Nieuwbouwhypotheek tegen een scherp tarief - 47066

Nieuwbouwhypotheek tegen een scherp tarief

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning heb je een nieuwbouwhypotheek nodig. Deze is anders dan een hypotheek voor bestaande bouw. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van een nieuwbouwhypotheek ten opzichte van een bestaande bouw hypotheek.

Heb je meer vragen of wil je een nieuwbouwhypotheek afsluiten? Plan een adviesgesprek in met onze adviseur via het contactformulier.

  Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

  Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.

  De eerste afspraak is voor onze rekening

  We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie

  Je bent altijd zeker van een verantwoord advies

  nieuwbouwhypotheek block 1

  Meer hypotheek door energieprestatie

  Nieuwbouw voldoet aan alle duurzaamheidsnormen, dus je kunt een hogere hypotheek krijgen. Met een energiezuinig huis kun je tot € 9.000 extra hypotheek krijgen. Bij een nul-op-de-meter woning zelf tot € 20.000. Mits dat geld aan energiebesparende maatregelen wordt besteed en een energieprestatiegarantie van 10 jaar. Sommige banken relateren ook de rente aan het energielabel van een woning en geven bij nieuwbouw daarom een lagere rente.

  Nieuwbouwhypotheek

  Je hoeft veel extra kosten niet te betalen

  Bij de koop van een bestaande woning komen er veel extra kosten kijken die je uit eigen zak moet betalen, waaronder overdrachtsbelasting, notariskosten, makelaars- en taxatiekosten en de bouwkundige keuring. Bij een nieuwbouwwoning maak je deze kosten niet. Je hoeft uit eigen middelen alleen de hypotheekakte, kosten voor het hypotheekadvies en soms ook de NHG-kosten te betalen. Het advies is om ook een opleveringskeuring te laten doen bij nieuwbouw, want ondanks dat alles nieuw is, moet de woning wel conform de normen worden opgeleverd

  In vier stappen een nieuwbouwhypotheek afsluiten

  Nieuwbouwhypotheek

  Kennismaken

  Vertel ons jouw verhaal. Eenvoudig via videobellen horen we graag hoe we jou verder kunnen helpen. In dit online oriëntatiegesprek kijken we vrijblijvend naar welk bedrag je kunt lenen en welke hypotheekvorm bij je past. Zo weet je direct wat jouw nieuwbouwwoning mag kosten. Je kunt natuurlijk ook bij ons terecht als je een hypotheek wilt oversluiten. Liever op kantoor langskomen? Vraag er naar bij je contactpersoon.

  Nieuwbouwhypotheek

  Hypotheekadvies

  Je bod is aanvaard. Gefeliciteerd! Zodra de hypotheekvorm naar wens is, gaan we aan de slag met het definitieve hypotheekadvies. We weten welke geldverstrekker het best aansluit bij jouw wensen, wat de beste voorwaarden en rentetarieven zijn en helpen je een rentevaste periode te kiezen. Aan het einde van het gesprek vragen we het renteaanbod (hypotheekofferte) aan bij de geldverstrekker. Wij kunnen je indien nodig in contact brengen met een taxateur voor het taxeren van je nieuwe woning.

  Nieuwbouwhypotheek

  Hypotheek afsluiten

  Je bent akkoord met het renteaanbod en we hebben eventueel het taxatierapport ontvangen. We spreken af en komen bij elkaar om alles door te nemen en te ondertekenen. Als alle benodigde documenten compleet zijn, stuurt jouw hypotheekadviseur het getekende renteaanbod naar de geldverstrekker. Zodra de geldverstrekker je dossier positief beoordeeld heeft is je hypotheek geregeld. Veel plezier met je nieuwe woning!

  Nieuwbouwhypotheek

  Jouw woning verkopen

  Woon je nu in een koopwoning? Dan wil je die natuurlijk tegen de hoogst mogelijke prijs verkopen. Onze makelaars helpen je daar graag bij. Zo ben je verzekerd van een soepele overgang én is alles bij dezelfde partij geregeld, wel zo makkelijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag het jouw adviseur of laat je gegevens achter voor een gratis waardebepaling.

  Veelgestelde vragen over een nieuwbouwhypotheek

  Je kunt de kosten voor meerwerk in principe meefinancieren, zolang dit past bij een verantwoorde hypotheek op basis van het inkomen. Als je kiest voor bijvoorbeeld een bedrag van € 30.000 aan meerwerk, dan verhoog je met datzelfde bedrag de hypotheek. Geldverstrekkers gaan ervan uit dat de waarde van de woning ook zal stijgen met hetzelfde bedrag. Voorwaarde is wel dat het geld wordt besteed aan meerwerk wat ten goede komt aan de woning (vloer, tuin, keuken, stucwerk, badkamer, etc.) en dus niet aan een bankstel, raambekleding of een eettafel.

  Vanaf het moment dat je bij de notaris bent geweest, ga je rente en aflossing betalen aan de bank. Omdat nog niet al het geld is uitgegeven uit het zogenoemde depot, waarmee in de bouwperiode alle nota's van de aannemer betaald dienen te worden, ontvang je van de bank een rentevergoeding over het geld dat nog bij de bank 'in depot' zit. De hoogte van die rentevergoeding is afhankelijk van jouw gekozen geldverstrekker. Dit is dus een belangrijk gegeven als je gaat bepalen welke bank je kiest.

  Er zijn in principe geen verschillen tussen een nieuwbouwhypotheek en een ‘gewone’ hypotheek. Het zijn vooral de voorwaarden van de bank die belangrijk zijn in de keuze die je moet maken bij het afsluiten van een hypotheek voor nieuwbouw. Denk hierbij aan de duur van het bouwdepot, de hoogte van de rentevergoeding van het bouwdepot etc.

  Een ander verschil is dat je de woning niet hoeft te taxeren en dat de koopprijs en het meerwerk doorgaans het uitgangspunt zijn, om de waarde van de woning vast te stellen.
  Er is een bank die een lagere rente hanteert bij nieuwbouw, maar verder zijn er geen verschillen qua vormen. Het zijn de voorwaarden die een keuze bepaalt en daar kunnen wij je bij helpen.

  De aflossingsvormen bij een nieuwbouwhypotheek zijn niet anders dan bij een ‘gewone’ hypotheek. Het is belangrijk om een aflossingsvorm te kiezen die bij jouw situatie past. Wij kunnen je hierin adviseren.

  Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

  Klanttevredenheid
  Monique

  Jolanda is super aardig, neemt de tijd en legt alles goed uit.

  10 10 1
  Geschreven op
  Monique

  Zowel onze financieel adviseur Erik als onze makelaar Sebastiaan zijn toppers!Altijd snelle reactie, vriendelijk en nemen alle tijd voor je!

  10 10 1
  Geschreven op
  Anoniem

  Halima is deskundig en enthousiast. Zij heef mijn alle vragen beantwoord. Zij luistert ook naar mijn wensen.

  10 10 1
  Geschreven op
  Rob Stakenburg

  Prima zo, gewoon zo doorgaan. Wij zijn zeer tevreden. Zeker over Andre. Neemt rustig de tijd voor alles en is goed bereikbaar.

  10 10 1
  Geschreven op
  Satin Debi Tewari

  Wij zijn een klein jaar bezig geweest vanaf de aankoop van onze kavel via Ooms. Ook heeft Ooms onze huidige woning verkocht. Na een aantal maanden bezig te zijn geweest met het hypotheek is het uiteindelijk rond gekomen. Wij zijn Paul ontzettend dankbaar dat hij het voor mekaar heeft gekregen.

  10 10 1
  Geschreven op
  Jeffrey

  Van begin tot eind prima geholpen. Zeer tevreden over de uitleg omtrent de mogelijkheden , benodigdheden en eventuele vragen omtrent regelgeving.Grote plus was ook de snelle reactietijden op vragen (buiten kantoortijden) en uiteindelijk ook de snelle doorlooptijd tot akkoord.

  10 10 1
  Geschreven op
  Logo Insocial

  Gemiddeld cijfer

  9,5 Op basis van 1241 reviews
  Ooms Makelaars
  9.0 10 1 3075

  Benieuwd naar wat jouw huidige woning waard is?

  Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling. Zo weet jij gelijk of je eventueel overwaarde hebt waar je van kunt profiteren!

  Nu aanvragen

  Deze website maakt gebruik van cookies

  We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

  Meer informatie