Schade melden

Help, ik heb schade!

Een inbraak, autoschade, stormschade, een lekkage, of schade aan je laptop is natuurlijk heel vervelend. Wij helpen je daarom zo goed en zo snel mogelijk, zodat jij weer verder kunt met de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Schade melden tijdens kantooruren

Wij helpen je graag bij het claimen van schade en al jouw vragen over schade.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:30 uur.
Telefoonnummer: 010-4248803

Stappenplan

Schade melden
Volgende: Bewijsmateriaal
Schade melden
Schade melden
Volgende: Noteer datum & tijdstip
Schade melden
Schade melden
Volgende: Meld de schade
Schade melden
Schade melden
Volgende: Afhandeling claim
Schade melden
Schade melden
Volgende: Beperk de schade
Schade melden

Beperk de schade

De verzekeringsmaatschappij stelt het verplicht om direct maatregelen te ondernemen om verdere schade te beperken. Denk aan wat je zelf kunt doen bij brand of waterschade. Noodmaatregelen kunnen soms kosten met zich meebrengen. Vergeet niet om deze kosten bij ons te melden.

Volgende: Beperk de schade

Bewijsmateriaal

Zorg bij schade altijd voor foto’s van de geleden schade. Deze foto’s dienen als bewijsmateriaal voor de verzekering. Het is hierbij belangrijk dat de schade goed zichtbaar is op het beeldmateriaal.

Volgende: Beperk de schade

Noteer datum & tijdstip

Zorg ervoor dat je het moment van de schade zo goed mogelijk vastlegt. Noteer de datum en het tijdstip van de schade. Dit kan namelijk van belang zijn voor de verzekeraar, bijvoorbeeld bij weerschade. De verzekeraar kan bij het KNMI navraag doen bij noodweer en heftige weersituaties om de schade te bevestigen.

Volgende: Beperk de schade

Meld de schade

Meld de schade altijd bij ons. Om de schadeclaim in te dienen laten wij je eerst een schadeformulier invullen. Dit formulier kunnen we e-mailen, per post versturen of invullen bij ons op kantoor. Aan de hand van het schadeformulier kunnen wij beoordelen of de schade gedekt wordt door jouw huidige verzekering.

Volgende: Beperk de schade

Afhandeling claim

Zodra de schade bij ons is gemeld, nemen wij contact op met de verzekeraar die de schade zal beoordelen. In sommige gevallen kunnen we een schade-expert langs sturen. Dit is afhankelijk van de hoogte van het schadebedrag of bij uitzonderlijke schades. De schade-expert zal dan langskomen om de schade ter plaatse te bekijken en het schadebedrag vaststellen.

Volgende: Beperk de schade

Schade melden buiten kantooruren

Noodsituaties

Verkeersongelukken

Heb je een ongeluk gehad in het verkeer? Raadpleeg het alarmnummer op je groene kaart.
Ben je gewond geraakt? Schakel dan altijd de hulp in van alarmdiensten.

Brand

Heb je brand(schade)? Schakel dan direct hulp in van alarmdiensten, zoals de brandweer en politie. Indien nodig regelen zij ter plekke een alternatieve verblijfsplaats en schakelen de hulp in van schadediensten.

Inbraak

Heb je inbraak(schade)? Schakel dan direct de hulp in van alarmdiensten als de politie in. Indien nodig regelen zij ter plekke een noodslot en kunnen je helpen bij het doen van aangifte.

Reizen

Voor schade op reis kun je bellen met de alarmcentrale van jouw reisverzekeraar. Deze kun je terug vinden op het polisblad of op het reispasje (indien van toepassing).

Ben jij nog wel goed verzekerd?

Passen jouw verzekeringen nog wel bij jouw huidige situatie? Oververzekerd zijn is net zo vervelend als onderverzekerd. Doe nu de verzekeringscheck!