantoorloft 1 ca. 2.220 m2 BVO. Units te koop / te huur vanaf 1 verdiepingsvloer ter grootte van ca. 540 m2 BVO. 59 parkeerplaatsen en 1 MIVA parkeerplaats. Extra parkeerplaatsen zijn in overleg te huur / koop.

  Energielabel
  Er zal uiterlijk voor de huuringangsdatum / datum van overdracht een energielabel worden overhandigd aan koper / huurder.

  Gebruik
  Huurder of koper is te allen tijde zelf volledig verantwoordelijk voor het aanvragen van de eventueel benodigde goedkeuringen en/of vergunningen van het bevoegd gezag om zich op locatie te mogen vestigen.

  Verkoopinformatie:
  Koopsom
  Op aanvraag.

  Fiscaal regime
  Het meest gunstige fiscale regime wordt in overleg met koper en verkoper gekozen.

  Zekerheidsstelling
  Koper dient binnen 14 dagen na ondertekening van de koop-/ aannemingsovereenkomst een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom, op de rekeningnummer van het notariskantoor dat het transport verzorg, te storten.

  Notaris
  De overdracht zal plaatsvinden via projectnotaris HMK notarissen te Amsterdam.

  Koop- aannemingsovereenkomst
  De afspraken tussen koper en verkoper zullen worden vastgelegd in een Koop- aannemingsovereenkomst. Hierin wordt de aankoop van de grond, en ook de afspraken met de aannemer vastgelegd.

  Betaling
  De betaling vindt plaats in termijnen. De eerste termijn betreft de aankoop van de grond. Naarmate de ontwikkeling en de bouw vordert worden de verschillende termijnen in rekening gebracht. In het geval er een hypothecaire lening is afgesloten zal de bank doorgaans de betalingen verrichten.

  Verhuurinformatie:
  Huurprijs
  Huurprijs op aanvraag.

  Omzetbelasting
  Het uitgangspunt is dat Huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat met de ondertekening van de huurovereenkomst zal worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Indien Huurder na de huuringangsdatum niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat Verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid van het verrekenen van omzetbelasting.

  Huurtermijn
  Vanaf vijf jaar met verlengingsperioden van telkens vijf jaar.

  Opzegtermijn
  Wederzijdse opzegtermijn van twaalf maanden tegen het einde van een huurperiode.

  Zekerheidsstelling
  Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW en indien van toepassing servicekosten.

  Huurprijsaanpassing
  Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Servicekosten
  Huurder dient zelf contracten af te sluiten voor de levering van water en elektra. Er zullen door verhuurder geen leveringen en diensten worden verzorgd. Alle leveringen en diensten komen voor rekening van huurder. Verhuurder zal enkel een voorschot in rekening brengen voor de kosten van het parkmanagement en voor de bijdrage BIZ Groote Lindt. In geval van deelverhuur zullen er wel leveringen en diensten door verhuurder worden verzorgd. De afbakening daarvan zal in dat geval nader worden bepaald.

  Huurovereenkomst
  Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015, naar het model van verhuurder.

  Unieke ligging
  PIER14 is gelegen aan de zuidzijde van Zwijndrecht, de thuishaven van de binnenvaart. Door de unieke ligging is PIER14 onlosmakelijk verbonden met nautische nostalgie. Het bedrijvenpark heeft een prachtige ligging aan het water, die ten volste wordt benut met de aanwezigheid van twee insteekhavens. Natuurlijk speelt de architectuur in op het uitzonderlijke zicht op het drukbevaren waterknooppunt. Deze exclusieve factor wordt ook aangegrepen voor extra personenvervoer. Een kracht van PIER14 is dan ook de veelzijdige bereikbaarheid.
  Vanuit PIER14 zal jouw bedrijf volledig toegankelijk zijn voor personeel, zakelijke relaties en bezoekers. Daarbij is wereldhavenstad Rotterdam zowel via het water als het land uitstekend bereikbaar. Een inspirerende metropool om je als nautische ondernemer vlakbij te vestigen.

  Waterbus
  De waterkant van PIER14 dient voor meer dan alleen onbelemmerd uitzicht. Op de kop van het terrein komt namelijk een halte van de waterbus. De waterbus vaart tussen Rotterdam en Dordrecht en is een vorm van openbaar personenvervoer te water. Snel, vol beleving en van het uiterste gemak voorzien. Eind 2022 zal deze vloot met elektrische vaartuigen worden uitgebreid. Een duurzaam vervoersmiddel in de regio die op efficiënte wijze eer doet aan de unieke kwaliteit van PIER14.

  Vestigingsvoorwaarden
  Gemeente Zwijndrecht heeft dit terrein aangewezen om de economie verder te versterken met de ‘Thuishaven van de binnenvaart’ als basisprincipe. Op de locatie mogen zich dan ook alleen nautisch gerelateerde bedrijven vestigen.

  Duurzaamheid
  Er wordt op circulaire wijze gewerkt in de bouw, door onder andere sloopmaterialen te oogsten voor hergebruik. Hiernaast is er goed nagedacht over de mogelijkheden tot renovatie. Een overgroot gedeelte van de gebouwen wordt ook nieuw leven ingeblazen om zo de rijke geschiedenis waar mogelijk te koesteren. Om ook in de gebruiksfase onze duurzaamheidsambities te waarborgen is ervoor gekozen om PIER14 geheel gasloos te bouwen. Een ‘all electric approach’ is de toekomst van onze samenleving, zo ook van dit nautische bedrijventerrein. Bij het realiseren van PIER14 worden daarom doelbewust verschillende duurzaamheidscertificeringen nagestreefd. Op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Dit maakt PIER14 een bijzonder bedrijventerrein, geënt op de toekomst van de nautische industrie en haar mensen.

  Disclaimer
  Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

  Toon meer

  Algemeen

  Vraagprijs prijs op aanvraag
  Servicekosten BTW belast Nee
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie kantoorruimte
  Bouwjaar 2023
  Bouwvorm Nieuwbouw

  Locatie

  Adres Lindtsedijk 14
  Plaats Zwijndrecht
  Provincie Zuid holland
  Land Nederland
  Ligging
  • Bedrijventerrein

  Kantoor

  Oppervlakte 4440 m²
  Oppervlakte in units vanaf 540 m²

  Parkeerplaatsen

  Overdekt aantal 112

  Onderhoud

  Onderhoud binnen Uitstekend
  Onderhoud buiten Uitstekend

  Bedrijfstakken in

  Ontdek de kantoorruimte

  Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
  Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht

  Locatie

  Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht

  Results

  No results were found
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Deze website maakt gebruik van cookies

  We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

  Meer informatie