Vind jouw huurhuis in de regio Groot-Rijnmond

Vind jouw huurhuis in de regio Groot-Rijnmond

Van bruisend centrum tot kindvriendelijke buitenwijk
Bestaande bouw en nieuwbouwwoningen
Gestoffeerd, gemeubileerd of kaal

Huis huren met Ooms

Je bent graag flexibel en wilt niet gebonden zijn. Daarom heeft huur je voorkeur. Of wellicht heb je ter overbrugging een huurwoning nodig omdat je nieuwe huis nog niet klaar is. Wat de reden ook is, Ooms helpt je graag verder. Bekijk om te beginnen ons huidige aanbod en schrijf je in.

Je bent maar drie stappen verwijderd van je nieuwe huurwoning

Huis Huren
Volgende: Bezichtigen
Huis Huren
Huis Huren
Volgende: Het is een match, huren!
Huis Huren
Huis Huren
Volgende: Huurwoning zoeken
Huis Huren

Huurwoning zoeken

Bekijk ons huidige aanbod, zit er niets bij, vul dan de zoekopdracht in via onze website. Wanneer er aanbod beschikbaar komt dat matcht met jouw zoekcriteria hoor je dat meteen.

Volgende: Huurwoning zoeken

Bezichtigen

Voldoe je aan de huurvoorwaarden? Plan dan een bezichtiging in door te bellen met de desbetreffende vestiging.

Volgende: Huurwoning zoeken

Het is een match, huren!

Besluit je na bezichtiging om te huren, download dan ons inschrijfformulier. Lever dit met de gevraagde documenten uit het inschrijfformulier bij ons aan per e-mail of post.

Volgende: Huurwoning zoeken
huis huren 5

De voordelen van huren

Als kopen om welke reden dan ook geen optie is, kun je een huis huren. Voor zzp’ers, freelancers en kleine zelfstandigen is een huurwoning vaak een prima oplossing. Daarnaast kun je een appartement of huis ook huren wanneer je op zoek bent naar een tijdelijke woning. Die flexibiliteit is voor sommigen aantrekkelijk; je bent dan nergens aan gebonden.

Veelgestelde vragen over een huis huren

Vaak wordt er voor een huurwoning een inkomenseis van minimaal 3,5 keer de maandhuur aangehouden.
Soms is dit wat strenger (4 keer) en soms wat minder streng (3 keer), maar 3,5 keer is gebruikelijk. Dit is exclusief de servicekosten. Als er wordt gehuurd met een partner of huisgenoot mag het tweede inkomen vaak gedeeltelijk of geheel meegerekend worden om te voldoen aan deze inkomenseis.

Er zijn twee typen huurovereenkomsten:
1. Een huurovereenkomst van minimaal 12 maanden, welke na 12 maanden automatisch verlengd wordt naar een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Deze is hierna maandelijks opzegbaar.
2. Een huurovereenkomst van maximaal 24 maanden. Hier wordt vaak mee gewerkt bij particuliere verhuurders om de flexibiliteit van de verhuurder te vergroten. (Bij huurovereenkomst 1 heeft de verhuurder geen invloed op wanneer ze de woning uit moeten, dit is volledig aan huurder zelf).

Dit verschilt per verhuurder. Wat wel en niet is toegestaan in de specifieke woning wordt vaak opgenomen in de huurovereenkomst. Over het algemeen is het bij huren voor minimaal 12 maanden toegestaan om muren te sausen en gaten te boren, indien de muren weer terug worden gebracht naar de originele kleur en indien de gaten gedicht worden. Bij gemeubileerde woningen is het vaak niet toegestaan om wijzigingen aan te brengen in de woning.

Niet gevonden wat je zocht?

Plaats gratis een zoekopdracht. Geef jouw woonwensen aan en wij houden je op de hoogte zodra er een huis beschikbaar is dat hieraan voldoet.