Hypotheekadvies -  49861

Hypotheekadvies

Een hypotheek moet passen bij jouw persoonlijke situatie. Bij het afsluiten, oversluiten, aanpassen of overnemen van een hypotheek geven wij onafhankelijk hypotheekadvies op maat. Ongeacht je situatie, wij geven altijd gedegen advies voor financiële weerbaarheid in elke fase van je leven, zodat jij je doelen kunt blijven realiseren.

Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.

De eerste afspraak is voor onze rekening

We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie

Je bent altijd zeker van een verantwoord advies

verantwoord hypotheekadvies

Zeker van een verantwoord hypotheekadvies

Bij Ooms hebben we Erkend Hypotheekadviseurs, Erkend Hypothecair Planners en Gecertificeerd Financieel Planners. Wij beschikken over een ruime keuze uit 35+ hypotheekverstrekkers, zo kunnen we onafhankelijk adviseren op basis van jouw persoonlijke situatie. Daarnaast voldoen we aan alle eisen en bezitten alle keurmerken die er landelijk zijn voor bureaus voor financieel advies. Bij ons ben je verzekerd van een verantwoord hypotheekadvies.

Veelgestelde vragen over hypotheekadvies

Wat je kunt lenen als maximale hypotheek hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan inkomen, leeftijd, het soort dienstverband, spaargeld, is er sprake van erfpachtcanon op de betreffende woning, etc. Het is dus erg nuttig om een hypotheekadviseur een financiële check te laten doen. Dan weet je precies wat jij maximaal kunt lenen en wat voor koopsom je dan hebt.

Ja, dat klopt. Zonder toestemming van een geldverstrekker mag een woning niet verhuurd worden. Op het moment dat jij een normale hypotheek hebt en de woning dus verhuurd, ben jij in overtreding. Een geldverstrekker kan de hypotheekgelden opeisen, waardoor je gedwongen bent om de woning te verkopen. Op het moment dat je de woning wenst te verhuren, dan kan het dus noodzakelijk zijn om de hypotheek om te zetten naar een speciale verhuurhypotheek. Niet alle geldverstrekkers bieden dit product aan, dus omzetten gaat niet zo gemakkelijk. Bij een verhuurhypotheek is verhuren wel toegestaan, maar de rente wel een stukje hoger. Een andere oplossing is om de hypotheek volledig af te lossen.

Dat is afhankelijk van de hoogte van de verbouwing die je wenst te realiseren en de samenstelling van jouw huidige hypotheek. Op het moment dat jij je hypotheek wenst te verhogen, dan dien je daar een aantal eenmalige kosten voor te maken. Denk aan advieskosten, taxatiekosten en mogelijk notariskosten. Het voordeel van een hypothecaire geldlening is dat de rente lager is dan bij een consumptieve financiering. Dit levert je dus lagere maandlasten op. Het moet alleen wel mogelijk zijn om, gebaseerd op de waarde van je woning en de hoogte van het inkomen, de hypotheek te verhogen. Indien dit niet mogelijk is, dan biedt een consumptieve financiering ook uitkomst.

Op het moment dat je een tweede woning wenst te kopen, dan kun je dit financieren middels een hypotheek op de eerste woning. Dit kan bijvoorbeeld als jij op de eerste woning veel overwaarde hebt. Je neemt dan een deel van deze overwaarde op voor consumptieve doeleinden en gebruikt dit voor de aanschaf van een nieuwe woning. De hypotheekrente voor dit deel van de hypotheek is dan fiscaal niet aftrekbaar. De verhoging van deze hypotheek dient op basis van de waarde van de woning en jouw inkomen wel mogelijk te zijn. Daarnaast verstrekt niet iedere geldverstrekker consumptieve financieringen. Om te weten wat jouw mogelijkheden zijn, is het goed om met een adviseur contact op te nemen.

Op het moment dat je een wenst te kopen in het buitenland, dan kun je dit financieren middels een hypotheek op de eerste woning. Dit kan bijvoorbeeld als jij op de eerste woning veel overwaarde hebt. Je neemt dan een deel van deze overwaarde op voor consumptieve doeleinden en gebruikt dit voor de aanschaf van een nieuwe woning. De hypotheekrente voor dit deel van de hypotheek is dan fiscaal niet aftrekbaar. De verhoging van deze hypotheek dient op basis van de waarde van de woning en jouw inkomen wel mogelijk te zijn. Daarnaast verstrekt niet iedere geldverstrekker consumptieve financieringen. Om te weten wat jouw mogelijkheden zijn voor een huis in het buitenland, is het goed om met een adviseur contact op te nemen.

Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

Klanttevredenheid
Chandenie Ramlal

Jacco heeft ons voor de tweede keer weer uitstekend geholpen! In 2021 hebben we ons huis gekocht en nu hebben we een bouwdepot aangevraagd voor extra verbouwingen. De communicatie is duidelijk en vlot. Ik raad Jacco zeer zeker aan voor financieel advies!

10 10 1
Geschreven op
Chinedu Aguwamba

I think is a bit expensive.An English version of contracts would be much appreciated for internationals.Overall, good service.

8,0 10 1
Geschreven op
Peter Langerak

Advies was goed, snel, deskundig, meedenkend met ook nog eens een perfecte prijs. Top dus.

10 10 1
Geschreven op
Anoniem

Andre is een prettig persoon om mee te communiceren. Hij snapt wat de klant wil en gaat daar dan voor.

10 10 1
Geschreven op
N Kribben

Prettige samenwerking

9,0 10 1
Geschreven op
Logo Insocial

Gemiddeld cijfer

9,5 Op basis van 1211 reviews
Ooms Makelaars
9.0 10 1 3007

Benieuwd naar wat jouw huidige woning waard is?

Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling. Zo weet jij gelijk of je eventueel overwaarde hebt waar je van kunt profiteren!

Nu aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie