Nieuwbouw. Van modderige kavel naar droomhuis

Nieuwbouw. Van modderige kavel naar droomhuis

Actueel Aanbod

Dirkzwager fase 2A - NOG SLECHTS ENKELE WONINGEN TE KOOP, Schiedam
Dirkzwager fase 2A - NOG SLECHTS ENKELE WONINGEN TE KOOP, Schiedam
Dirkzwager fase 2A - NOG SLECHTS ENKELE WONINGEN TE KOOP, Schiedam
Dirkzwager fase 2A - NOG SLECHTS ENKELE WONINGEN TE KOOP, Schiedam
Bekijk alle afbeeldingen
Uitgelicht
Dirkzwager fase 2A - NOG SLECHTS ENKELE WONINGEN TE KOOP
3111 PN, Schiedam
 • 85 m² - 203 m²
v.o.n.
The Caland, Rotterdam
The Caland, Rotterdam
The Caland, Rotterdam
The Caland, Rotterdam
Bekijk alle afbeeldingen
Bouw gestart
The Caland
3016 CA, Rotterdam
 • 43 m² - 166 m²
€ 397.000 - € 1.650.000 v.o.n.
Dordts buiten - op de Eilanden fase 2, Dordrecht
Dordts buiten - op de Eilanden fase 2, Dordrecht
Dordts buiten - op de Eilanden fase 2, Dordrecht
Bekijk alle afbeeldingen
Dordts buiten - op de Eilanden fase 2
3317, Dordrecht
  € 299.000 - € 340.000 v.o.n.

  Zo verloopt het kopen van een nieuwbouwwoning

  Nieuwbouw
  Volgende: Gesprek met de makelaar
  Nieuwbouw
  Nieuwbouw
  Volgende: Meerwerk
  Nieuwbouw
  Nieuwbouw
  Volgende: Kijkmoment
  Nieuwbouw
  Nieuwbouw
  Volgende: Oplevering
  Nieuwbouw
  Nieuwbouw
  Volgende: Inschrijven
  Nieuwbouw

  Inschrijven

  Je hebt ons nieuwbouwaanbod bekeken en hebt jouw droomhuis gevonden. Nu is het tijd om je in te schrijven. Via een (digitaal) inschrijfformulier geef jij aan welke bouwnummers jouw voorkeur hebben. Geef hierbij de bouwnummers op die je echte absolute voorkeur hebben. Indien je enige kandidaat bent, kan de woning aan je worden toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten, dan zal de woning worden verloot of worden toegewezen. De randvoorwaarden verschillen per project en worden voor de inschrijving beschreven. Is dit niet duidelijk? Dan kan het makelaarsteam de procedure toelichten.

  Volgende: Inschrijven

  Gesprek met de makelaar

  Onder het genot van een goede bak koffie of thee vertelt onze makelaar je alles wat je moet weten over jouw toekomstige woning. Vragen? Stel ze gerust! Geen vraag is te gek. Onze makelaar is er om jou goed te informeren, maar wees zelf ook kritisch. Na het gesprek geldt een optieperiode waarin de woning is gereserveerd en je de woning kunt overdenken. Is alles helder? Dan kunnen de overeenkomsten worden ondertekend.

  Volgende: Inschrijven

  Meerwerk

  Een nieuwbouwwoning kopen staat gelijk aan het hebben van enorm veel keuzeS. Jij beslist hoe jouw woning opgeleverd wordt. Denk hierbij aan de locatie van bijvoorbeeld de keuken en de badkamer maar ook waar bijvoorbeeld de stopcontacten moeten komen. Per project zullen de mogelijkheden tot aanpassingen in de woning verschillen. De opties zijn eindeloos, zo wordt jouw huis helemaal zoals jij het wilt.

  Volgende: Inschrijven

  Kijkmoment

  Na de afspraak bij de notaris en met de kopersbegeleiding voor het meerwerk, gaat de bouw van start. Superspannend, de bouw van jouw woning is in volle gang en je mag voor de eerste keer gaan kijken! Bekijk hoe de bouw vordert en zie hoe jouw woning vorm begint te krijgen. Daarnaast is dit gelijk een ideaal moment om jouw buren te leren kennen. Zo leef je samen toe naar het belangrijkste moment: de dag dat jij de sleutels krijgt..

  Volgende: Inschrijven

  Oplevering

  HET IS ZO VER! De woning staat en is volledig naar wens opgeleverd, nu rest ons nog één ding: de sleutels. We feliciteren je met jouw nieuwe woning en laten je niet langer wachten, hier zijn de sleutels, ga snel kijken! Wil je je huidige huis verkopen? Daar helpen we uiteraard ook graag bij.

  Volgende: Inschrijven
  Tree House

  Veerkade Fase 3 | Spijkenisse

  Koop | 19 appartementen, 17 kadewoningen
  Start Pre-sale 24 september 2022

  Wonen aan een haven krijgt in Spijkenisse een hele andere betekenis. Waar de industrie die vaart over de Oude Maas binnen handbereik is, woont u in De Haven Spijkenisse in De Elementen straks statig aan de kade. Aan de Veerkade woont u rustig en heeft u prachtig uitzicht over een charmante binnenhaven.

  nieuwbouw rotterdam

  Samen komen we er zeker

  Toch nog niet helemaal zeker van je zaak? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze kantoren. Onze makelaars staan je bij met raad en daad. Zij nemen in alle rust de verschillende mogelijkheden door. Kunnen ze je ook meteen alles vertellen over de projecten die nog niet op de website staan.

  Veelgestelde vragen over nieuwbouw

  De koopsom van een woning bestaat uit twee onderdelen: de grondkosten en de bouwkosten. Wanneer de bouw reeds is gestart en een koper nog niet bij de notaris is geweest, dan kan de verkoper (vaak de ontwikkelaar) en/of ondernemer (vaak de bouwer) kosten in rekening brengen over deze onderdelen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een koper nog niet op het gewenste moment bij de notaris is geweest, bijvoorbeeld omdat de woning nog niet is verkocht of er is meer tijd nodig om de financiering rond te krijgen.

  Omdat de koper formeel nog geen juridisch eigenaar is van de (in aanbouw zijnde) woning, brengt de ontwikkelaar en/of bouwer een risico-opslag in rekening. Beide partijen maken immers kosten, doordat de grond moet worden aangekocht en daarnaast de bouw ook betaald dient te worden. Deze kosten worden voor de uiteindelijke koper voorgeschoten en daar dient een vergoeding over betaald te worden. Dit wordt bouw- en grondrente genoemd.

  Je kunt ervoor kiezen om een bedrag mee te financieren in de hypotheek. Dit noemen we een bouwrentedepot. Tijdens de bouw wordt de bouwrente voldaan uit dit depot. Op die manier voorkom je dat je dubbele woonlasten hebt, namelijk van je huidige woning en je nieuwe woning die nog in aanbouw is.

  Op veel apparaten die worden geïnstalleerd in een nieuwbouwwoning, zoals bijvoorbeeld een ventilatiesysteem, geldt de Europese garantietermijn van 2 jaar. Maar dit kan per project afwijken, omdat er soms aanvullende garanties en afspraken gelden. Daarnaast is de bouwer vaak voor een periode van 5 tot 10 jaar verantwoordelijk voor verborgen gebreken en de constructie. In de meeste gevallen wordt dit onderdeel beschreven in de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op de overeenkomst.

  De onderhoudstermijn (of onderhoudsperiode) is de termijn waarbinnen de aannemer aansprakelijk is voor gebreken aan de woning. De regel is dat de bouwer alle gebreken aan de (nieuwbouw)woning, die binnen de onderhoudstermijn na oplevering optreden, moet herstellen.

  Hoelang is de onderhoudstermijn?
  De onderhoudstermijn is verschillend per project. Meestal ligt het tussen de 3 en 12 maanden. De precieze afspraken en regels hieromtrent zijn opgenomen in de koop-/aannemingsovereenkomst.

  Ja, we hebben geregeld ook nieuwbouwwoningen in verhuur. Via deze pagina houden wij je op de hoogte van de aanstaande nieuwbouwprojecten.

  Een nieuwbouwwoning is over het algemeen energiezuiniger dan een woning die al even geleden is opgeleverd. Vanuit de overheid en het bouwbesluit moeten nieuwbouwwoningen aan allerlei eisen voldoen. Wat betreft de energieprestatie gelden momenteel nog de EPC (Energieprestatiecoëfficiënt) en sinds kort BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Of het een of ander van toepassing is heeft te maken met het moment van aanvragen van de omgevingsvergunning.

  Er zijn verschillende maten waarin een woning energiezuinig kan zijn. De woningen die voldoen aan het predicaat nul-op-de-meter, zijn woningen die zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte. Door middel van bijvoorbeeld een combinatie van een warmtepomp, zonnepanelen en onder andere drielaagse beglazing kan de woning zonder aanvullende energiekosten draaiende worden gehouden. Het een en ander is wel afhankelijk van hoe de gebruiker met de woning omgaat en is natuurlijk niet oneindig.

  Wat zijn jouw financiële mogelijkheden?

  Geen goed beeld van wat jouw (nieuwbouw)woning mag kosten? Bereken gemakkelijk jouw maximale hypotheek in de online rekentool!