Jouw bedrijfspand, onze oplossing: bedrijfshypotheken op maat! - 59647

Jouw bedrijfspand, onze oplossing: bedrijfshypotheken op maat!

Heb je als ondernemer je oog laten vallen op een bedrijfspand en heb je een zakelijke financiering nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Of het nu gaat om een kantoor-, combinatie-, bedrijfs- of horecapand, en of je nu een startende ondernemer bent of al tientallen jaren actief bent, wij leggen je graag de mogelijkheden uit tijdens een persoonlijk gesprek voor het afsluiten van een bedrijfshypotheek.

  Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

  We nemen de eerste afspraak voor onze rekening
  We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie
  Je kunt rekenen op onafhankelijk advies omdat we samenwerken met diverse aanbieders

  Hoogte bedrijfshypotheek

  Het bedrag dat je kunt financieren met de gewenste bedrijfshypotheek voor de aankoop van een bedrijfspand hangt af van verschillende factoren. In essentie is het cruciaal om te weten wat de marktwaarde van het pand is, en wellicht heb je ook plannen voor verbouwingen? Onze adviseur kan je direct inzicht geven in het maximale hypotheekbedrag en de bijbehorende hypotheekrente gedurende de looptijd van jouw zakelijke hypotheek.

  Zakelijke lening berekenen

  We begrijpen als geen ander dat je als ondernemer duidelijkheid wilt over de haalbaarheid van het afsluiten van een bedrijfshypotheek. Voordat we overgaan tot de aanvraag van de bedrijfshypotheek, zullen we alle benodigde berekeningen met je doornemen. Bij het indienen van de aanvraag voor de bedrijfshypotheek voor je bedrijfspand, wordt er ook een toetsing bij het bureau kredietregistratie uitgevoerd. Bovendien zal je adviseur de benodigde documenten, waaronder de definitieve jaarcijfers, meenemen in de financieringsaanvraag van je bedrijfshypotheek.

  OFA - Bedrijfshypotheek

  Looptijd zakelijke hypotheek

  Tijdens de looptijd van de bedrijfshypotheek kunnen er natuurlijk veranderingen optreden die van invloed zijn op de marktwaarde van het pand, zoals een verbouwing, of wellicht overweeg je extra aflossingen of een vaste rente? Al deze mogelijkheden kunnen in overleg met onze adviseur worden besproken in aanloop naar de aanvraag van de zakelijke hypotheek. Doorgaans varieert de looptijd van een bedrijfshypotheek tussen de 10 en 20 jaar.

  Jouw hypotheek afsluiten in vier stappen

  OFA - Bedrijfshypotheek
  Volgende: Oriëntatiefase
  OFA - Bedrijfshypotheek
  OFA - Bedrijfshypotheek
  Volgende: Zoektocht bedrijfspand
  OFA - Bedrijfshypotheek
  OFA - Bedrijfshypotheek
  Volgende: Goedkeuring en afsluiting
  OFA - Bedrijfshypotheek
  OFA - Bedrijfshypotheek
  Volgende: Kennismaken
  OFA - Bedrijfshypotheek

  Kennismaken

  Graag maken we kennis met jou en je onderneming. Vertel ons jouw verhaal, eenvoudig via videobellen of fysiek. Tijdens dit gesprek inventariseren we wat we in de aanvraag gaan uitzetten. We horen graag over je bedrijf, de reden van de aanschaf van het pand, de sector waarin je opereert en je verwachtingen omtrent marktaandeel binnen deze sector. Zo kunnen we samen bepalen welk bedrag je kunt lenen en welke opties het beste bij jouw situatie passen. Je kunt natuurlijk ook bij ons terecht als je een hypotheek wilt oversluiten.

  Volgende: Kennismaken

  Oriëntatiefase

  Met de informatie die we van jou ontvangen, gaan we onderzoeken wat er mogelijk is voor jouw organisatie. We analyseren de cijfers van je onderneming om een goed beeld te krijgen van de financiële situatie. Wellicht heb je al een pand op het oog of wil je weten wat je kunt lenen voordat je op onderzoek uitgaat. Tijdens deze fase geven we een indicatie van het te lenen bedrag voor een bedrijfspand, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

  Volgende: Kennismaken

  Zoektocht bedrijfspand

  Bij het kopen van een bedrijfspand komt veel kijken. Onze ervaren bedrijfsmakelaars staan klaar om je te adviseren over de mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een geschikt pand of al een locatie op het oog hebt, wij helpen je graag om de beste keuze te maken voor jouw onderneming. Samen zorgen we ervoor dat je goed geïnformeerd en voorbereid de zoektocht ingaat.

  Volgende: Kennismaken

  Goedkeuring en afsluiting

  Zodra de geldverstrekker je dossier positief heeft beoordeeld, is je hypotheek geregeld. Of je nu kiest voor een bank of een non-bancaire geldverstrekker, wij begeleiden je bij elke stap van het proces. Met de goedkeuring op zak zorgen we voor een vlotte en zorgeloze afsluiting van je hypotheek, zodat je snel verder kunt met ondernemen.

  Volgende: Kennismaken

  Op zoek naar een bedrijfsruimte?

  Bij Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting beschikken we over een afdeling met specialisten voor elk type bedrijfspand. We staan als bedrijfsmakelaar klaar voor iedere ondernemer. Neem contact met ons op, onze bedrijfsmakelaars helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over een bedrijfshypotheek

  De rentevoorwaarden kunnen variëren afhankelijk van de kredietverstrekker, de marktomstandigheden en jouw kredietwaardigheid. Het is gebruikelijk dat bedrijfshypotheken zowel vaste als variabele rentetarieven aanbieden. Vaste rentetarieven blijven gedurende de looptijd van de lening hetzelfde, terwijl variabele tarieven kunnen fluctueren op basis van marktomstandigheden.

  De maximale lening die je kunt krijgen, hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw bedrijfsinkomsten, kredietgeschiedenis, onderpandwaarde en andere financiële verplichtingen. Een grondige beoordeling van jouw financiële situatie door de kredietverstrekker is nodig om dit vast te stellen.

  Looptijden en aflossingsschema's kunnen variëren, maar typische looptijden voor bedrijfshypotheken variëren van 5 tot 25 jaar. Aflossingsschema's kunnen bestaan uit gelijke maandelijkse betalingen van zowel rente als kapitaal, of andere structuren afhankelijk van de leningsovereenkomst.

  Sommige leningen bieden de mogelijkheid tot vervroegde aflossing, maar hier kunnen kosten aan verbonden zijn, zoals boetes of vergoedingen voor het verlies van rente-inkomsten voor de kredietverstrekker.

  Typische documentatie kan onder meer bestaan uit financiële overzichten van jouw bedrijf, belastingaangiften, bewijs van inkomen, balansinformatie en informatie over het onderpand.

  Naast rente kunnen er ook closingkosten, overdrachtsbelasting, administratiekosten en andere vergoedingen van toepassing zijn bij het afsluiten van de lening. Deze kosten variëren per kredietverstrekker en leningsovereenkomst.

  Het energielabel van een pand speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de financieringsmogelijkheden. Voor panden met een energielabel A, B of C kan doorgaans tot 90% van de marktwaarde worden gefinancierd. Panden met slechtere energielabels, zoals D of lager, komen vaak in aanmerking voor een financiering van 70% tot 80% van de marktwaarde. Het is dus voordelig om te investeren in een pand met een goed energielabel, zowel voor de financiering als voor de duurzaamheid.