Ooms helpt jouw huis verhuren -  36727

Ooms helpt jouw huis verhuren

Heb jij een woning die je wilt verhuren? Ooms Makelaars helpt particulieren en grote woningcorporaties zoeken naar de perfecte huurder. Dit doen we in de hele regio Rotterdam Rijnmond en Dordrecht (Drechtsteden).

Of het nu gaat om een gloednieuw, modern appartement op de Kop van Zuid of een ruime eengezinswoning in een familievriendelijke buurt in Schiedam. Dat maakt niet uit. Wij vinden huurders voor bestaande bouw of nieuwbouw, in een hoge of lagere prijsklasse.

Verhuur nu je huis met Ooms Makelaars!

Geen omkijken naar communicatie met kandidaat-huurders
Groot bestand van zoekenden
Screening van huurders

Huis verhuren met Ooms

Ooms Makelaars begrijpt dat jij jouw woning snel wilt verhuren, voor een goede prijs en aan de ideale kandidaat. Ooms Makelaars denkt met je mee. Wij hebben jarenlange ervaring in succesvol verhuren, hebben specialistische kennis van verhuur waardoor we deskundig advies leveren én zijn lid van NVM & Dynamis. Zo zijn we altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen.

Huis Verhuren

Het verhuurproces

De verhuurmakelaars van Ooms zijn gespecialiseerd in het huursegment. Wij kennen de markt als geen ander en weten precies wanneer we actie moeten ondernemen. Wij staan voor een persoonlijke aanpak en ontzorgen van A tot Z, zo hoef jij je nergens druk om te maken. Onze enthousiaste en ervaren makelaars staan tijdens het hele proces voor je klaar.

Zo vinden wij de perfecte huurder

Huis Verhuren
Volgende: Promoten
Huis Verhuren
Huis Verhuren
Volgende: Bezichtigen
Huis Verhuren
Huis Verhuren
Volgende: Contract, oplevering en nazorg
Huis Verhuren
Huis Verhuren
Volgende: Adviesgesprek
Huis Verhuren

Adviesgesprek

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we jouw wensen, alle verhuurmogelijkheden en maken we een rondgang door jouw woning. We bepalen de huurprijs en adviseren over het verhuurtraject.

Volgende: Adviesgesprek

Promoten

Ooms presenteert jouw woning optimaal aan potentiële huurders. Via Ooms.com, Funda, Pararius, Facebook, Instagram en onze database met potentiële huurders. Geen enkele huurder mag jouw woning missen!

Volgende: Adviesgesprek

Bezichtigen

In overleg plant de makelaar de bezichtigingen. Dit kan overdag, ‘s avonds of op zaterdag. De makelaar is vraagbaak voor potentiële huurders. Wanneer iemand wil huren, doen wij een uitgebreide screening.

Volgende: Adviesgesprek

Contract, oplevering en nazorg

Wij kennen de laatste wet- en regelgeving over huurovereenkomsten. We begeleiden de sleuteloverdracht en de oplevering. We stellen een proces verbaal op, voor wanneer de huurder de woning weer verlaat.

Volgende: Adviesgesprek

Veelgestelde vragen over een huis verhuren

In principe heeft elke afgesloten hypotheek voorwaarden waaronder de hypotheek verstrekt is. Eén daarvan is nagenoeg altijd dat de woning niet verhuurd mag worden zonder toestemming van de hypotheekverstrekker. Dit omdat een verhuurde woning minder waard is dan een woning vrij van huur. Indien de maandelijkse hypotheekbetaling niet meer voldaan wordt, wil de hypotheekverstrekker het recht hebben de woning te kunnen verkopen om de hypotheek terugbetaald te krijgen.

In principe zijn hier geen vaste eisen voor en kan alles verhuurd worden – als maar duidelijk is hoe en in welke staat het verhuurd wordt. Wel zal de makelaar adviseren op welke wijze de woning het beste en snelste verhuurd kan worden.

De opstalverzekering is in principe voor de eigenaar en als de woning ongemeubileerd verhuurd wordt is de inboedelverzekering voor de huurder. Indien de woning gemeubileerd verhuurd wordt, is de inboedelverzekering voor de verhuurder.

Alle afspraken die onderling gemaakt zijn worden vastgelegd in de huurovereenkomst. Indien daar niet aan voldaan wordt kunnen boetes worden opgelegd aan de huurder. Hier zijn wetten en regels voor.

In Nederland hebben we het puntensysteem. Dit houdt in dat een woning op basis van voorzieningen, afwerking, locatie en andere variabelen een bepaald aantal punten krijgt. Indien het aantal punten hoger is dan een bepaald aantal, valt de woning in de ‘vrije huursector’ waardoor de eigenaar zelf de huurprijs mag bepalen. Hierbij kan een makelaar adviseren. Indien de woning niet aan dat aantal punten komt, zal het in de sociale huursector vallen waardoor er een vastgestelde huurprijs geldt.

De huurovereenkomst is een samenvatting van alle gemaakte afspraken tussen een verhuurder en huurder. De belangrijkste zaken zijn de contactgegevens van de huurder en verhuurder, en de huurprijs en huurtermijn.

Een verhuurhypotheek is een type hypotheek waarbij verhuur is toegestaan door de betreffende hypotheekverstrekker. Wel kunnen hier bijzondere voorwaarden aan hangen, waardoor het belangrijk is hierover de juiste informatie in te winnen bij een hypotheekadviseur.

Referenties

Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

Boerhaavelaan 46
Boerhaavelaan 46
Boerhaavelaan 46

Yvonne is een vrouw die met veel kennis van zaken handelt. Ze is super bereikbaar, dat vonden wij echt heel bijzonder. Ze handelt snel en goed. Weegt belangen af, geeft advies. Maaike

Amazonestraat 12
Amazonestraat 12
Amazonestraat 12

Prima ondersteuning door zeer vakkundig makelaar met goede kennis van de lokale markt en een goed reëel verhaal naar zowel koper als verkoper. Ze regisseerde de verkoop op en top met goede ondersteuning van het kantoor. Het contact gaf alle vertrouwen en dat werd waar gemaakt.

Visvreugdstraat 113
Visvreugdstraat 113
Visvreugdstraat 113

Dit was de 2e keer dat wij de verkoop van een pand aan de makelaars van Ooms hebben toevertrouwd. En opnieuw was onze ervaring, dit keer met Leon Zoomer, uitstekend.

Rotterdamsedijk 299 a

In tegenstelling tot een andere makelaar die ik eerst in de arm had, was Ooms wel flexibel en deden zij altijd hun best om mij van dienst te zijn. Goede en snelle communicatie, Geen onzin. Vriendelijk in omgang.Ze lieten mij de regie voeren waar ik dat wenste en namen dat stokje over waar

Pinksterbloemlaan 13
Pinksterbloemlaan 13
Pinksterbloemlaan 13

Jim Pezie is een reële en deskundige makelaar, die ons uitstekend heeft voorgelicht en geholpen. Het contact verliep heel goed en wanneer je vraagt om terug te bellen, gebeurt dat ook vrij snel. Tevens is de ondersteuning vanuit het kantoor prima.Kortom wij zijn zeer tevreden over het

Jozef Israëlsstraat 36
Jozef Israëlsstraat 36
Jozef Israëlsstraat 36

Vanaf het begin was er een klik. Ze luisterde en begreep me. Ze heeft me steeds weerhouden een onverstandige koop te doen.Een topper!

Jan Steenstraat 31
Jan Steenstraat 31
Jan Steenstraat 31

Al 2x woning verkocht en gekocht bij Ooms. Altijd goede begeleiding en ook financieel advies onder 1 dak.

Beukelsweg 24 C

Esmee heeft ons erg goed geholpen. Het duurde even voor ons om duidelijk te hebben wat we wilden, maar ze heeft ons enorm geholpen om 'door huizen heen te kijken' en het aankoopproces in het geheel.

Laan van Braets 20
Laan van Braets 20
Laan van Braets 20

huis is vrij vlot verkocht ondanks dat er weinig bezichtigen waren.we zijn zeer te vrede over de gang van zaken

Vaargeul 304
Vaargeul 304
Vaargeul 304

De contacten met de makelaar verliepen vlekkeloos. Hij was altijd bereikbaar en heeft zich voor ons 100% ingezet! Bedankt voor de hele fijne samenwerking!

Liever je woning verkopen?

Kies dan voor een verkoopmakelaar van Ooms Makelaars. Met onze persoonlijke en slimme aanpak garanderen wij de hoogste opbrengst.