Hypotheekadvies -  49861

Hypotheekadvies

Een hypotheek moet passen bij jouw persoonlijke situatie. Bij het afsluiten, oversluiten, aanpassen of overnemen van een hypotheek geven wij onafhankelijk hypotheekadvies op maat. Ongeacht je situatie, wij geven altijd gedegen advies voor financiële weerbaarheid in elke fase van je leven, zodat jij je doelen kunt blijven realiseren.

Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.

De eerste afspraak is voor onze rekening

We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie

Je bent altijd zeker van een verantwoord advies

verantwoord hypotheekadvies

Zeker van een verantwoord hypotheekadvies

Bij Ooms hebben we Erkend Hypotheekadviseurs, Erkend Hypothecair Planners en Gecertificeerd Financieel Planners. Wij beschikken over een ruime keuze uit 35+ hypotheekverstrekkers, zo kunnen we onafhankelijk adviseren op basis van jouw persoonlijke situatie. Daarnaast voldoen we aan alle eisen en bezitten alle keurmerken die er landelijk zijn voor bureaus voor financieel advies. Bij ons ben je verzekerd van een verantwoord hypotheekadvies.

Veelgestelde vragen over hypotheekadvies

Wat je kunt lenen als maximale hypotheek hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan inkomen, leeftijd, het soort dienstverband, spaargeld, is er sprake van erfpachtcanon op de betreffende woning, etc. Het is dus erg nuttig om een hypotheekadviseur een financiële check te laten doen. Dan weet je precies wat jij maximaal kunt lenen en wat voor koopsom je dan hebt.

Ja, dat klopt. Zonder toestemming van een geldverstrekker mag een woning niet verhuurd worden. Op het moment dat jij een normale hypotheek hebt en de woning dus verhuurd, ben jij in overtreding. Een geldverstrekker kan de hypotheekgelden opeisen, waardoor je gedwongen bent om de woning te verkopen. Op het moment dat je de woning wenst te verhuren, dan kan het dus noodzakelijk zijn om de hypotheek om te zetten naar een speciale verhuurhypotheek. Niet alle geldverstrekkers bieden dit product aan, dus omzetten gaat niet zo gemakkelijk. Bij een verhuurhypotheek is verhuren wel toegestaan, maar de rente wel een stukje hoger. Een andere oplossing is om de hypotheek volledig af te lossen.

Dat is afhankelijk van de hoogte van de verbouwing die je wenst te realiseren en de samenstelling van jouw huidige hypotheek. Op het moment dat jij je hypotheek wenst te verhogen, dan dien je daar een aantal eenmalige kosten voor te maken. Denk aan advieskosten, taxatiekosten en mogelijk notariskosten. Het voordeel van een hypothecaire geldlening is dat de rente lager is dan bij een consumptieve financiering. Dit levert je dus lagere maandlasten op. Het moet alleen wel mogelijk zijn om, gebaseerd op de waarde van je woning en de hoogte van het inkomen, de hypotheek te verhogen. Indien dit niet mogelijk is, dan biedt een consumptieve financiering ook uitkomst.

Op het moment dat je een tweede woning wenst te kopen, dan kun je dit financieren middels een hypotheek op de eerste woning. Dit kan bijvoorbeeld als jij op de eerste woning veel overwaarde hebt. Je neemt dan een deel van deze overwaarde op voor consumptieve doeleinden en gebruikt dit voor de aanschaf van een nieuwe woning. De hypotheekrente voor dit deel van de hypotheek is dan fiscaal niet aftrekbaar. De verhoging van deze hypotheek dient op basis van de waarde van de woning en jouw inkomen wel mogelijk te zijn. Daarnaast verstrekt niet iedere geldverstrekker consumptieve financieringen. Om te weten wat jouw mogelijkheden zijn, is het goed om met een adviseur contact op te nemen.

Op het moment dat je een wenst te kopen in het buitenland, dan kun je dit financieren middels een hypotheek op de eerste woning. Dit kan bijvoorbeeld als jij op de eerste woning veel overwaarde hebt. Je neemt dan een deel van deze overwaarde op voor consumptieve doeleinden en gebruikt dit voor de aanschaf van een nieuwe woning. De hypotheekrente voor dit deel van de hypotheek is dan fiscaal niet aftrekbaar. De verhoging van deze hypotheek dient op basis van de waarde van de woning en jouw inkomen wel mogelijk te zijn. Daarnaast verstrekt niet iedere geldverstrekker consumptieve financieringen. Om te weten wat jouw mogelijkheden zijn voor een huis in het buitenland, is het goed om met een adviseur contact op te nemen.

Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

Klanttevredenheid
Virginie Kraan

Gewoon super vanaf dag 1. Wij zijn begonnen met advies zoeken over ons pensioen en geeindigt in een nieuwe hypotheek en de hele tijd ging alles heel soepel. Communicatie is top, uitleg is altijd heel duidelijk geweest. Jullie namen de tijd om alles goed door te nemen, er was nooit gehaast of gevoel van ongeduld. Wij zijn heel blij met de kwaliteit van jullie bedrijf.

10 10 1
Geschreven op
J.N. Piket

Goed advies, bereikbaar, vriendelijk en zeker niet te beroerd om zaken nog eens uit te leggen.Dank jullie wel.

10 10 1
Geschreven op
Frank en Marion Muller

De feedback en daarbij oordeel is in principe niet zo moeilijk: wij zijn al 14 jaar klant, via Andre Slager, en hebben het contact altijd als zeer prettig en deskundig ervaren. Dat is ook de reden dat wij klant gebleven zijn. Nu in het advies oversluitentraject Hypotheek zijn we blij dat we kunnen bouwen op de relatie en alles wat daarmee samenhangt. Het feit dat 'team Slager' (Rosalina en Andre) ons in dit traject geholpen hebben, hebben wij als zeer prettig ervaren,

10 10 1
Geschreven op
W.A.Telleman

De totale services, de snelheid van handelen en deskundigheid zijn zo perfect, dat ik tot op dit moment geen verbeter punten kan aandragen.

10 10 1
Geschreven op
Anoniem

Zowel Paul als Robin hielden me goed bij de les!Voor allebei een dikke 10

10 10 1
Geschreven op
Julius Smit

Eric is doortastend, spreekt helder en kan zaken goed uitleggen.

10 10 1
Geschreven op
Logo Insocial

Gemiddeld cijfer

9,5 Op basis van 1011 reviews
Ooms Makelaars
9.0 10 1 2647

Onze nieuwste content

Nieuwste blog

Nieuwste blog

Nieuwste blog

YouTube

Podcast: Ooms Talk

Podcast: Ooms Talk

Podcast: Ooms Talk

Actueel

Kennis

Kennis

Benieuwd naar wat jouw huidige woning waard is?

Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling. Zo weet jij gelijk of je eventueel overwaarde hebt waar je van kunt profiteren!

Nu aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie