Hypotheek afsluiten -  49863

Hypotheek afsluiten

Bij het afsluiten van een hypotheek komen veel zaken kijken. Heb je al een lopende hypotheek of wordt dit jouw eerste hypotheek? Wat is het maximale bedrag dat je kunt lenen en wat zijn de bijbehorende maandlasten? Heb je eigen geld en zo ja, wil je daar gebruik van maken of juist niet? Omdat er zo veel bij komt kijken is het prettig dat je kunt vertrouwen op de expertise van onze adviseur. Wij geven onafhankelijk advies op maat en beantwoorden al jouw vragen, zo kun jij met een gerust hart een keuze maken en vol vertrouwen een hypotheek afsluiten.

Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.

De eerste afspraak is voor onze rekening

We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie

Je bent altijd zeker van een verantwoord advies

hypotheek afsluiten vertrouwen

Vol vertrouwen een hypotheek afsluiten

De financiering is een belangrijk onderdeel voor de aankoop van een woning. De hoogte van jouw hypotheek bepaalt wat jouw mogelijkheden op de woningmarkt zijn en wat je straks maandelijks moet betalen. Onze hypotheekadviseurs kijken niet alleen naar wat jouw mogelijkheden zijn maar adviseren je ook in jouw keuzes. Een hypotheek moet betaalbaar blijven, niet alleen nu maar ook in de toekomst. En wat als je opeens arbeidsongeschikt raakt of jouw inkomen (gedeeltelijk) verliest? Ook op dit soort vragen geefft de adviseur antwoord. Zo blijf jij financieel weerbaar, in elke fase van jouw leven.

Jouw hypotheek afsluiten in drie stappen

Hypotheek afsluiten

Kennismaken

Op zoek naar een woning? Vertel ons jouw verhaal. Eenvoudig via videobellen horen we graag hoe we jou verder kunnen helpen. In dit online oriëntatiegesprek kijken we vrijblijvend naar welk bedrag je kunt lenen en welke hypotheekvorm bij je past. Zo weet je direct in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken. Je kunt natuurlijk ook bij ons terecht als je een hypotheek wilt oversluiten.

Hypotheek afsluiten

Hypotheekadvies

Je bod is aanvaard. Gefeliciteerd! Zodra de hypotheekvorm naar wens is, gaan we aan de slag met het definitieve hypotheekadvies. We weten welke geldverstrekker het best aansluit bij jouw wensen, wat de beste voorwaarden en rentetarieven zijn en helpen je een rentevaste periode te kiezen. Aan het einde van het gesprek vragen we het renteaanbod (hypotheekofferte) aan bij de geldverstrekker. Wij kunnen je in contact brengen met een taxateur voor het taxeren van je nieuwe woning.

Hypotheek afsluiten

Hypotheek afsluiten

Je bent akkoord met het renteaanbod en we hebben het taxatierapport ontvangen. We spreken af en komen bij elkaar om alles door te nemen en te ondertekenen. Als alle benodigde documenten compleet zijn, stuurt jouw hypotheekadviseur het getekende renteaanbod naar de geldverstrekker. Zodra de geldverstrekker je dossier positief beoordeeld heeft is je hypotheek geregeld. Veel plezier met je nieuwe woning!

Veelgestelde vragen over het afsluiten van een hypotheek

Dit kan binnen een week geregeld zijn. Echter komt het voor dat documenten niet beschikbaar zijn of incompleet, waardoor het langer kan duren. In de meeste koopovereenkomsten zijn perioden opgenomen van 4 tot 6 weken om de hypotheek geregeld te hebben. Wij zorgen ervoor dat we binnen deze termijn de hypotheekaanvraag hebben afgewikkeld.

Wij regelen alles om de hypotheek binnen de gestelde termijn voor elkaar te krijgen. Wij kunnen alle banken adviseren en dat maakt Ooms een 'one-stop-shop': wij zijn jouw partner. Je bent geen extra kosten kwijt aan de bank, wij vragen de offertes aan en hebben de contacten met de notaris, taxateurs, verkopend makelaars en banken. Daarbij houden we je op de hoogte van het verloop van de hypotheekaanvraag en blijf je persoonlijk contact houden met de adviseur en onze back-office.

In beginsel kun je maximaal 100% van de taxatiewaarde van de woning financieren. Dit betekent dat je alle eenmalige kosten vanuit je eigen geld dient te betalen. Denk hierbij aan taxatiekosten, notariskosten, advies-bemiddelingskosten, overdrachtsbelasting, NHG borgtocht provisie, kosten bankgarantie en kosten aankoopmakelaar. De hoogte van dit bedrag staat op voorhand niet vast en is per individu afhankelijk. Daarnaast zie je in de huidige woningmarkt ook dat woningen verkocht worden boven de vraagprijs. Voor starters betekent dit dat als zij meer betalen voor de woning dan de taxatiewaarde, zij dit verschil ook uit eigen zak moeten betalen. Alle eenmalige kosten zijn ca. €6.000,- en kunnen verder oplopen.

Dit is mogelijk. Op het moment dat jij van jouw werkgever een werkgeversverklaring krijgt met een intentieverklaring op een vast contract, ziet de bank jouw inkomen als structureel en bestendig en zijn er geen gevolgen voor de hoogte van de verstrekking.

Ook op het moment dat je geen vast contract hebt en geen intentieverklaring krijgt, kun je gewoon een hypotheek afsluiten. Een geldverstrekker kijkt dan alleen wel naar het gemiddelde inkomen uit de afgelopen drie kalenderjaren. Dit inkomen is vaak lager, waardoor de maximale verstrekking lager uitvalt.

Dat is afhankelijk van het soort uitkering dat je ontvangt. Voor een geldverstrekker is de belangrijkste voorwaarde dat de uitkering structureel en vaststaand van aard is. Dit betekent dat als je een WW-uitkering ontvangt, er geen mogelijkheden zijn. Deze uitkering stopt namelijk na een bepaalde tijd. Belangrijke ‘’vaststaande’’ uitkeringen zijn de IVA uitkering (voor blijvend arbeidsongeschikten) of uitkeringen voor nabestaanden.

Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

Klanttevredenheid
Anoniem

Heel fijn contact gehad met Jacco. Hij nam de tijd, reageerde snel en was erg vriendelijk. Wij raden Jacco zeker aan!

10 10 1
Geschreven op
Hans Veltkamp

André heeft ons werkelijk fantastisch geholpen bij een langdurig en op onderdelen best complex traject. Met name zijn geduld, kennis en creativiteit heeft ons zeer geholpen waardoor wij uiteindelijk onze droom kunnen verwezenlijken. Het was op momenten echt een dubbeltje op zijn kant maar hij heeft volgehouden om altijd vriendelijk en vol overgave de volgende stap te zetten. Echt super tevreden met deze top adviseur!

10 10 1
Geschreven op
Nataliya Raycheva

deskundig, professioneel en vriendelijk

10 10 1
Geschreven op
Gerard

Snel duidelijk en goed advies. En snel geregeld

10 10 1
Geschreven op
Anoniem

Erg tevreden over de hoe de informatie werd verstrekt en de hulp in het gehele traject.

10 10 1
Geschreven op
Marijn Bouwhuis

Jacco heeft ons fantastisch geholpen en gekeken naar een passende oplossing voor ons

10 10 1
Geschreven op
Logo Insocial

Gemiddeld cijfer

9,5 Op basis van 1167 reviews
Ooms Makelaars
9.0 10 1 2918

Onze nieuwste content

Nieuwste blog

Nieuwste blog

Nieuwste blog

YouTube

Kennis

Kennis

Kennis

Actueel

Podcast: Ooms Talk

Podcast: Ooms Talk

Benieuwd naar wat jouw huidige woning waard is?

Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling. Zo weet jij gelijk of je eventueel overwaarde hebt waar je van kunt profiteren!

Nu aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie