Nieuwbouwhypotheek tegen een scherp tarief - 47066

Nieuwbouwhypotheek tegen een scherp tarief

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning heb je een nieuwbouwhypotheek nodig. Deze is anders dan een hypotheek voor bestaande bouw. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van een nieuwbouwhypotheek ten opzichte van een bestaande bouw hypotheek.

Heb je meer vragen of wil je een nieuwbouwhypotheek afsluiten? Plan een adviesgesprek in met onze adviseur via het contactformulier.

  Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

  De eerste afspraak is voor onze rekening
  We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie
  Je bent altijd zeker van een verantwoord advies
  nieuwbouwhypotheek block 1

  Meer hypotheek door energieprestatie

  Nieuwbouw voldoet aan alle duurzaamheidsnormen, dus je kunt een hogere hypotheek krijgen. Met een energiezuinig huis kun je tot € 9.000 extra hypotheek krijgen. Bij een nul-op-de-meter woning zelf tot € 20.000. Mits dat geld aan energiebesparende maatregelen wordt besteed en een energieprestatiegarantie van 10 jaar. Sommige banken relateren ook de rente aan het energielabel van een woning en geven bij nieuwbouw daarom een lagere rente.

  Nieuwbouwhypotheek

  Je hoeft veel extra kosten niet te betalen

  Bij de koop van een bestaande woning komen er veel extra kosten kijken die je uit eigen zak moet betalen, waaronder overdrachtsbelasting, notariskosten, makelaars- en taxatiekosten en de bouwkundige keuring. Bij een nieuwbouwwoning maak je deze kosten niet. Je hoeft uit eigen middelen alleen de hypotheekakte, kosten voor het hypotheekadvies en soms ook de NHG-kosten te betalen. Het advies is om ook een opleveringskeuring te laten doen bij nieuwbouw, want ondanks dat alles nieuw is, moet de woning wel conform de normen worden opgeleverd

  In vier stappen een nieuwbouwhypotheek afsluiten

  Nieuwbouwhypotheek
  Volgende: Hypotheekadvies
  Nieuwbouwhypotheek
  Nieuwbouwhypotheek
  Volgende: Hypotheek afsluiten
  Nieuwbouwhypotheek
  Nieuwbouwhypotheek
  Volgende: Jouw woning verkopen
  Nieuwbouwhypotheek
  Nieuwbouwhypotheek
  Volgende: Kennismaken
  Nieuwbouwhypotheek

  Kennismaken

  Vertel ons jouw verhaal. Eenvoudig via videobellen horen we graag hoe we jou verder kunnen helpen. In dit online oriëntatiegesprek kijken we vrijblijvend naar welk bedrag je kunt lenen en welke hypotheekvorm bij je past. Zo weet je direct wat jouw nieuwbouwwoning mag kosten. Je kunt natuurlijk ook bij ons terecht als je een hypotheek wilt oversluiten. Liever op kantoor langskomen? Vraag er naar bij je contactpersoon.

  Volgende: Kennismaken

  Hypotheekadvies

  Je bod is aanvaard. Gefeliciteerd! Zodra de hypotheekvorm naar wens is, gaan we aan de slag met het definitieve hypotheekadvies. We weten welke geldverstrekker het best aansluit bij jouw wensen, wat de beste voorwaarden en rentetarieven zijn en helpen je een rentevaste periode te kiezen. Aan het einde van het gesprek vragen we het renteaanbod (hypotheekofferte) aan bij de geldverstrekker. Wij kunnen je indien nodig in contact brengen met een taxateur voor het taxeren van je nieuwe woning.

  Volgende: Kennismaken

  Hypotheek afsluiten

  Je bent akkoord met het renteaanbod en we hebben eventueel het taxatierapport ontvangen. We spreken af en komen bij elkaar om alles door te nemen en te ondertekenen. Als alle benodigde documenten compleet zijn, stuurt jouw hypotheekadviseur het getekende renteaanbod naar de geldverstrekker. Zodra de geldverstrekker je dossier positief beoordeeld heeft is je hypotheek geregeld. Veel plezier met je nieuwe woning!

  Volgende: Kennismaken

  Jouw woning verkopen

  Woon je nu in een koopwoning? Dan wil je die natuurlijk tegen de hoogst mogelijke prijs verkopen. Onze makelaars helpen je daar graag bij. Zo ben je verzekerd van een soepele overgang én is alles bij dezelfde partij geregeld, wel zo makkelijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag het jouw adviseur of laat je gegevens achter voor een gratis waardebepaling.

  Volgende: Kennismaken

  Veelgestelde vragen over een nieuwbouwhypotheek

  Je kunt de kosten voor meerwerk in principe meefinancieren, zolang dit past bij een verantwoorde hypotheek op basis van het inkomen. Als je kiest voor bijvoorbeeld een bedrag van € 30.000 aan meerwerk, dan verhoog je met datzelfde bedrag de hypotheek. Geldverstrekkers gaan ervan uit dat de waarde van de woning ook zal stijgen met hetzelfde bedrag. Voorwaarde is wel dat het geld wordt besteed aan meerwerk wat ten goede komt aan de woning (vloer, tuin, keuken, stucwerk, badkamer, etc.) en dus niet aan een bankstel, raambekleding of een eettafel.

  Vanaf het moment dat je bij de notaris bent geweest, ga je rente en aflossing betalen aan de bank. Omdat nog niet al het geld is uitgegeven uit het zogenoemde depot, waarmee in de bouwperiode alle nota's van de aannemer betaald dienen te worden, ontvang je van de bank een rentevergoeding over het geld dat nog bij de bank 'in depot' zit. De hoogte van die rentevergoeding is afhankelijk van jouw gekozen geldverstrekker. Dit is dus een belangrijk gegeven als je gaat bepalen welke bank je kiest.

  Er zijn in principe geen verschillen tussen een nieuwbouwhypotheek en een ‘gewone’ hypotheek. Het zijn vooral de voorwaarden van de bank die belangrijk zijn in de keuze die je moet maken bij het afsluiten van een hypotheek voor nieuwbouw. Denk hierbij aan de duur van het bouwdepot, de hoogte van de rentevergoeding van het bouwdepot etc.

  Een ander verschil is dat je de woning niet hoeft te taxeren en dat de koopprijs en het meerwerk doorgaans het uitgangspunt zijn, om de waarde van de woning vast te stellen.
  Er is een bank die een lagere rente hanteert bij nieuwbouw, maar verder zijn er geen verschillen qua vormen. Het zijn de voorwaarden die een keuze bepaalt en daar kunnen wij je bij helpen.

  De aflossingsvormen bij een nieuwbouwhypotheek zijn niet anders dan bij een ‘gewone’ hypotheek. Het is belangrijk om een aflossingsvorm te kiezen die bij jouw situatie past. Wij kunnen je hierin adviseren.

  Referenties

  Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

  de Reus

  Wij zijn super goed geholpen door Sandra en Stefanie. Ons eerste koophuis (heel spannend), maar alles werd uit handen genomen, heel fijn!! Sandra wist ons alle informatie te vertellen. Bij alles wat wij spannend vonden gaf ze ons het gevoel dat dat helemaal niet nodig was en alles goed

  Anoniem

  Ze is correct en alles was snel geregeld. Prima zo

  Solange Fiuza

  Er werd heel goed voor ons gezorgd. Mevrouw Jolanda was zeer attent.

  Nieuwland

  Ik ben heel te vrede met Jolanda. Ze was geduldig en had alle tijd om je vriendelijk te woord te staan en te helpen met het kiezen van de juiste verzekeringen. Dank hiervoor.

  Ferha Özdemir

  Ik ben heel erg tevreden over de service oa dat het proces snel is verlopen en met een goed verloop. Verder was de bereikbaarheid erg toegankelijk. Ook ontving ik vlot terugkoppelingen van zowel Rosalina als Rick. Bedankt voor de service!

  David Santos

  Halima was very kind and helpful. Liked talking to her and her proposal was very nice.Thanks

  Anoniem

  Heel fijn geholpen. Makkelijk bereikbaar en zeer deskundig advies. Bij elke stap ondersteuning mogen ontvangen. Heel erg prettig om een aantal zorgen weg te kunnen geven.

  Marianne

  Super fijne samenwerking en snel geholpen toen we gelijk hulp nodig hadden.Betrokkenheid was ook heel leuk en spontaan.THX

  Martin Melkert

  Eigenlijk alleen maar complimenten voor de snelheid, toegankelijk én kwaliteit van zowel Andre als Rosalina.Het werken in de portal vraagt even aandacht, maar is daarna eenvoudig.Al met al dus zeer tevreden en vooral ook over de aanbeveling van de makelaar (Salome) om met Andre het gesprek

  Jeremy van vliet

  We zijn goed van start gegaan met de adviseur en tot een goed plan gekomen voor de toekomst.Goede hypotheek opgesteld Bedankt Sander de Koning

  Benieuwd naar wat jouw huidige woning waard is?

  Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling. Zo weet jij gelijk of je eventueel overwaarde hebt waar je van kunt profiteren!