Nieuwbouwprojecten om naar uit te kijken

De Wielewaal fase 6 | Rotterdam

Koop | Rijwoningen en appartementen

Wil jij graag wonen in de Wielewaal, maar heb je jouw droomhuis nog niet gevonden? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er komt namelijk een nieuwe fase aan met zowel rijwoningen als appartementen. De woningtypen staan nu online! Bekijk snel de impressies, de belangrijkste kenmerken én prijsindicaties. Misschien staat jouw droomhuis er tussen! De woningen gaan nog deze zomer in verkoop.

Nieuwbouwprojecten om naar uit te kijken

s'Maak | Schiedam

Koop | circa 79 appartementen

Denk je aan Schiedam, dan denk je binnenkort ook aan s'MAAK. De urban woonmolen wordt de nieuwe entree van de jeneverstad, die onder andere bekend staat om haar molens. s’MAAK is een knipoog naar vroeger, vertaald in een strak, modern design. Precies wat je van de stad kan verwachten: een mooie mix van Schiedamse trots en volop mogelijkheden voor de nieuwe generatie die zich hier settelt.

Nieuwbouwprojecten om naar uit te kijken

Terras aan de Schie | Schiedam

Koop | 130 appartementen

Terras aan de Schie brengt nieuw leven in het centrum van Schiedam. Het voormalige kantoorgebouw naast station Schiedam Centrum wordt getransformeerd naar een moderne woontoren van 15 verdiepingen, met 130 appartementen, kantoorruimtes en commerciële voorzieningen. In Terras aan de Schie sta jij centraal. Letterlijk; je woont hier in het Schiedamse stadscentrum, direct naast het station en aan het water.
Maar ook figuurlijk, want jij bepaalt welk type appartement het best bij je past. De 2- en 3-kamerappartementen hebben een aangename grootte variërend tussen de 64 en 85 m². Ontspannen? Dat doe je op je eigen balkon, waarover elk appartement beschikt. En het mooie is: de bouw is al begonnen. Terras aan de Schie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.

Nieuwbouwprojecten om naar uit te kijken

Het Stadsbad | Schiedam

Koop | 17 woningen

Midden in de stad, op de plek van het oude Sportfondsenbad, komt het Stadsbad. Een nieuwbouwplan met 17 super duurzame woningen met een woonoppervlak van 75, 115 en 130 m² groot. Geniet je hier straks van de zon of ga je in de gezamenlijke binnentuin zitten?

nieuwbouwproject Walterspark Hoogvliet

Walterspark | Hoogvliet

Koop | 5 stadswoningen en 56 appartementen

Walterspark is met het aanbod van 5 stadswoningen en 56 appartementen geschikt voor zowel youngsters (stellen en gezinnen) als empty nesters. De stadswoningen van het project kenmerken zich door de werkruimte of woonkeuken op de begane grond; de appartementen door de mogelijkheid om hier levensloopbestendig te wonen. Kortom: écht woongenot.

Het Havenziekenhuis

Het Havenziekenhuis | Rotterdam

Koop en huur | 379 woningen

Het toonaangevende architectenbureau Mecanoo is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe gebouwen op deze bijzondere locatie. Op een ideale plek tussen de Maas, het centrum en Kralingen. In de plannen wordt de historie van het oudste deel van het Havenziekenhuis gewaarborgd. De twee nieuwe woongebouwen komen aan weerszijden van het kenmerkende hoofdgebouw.

Tree House

Tree House | Rotterdam

Koop | 127 appartementen

Tree House is het nieuwe mixed-use gebouw waar wonen, werken en verblijven samen komen. De locatie is ongekend. Tree House ligt naast het Centraal Station in Rotterdam en middenin het hart van het bruisende stadsleven. In de 130 meter hoge toren met 37 verdiepingen komen 299 hoogwaardige twee-, drie of vier-kamer appartementen waarvan 127 koop en 172 huur. De koopwoningen starten al vanaf € 325.000,- v.o.n.

Wilhelmspark

Wilhelmspark | Hoogvliet

Koop | 48 appartementen en 19 eengezinswoningen

Soms heb je het helemaal getroffen! Dan valt je oog op een grote eengezinswoning of comfortabel appartement, op een natuurrijke plek waar je alles vindt om fijn te wonen. Deze plek in de wijk Oudeland (Hoogvliet) vind je op een steenworp afstand van Rotterdam waar het bijzondere project WilhelmsPark wordt ontwikkeld.

Wat zijn jouw financiële mogelijkheden?

Geen goed beeld van wat jouw (nieuwbouw)woning mag kosten? Bereken gemakkelijk jouw maximale hypotheek in de online rekentool!

Veelgestelde vragen over nieuwbouwprojecten om naar uit te kijken

Er komen geregeld nieuwbouwprojecten in verkoop bij Ooms makelaars. In de meeste gevallen komen de projecten in definitieve vorm in verkoop, maar zo nu en dan vindt er ook een pre-sale plaats met voornamelijk conceptstukken. Via deze pagina houden wij je op de hoogte van de aanstaande nieuwbouwprojecten.

Nieuwbouwprojecten zijn er in zowel de koopsfeer als de huursfeer. Hoewel het bij de meeste nieuwbouwprojecten woningen betreft voor de verkoop, heeft Ooms ook geregeld nieuwbouw huurhuizen. Via deze pagina houden wij je op de hoogte van de aanstaande nieuwbouwprojecten.

Ja zeker! Door je in te schrijven voor de Ooms nieuwbrief word je op de hoogte gehouden van alle nieuwbouwprojecten, maar ook van bijzondere ‘bestaande bouw’-woningen.

Wanneer een project wordt aangekondigd kan er nog een behoorlijke tijd overheen gaan, voordat het project echt in verkoop of verhuur komt. Hoewel de doorlooptijd verschilt per project, duurt het gemiddeld een jaar tot anderhalf jaar. Dat is uiteraard afhankelijk van het type project. Als makelaar houden we je graag op de hoogte. Via de Ooms nieuwsbrief geven wij je een update van de actuele status. Bijvoorbeeld wanneer de start inschrijving begint.

Gemiddeld neemt het verkoopproces van een nieuwbouwwoning tussen de drie en zes maanden in beslag, voordat er met de bouw van een project kan worden gestart. Zo dient er bijvoorbeeld een omgevingsvergunning door de desbetreffende gemeente te worden afgegeven en moet er veelal een voorverkooppercentage behaald zijn. De bouwperiode ligt over het algemeen tussen de 1 en 4 jaar. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het type project. Een eengezinswoning is eerder gereed, dan een grote woontoren.

Er zijn geen specifieke regels of handelingen om de kans op een toewijzing te vergroten. Het is wel belangrijk dat de verkoper/ontwikkelaar voldoende inzicht heeft in jouw financiële mogelijkheden, zodat het risico kan worden ingeschat. Een hypotheekverklaring of haalbaarheidscertificaat kan hierbij helpen. Onze hypotheekadviseurs kunnen je hierbij helpen in een hypotheekadviesgesprek.