Bij het afsluiten van een hypotheek komen veel zaken kijken. Heb je al een lopende hypotheek of wordt dit jouw eerste hypotheek? Wat is het maximale bedrag dat je kunt lenen en wat zijn de bijbehorende maandlasten? Heb je eigen geld en zo ja, wil je daar gebruik van maken of juist niet? Omdat er zo veel bij komt kijken is het prettig dat je kunt vertrouwen op de expertise van onze adviseur. Wij geven onafhankelijk advies op maat en beantwoorden al jouw vragen, zo kun jij met een gerust hart een keuze maken en vol vertrouwen een hypotheek afsluiten.

Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

De eerste afspraak is voor onze rekening
We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie
Je bent altijd zeker van een verantwoord advies
hypotheek afsluiten vertrouwen

Vol vertrouwen een hypotheek afsluiten

De financiering is een belangrijk onderdeel voor de aankoop van een woning. De hoogte van jouw hypotheek bepaalt wat jouw mogelijkheden op de woningmarkt zijn en wat je straks maandelijks moet betalen. Onze hypotheekadviseurs kijken niet alleen naar wat jouw mogelijkheden zijn maar adviseren je ook in jouw keuzes. Een hypotheek moet betaalbaar blijven, niet alleen nu maar ook in de toekomst. En wat als je opeens arbeidsongeschikt raakt of jouw inkomen (gedeeltelijk) verliest? Ook op dit soort vragen geefft de adviseur antwoord. Zo blijf jij financieel weerbaar, in elke fase van jouw leven.

Jouw hypotheek afsluiten in drie stappen

Hypotheek afsluiten
Volgende: Hypotheekadvies
Hypotheek afsluiten
Hypotheek afsluiten
Volgende: Hypotheek afsluiten
Hypotheek afsluiten
Hypotheek afsluiten
Volgende: Kennismaken
Hypotheek afsluiten

Kennismaken

Op zoek naar een woning? Vertel ons jouw verhaal. Eenvoudig via videobellen horen we graag hoe we jou verder kunnen helpen. In dit online oriëntatiegesprek kijken we vrijblijvend naar welk bedrag je kunt lenen en welke hypotheekvorm bij je past. Zo weet je direct in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken. Je kunt natuurlijk ook bij ons terecht als je een hypotheek wilt oversluiten.

Volgende: Kennismaken

Hypotheekadvies

Je bod is aanvaard. Gefeliciteerd! Zodra de hypotheekvorm naar wens is, gaan we aan de slag met het definitieve hypotheekadvies. We weten welke geldverstrekker het best aansluit bij jouw wensen, wat de beste voorwaarden en rentetarieven zijn en helpen je een rentevaste periode te kiezen. Aan het einde van het gesprek vragen we het renteaanbod (hypotheekofferte) aan bij de geldverstrekker. Wij kunnen je in contact brengen met een taxateur voor het taxeren van je nieuwe woning.

Volgende: Kennismaken

Hypotheek afsluiten

Je bent akkoord met het renteaanbod en we hebben het taxatierapport ontvangen. We spreken af en komen bij elkaar om alles door te nemen en te ondertekenen. Als alle benodigde documenten compleet zijn, stuurt jouw hypotheekadviseur het getekende renteaanbod naar de geldverstrekker. Zodra de geldverstrekker je dossier positief beoordeeld heeft is je hypotheek geregeld. Veel plezier met je nieuwe woning!

Volgende: Kennismaken

Veelgestelde vragen over het afsluiten van een hypotheek

Dit kan binnen een week geregeld zijn. Echter komt het voor dat documenten niet beschikbaar zijn of incompleet, waardoor het langer kan duren. In de meeste koopovereenkomsten zijn perioden opgenomen van 4 tot 6 weken om de hypotheek geregeld te hebben. Wij zorgen ervoor dat we binnen deze termijn de hypotheekaanvraag hebben afgewikkeld.

Wij regelen alles om de hypotheek binnen de gestelde termijn voor elkaar te krijgen. Wij kunnen alle banken adviseren en dat maakt Ooms een 'one-stop-shop': wij zijn jouw partner. Je bent geen extra kosten kwijt aan de bank, wij vragen de offertes aan en hebben de contacten met de notaris, taxateurs, verkopend makelaars en banken. Daarbij houden we je op de hoogte van het verloop van de hypotheekaanvraag en blijf je persoonlijk contact houden met de adviseur en onze back-office.

In beginsel kun je maximaal 100% van de taxatiewaarde van de woning financieren. Dit betekent dat je alle eenmalige kosten vanuit je eigen geld dient te betalen. Denk hierbij aan taxatiekosten, notariskosten, advies-bemiddelingskosten, overdrachtsbelasting, NHG borgtocht provisie, kosten bankgarantie en kosten aankoopmakelaar. De hoogte van dit bedrag staat op voorhand niet vast en is per individu afhankelijk. Daarnaast zie je in de huidige woningmarkt ook dat woningen verkocht worden boven de vraagprijs. Voor starters betekent dit dat als zij meer betalen voor de woning dan de taxatiewaarde, zij dit verschil ook uit eigen zak moeten betalen. Alle eenmalige kosten zijn ca. €6.000,- en kunnen verder oplopen.

Dit is mogelijk. Op het moment dat jij van jouw werkgever een werkgeversverklaring krijgt met een intentieverklaring op een vast contract, ziet de bank jouw inkomen als structureel en bestendig en zijn er geen gevolgen voor de hoogte van de verstrekking.

Ook op het moment dat je geen vast contract hebt en geen intentieverklaring krijgt, kun je gewoon een hypotheek afsluiten. Een geldverstrekker kijkt dan alleen wel naar het gemiddelde inkomen uit de afgelopen drie kalenderjaren. Dit inkomen is vaak lager, waardoor de maximale verstrekking lager uitvalt.

Dat is afhankelijk van het soort uitkering dat je ontvangt. Voor een geldverstrekker is de belangrijkste voorwaarde dat de uitkering structureel en vaststaand van aard is. Dit betekent dat als je een WW-uitkering ontvangt, er geen mogelijkheden zijn. Deze uitkering stopt namelijk na een bepaalde tijd. Belangrijke ‘’vaststaande’’ uitkeringen zijn de IVA uitkering (voor blijvend arbeidsongeschikten) of uitkeringen voor nabestaanden.

Referenties

Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

de Reus

Wij zijn super goed geholpen door Sandra en Stefanie. Ons eerste koophuis (heel spannend), maar alles werd uit handen genomen, heel fijn!! Sandra wist ons alle informatie te vertellen. Bij alles wat wij spannend vonden gaf ze ons het gevoel dat dat helemaal niet nodig was en alles goed

Anoniem

Ze is correct en alles was snel geregeld. Prima zo

Solange Fiuza

Er werd heel goed voor ons gezorgd. Mevrouw Jolanda was zeer attent.

Nieuwland

Ik ben heel te vrede met Jolanda. Ze was geduldig en had alle tijd om je vriendelijk te woord te staan en te helpen met het kiezen van de juiste verzekeringen. Dank hiervoor.

Ferha Özdemir

Ik ben heel erg tevreden over de service oa dat het proces snel is verlopen en met een goed verloop. Verder was de bereikbaarheid erg toegankelijk. Ook ontving ik vlot terugkoppelingen van zowel Rosalina als Rick. Bedankt voor de service!

David Santos

Halima was very kind and helpful. Liked talking to her and her proposal was very nice.Thanks

Anoniem

Heel fijn geholpen. Makkelijk bereikbaar en zeer deskundig advies. Bij elke stap ondersteuning mogen ontvangen. Heel erg prettig om een aantal zorgen weg te kunnen geven.

Marianne

Super fijne samenwerking en snel geholpen toen we gelijk hulp nodig hadden.Betrokkenheid was ook heel leuk en spontaan.THX

Martin Melkert

Eigenlijk alleen maar complimenten voor de snelheid, toegankelijk én kwaliteit van zowel Andre als Rosalina.Het werken in de portal vraagt even aandacht, maar is daarna eenvoudig.Al met al dus zeer tevreden en vooral ook over de aanbeveling van de makelaar (Salome) om met Andre het gesprek

Jeremy van vliet

We zijn goed van start gegaan met de adviseur en tot een goed plan gekomen voor de toekomst.Goede hypotheek opgesteld Bedankt Sander de Koning

Benieuwd naar wat jouw huidige woning waard is?

Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling. Zo weet jij gelijk of je eventueel overwaarde hebt waar je van kunt profiteren!