Voor onafhankelijke en deskundige taxaties van zowel woning- als commercieel vastgoed

Voor onafhankelijke en deskundige taxaties van zowel woning- als commercieel vastgoed

taxeren

Ooms taxeert snel en deskundig

Wist je dat Ooms het enige makelaarskantoor in Rotterdam en omstreken is met een afdeling Taxaties? Onze ervaren en onafhankelijke taxateurs weten alles over het taxeren van woningen en bedrijfspanden. Dit doen we voor diverse doelgroepen: particulieren, ondernemers, accountants, banken en (andere) geldverstrekkers.

Ooms Taxaties wonen

Schakel Ooms Taxaties in wanneer je als particulier een nieuwe woning koopt, gaat verbouwen, een aanpassing doet in de hypotheek, gaat scheiden of bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde. Door een taxatie ken je de waarde van je (toekomstige) woning én alle bijzonderheden. Na taxatie ontvang je digitaal het taxatierapport.

Erkende taxateurs
Kennis van de lokale en regionale markt
Expertises als WOZ-taxaties en erfpacht
Betrouwbaar en onafhankelijk
Snelle taxatie!

Ooms Taxaties zakelijk

Je wilt verzekerd zijn van een betrouwbare en onafhankelijke taxatie van je commercieel vastgoed. Daarom kies jij voor Ooms Taxaties. De informatie in onze deskundige taxatierapporten is marktconform. Een taxatie kan om verschillende redenen plaatsvinden. Wij sluiten de inhoud van het taxatierapport aan bij jouw vraag.

Taxaties

Ooms Taxaties partner van Dynamis Taxaties Nederland

Ooms Taxaties is partner in Dynamis Taxaties Nederland. Binnen deze overkoepelende, landelijke organisatie werken ruim 125 gecertificeerde taxateurs, verspreid over 14 vestigingen van Dynamis. Net als bij Dynamis Makelaars is de kracht van Dynamis Taxaties Nederland ook de landelijke dekking in combinatie met de regionale expertise. Wij zijn daarom dé partij voor landelijke en regionale taxatieopdrachten.

Documenten

Wij streven ernaar het taxatierapport binnen 5 à 10 werkdagen aan te leveren, nadat de taxateur is langs geweest en wij het pand opgenomen hebben. Uiteraard is het van belang dat wij alle benodigde stukken van u hebben ontvangen.

Wat een taxateur feitelijk doet is het uitspreken van een verwachting over de marktwaarde van een woning op dat moment. Onze taxateur Leen van der Velde vertelt je alles in deze korte video.

Nadat je contact met ons hebt opgenomen, worden de belangrijkste uitgangspunten voor de taxatie vastgelegd in een opdrachtbrief. Hierbij kun je denken aan wat het doel is van de taxatie en of er bijvoorbeeld sprake is van een verbouwing. Nadat de taxateur alle benodigde stukken heeft verzameld, wordt de woning (of het pand) bezocht. Er worden foto’s genomen van alle vertrekken, en rondom de woning. Verder neemt de taxateur de maten van alle verdiepingen en bijgebouwen. Aan de hand van alle informatie die verzameld is wordt het taxatierapport opgesteld. Nadat het rapport is gecontroleerd door een 2e taxateur of door het validatie-instituut, wordt het rapport inclusief alle bijlagen digitaal verzonden.

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

De NWWI bijdrage voor een gevalideerd taxatierapport bedraagt € 51,97 inclusief btw. Dit bedrag wordt door de taxateur direct afgedragen aan het NWWI en dient door de taxateur separaat op jouw factuur onder de noemer “NWWI-bijdrage” te zijn vermeld. Het bedrag mag niet afwijken.

De aanlevertermijn van een taxatierapport is afhankelijk van het soort en type object. Wij streven ernaar om het taxatierapport binnen 5 a 10 werkdagen aan te leveren.

Als Register-Taxateurs staan wij onder toezicht van het NRVT. Zij heeft als taak het bewaken, waarborgen en bevorderen van de kwaliteit , objectiviteit en onafhankelijkheid van de geregistreerde taxateurs.

Ja, dit kan zeker! Als partner van “Dynamis” maken wij deel uit van een overkoepelende serviceorganisatie.

Met ruim 125 gecertificeerde taxateurs, verspreid over de 38 vestigingen door heel Nederland is Dynamis met recht dé partij voor landelijke taxatieopdrachten.