Een goed hypotheekadvies voor jou als starter betekent meer dan alleen een berekening met je (verwachtte) inkomen en jouw mogelijke studieschuld, we kijken ook naar je huidige levensstijl en toekomstige levensfasen. We geven je helder en duidelijk advies.

  Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

  Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

  Hypotheekadvies voor starters

  Wil je weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Log in vanaf je eigen computer voor een online, vrijblijvend oriëntatiegesprek. Op basis van jouw wensen en situatie kijken we samen, via een gedeeld scherm, naar de vragen hiernaast.

  Zodra je een bod hebt gedaan op een woning is de keuze aan jou of je ook het afsluiten van de hypotheek door ons wilt laten uitvoeren.

  Veel voorkomende vragen bij starters

  • Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
  • Welke hypotheekvorm past bij mijn situatie?
  • Welke hypotheekrente kies ik?
  • Wat worden mijn maandlasten bij een hypotheek?
  • Wat zijn mogelijke vervolgstappen?

  In 3 stappen een startershypotheek afsluiten

  Starter
  Volgende: Hypotheekadvies
  Starter
  Starter
  Volgende: Hypotheek afsluiten
  Starter
  Starter
  Volgende: Vrijblijvend kennismaken
  Starter

  Vrijblijvend kennismaken

  Op zoek naar je eerste koopwoning? Vertel ons jouw verhaal. Eenvoudig via videobellen horen we graag hoe we jou verder kunnen helpen. In dit online oriëntatiegesprek kijken we vrijblijvend naar welk bedrag je kunt lenen en welke hypotheekvorm bij je past. Zo weet je direct in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken. Liever op kantoor langskomen? Vraag er naar bij je contactpersoon.

  Volgende: Vrijblijvend kennismaken

  Hypotheekadvies

  De zoektocht naar een huis of appartement is begonnen! Wanneer je de juiste woning hebt gevonden kun je een bod uitbrengen, als dit wordt aanvaard kiezen we samen de juiste hypotheekvorm en gaan we aan de slag met het definitieve hypotheekadvies. We kiezen samen de geldverstrekker, bespreken de voorwaarden, actuele hypotheekrentes en helpen je een rentevaste periode te kiezen. Daarna vragen we het renteaanbod (hypotheekofferte) aan bij de geldverstrekker.

  Volgende: Vrijblijvend kennismaken

  Hypotheek afsluiten

  Je bent akkoord met het renteaanbod en we hebben het taxatierapport ontvangen. We spreken af en komen bij elkaar om alles door te nemen en te ondertekenen. Als alle benodigde documenten compleet zijn, stuurt jouw hypotheekadviseur het getekende renteaanbod naar de geldverstrekker. Zodra de geldverstrekker je dossier positief beoordeeld heeft is je hypotheek geregeld. Veel plezier met je eerste woning!

  Volgende: Vrijblijvend kennismaken

  Veelgestelde vragen over de startershypotheek

  Allereerst adviseren we je om contact op te nemen met jouw hypotheekadviseur om te kijken wat de maximale hypotheek is, die jij kunt verkrijgen met jouw huidige inkomen. Daarbij kan de adviseur jou ook advies geven over de betaalbaarheid van de woonlast. Bij een hypotheek hoort immers ook een maandelijkse betaling en deze moet passen binnen jouw budget. Een hypotheekadviseur kan daarnaast voor jou in kaart brengen wat alle eenmalige kosten zijn en daarmee wordt er een prijsklasse bepaald waarin jij kan gaan zoeken naar een woning. Als je een ideale woning hebt gevonden, dan kun je een bod op deze woning uitbrengen. Op het moment dat jouw bod geaccepteerd wordt, dan neem je contact op met de hypotheekadviseur om de hypotheek aan te gaan vragen.

  De overheid heeft voor starters sinds januari een startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting in het leven geroepen. Hierdoor betalen starters onder de 35 jaar voor woningen met een koopsom lager dan 400.000 geen overdrachtsbelasting. Deze overdrachtsbelasting is normaliter 2% van de koopsom van de woning. Hierdoor hoeven starters minder eigen geld in te brengen.

  Een andere speciale regeling is de SVN startershypotheek.
  Hiermee kunnen starters net een beetje extra lenen, waardoor zij toch een eerste woning kunnen aankopen. Een starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis en de maximale hypotheek die je kunt verkrijgen op basis van jouw inkomen.

  Er zijn verschillende hypotheken. Denk aan aflossingsvrij, Annuïteiten en een Lineaire hypotheek voor starters. En ook bank, spaar, leven hypotheken voor mensen die deze reeds al hebben.

  Dit is volledig afhankelijk van de wensen die je hebt en dat is dus van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld zo laag mogelijke maandlasten? Wil je de hypotheek volledig af betalen? Vind je fiscaal voordeel belangrijk? Wil je verstrekking van de maximale hypotheek? Of zou je in de eerste jaren van de hypotheek meer willen betalen en later minder? We adviseren je om contact op te nemen met een financieel adviseur om al jouw wensen te bespreken en zo te kijken welke hypotheek het beste bij jou past.

  Dat is van heel veel factoren afhankelijk. Voor welke hypotheekvorm kies je? Welke keuze van een rentevaste periode maak je? Hoeveel leen je in relatie tot de marktwaarde van de woning? Ook is het van belang of je kiest voor een hypotheek met NHG, of je extra wenst af te lossen en wanneer de overdrachtsdatum is. Heb je bijvoorbeeld al een betaalrekening bij een specifieke bank? Ook daar kijken we naar. We adviseren je om contact op te nemen met een financieel adviseur om al jouw wensen te bespreken, zodat wij kunnen kijken welke geldverstrekker het beste bij jou past.

  De afsluitkosten van een startershypotheek bedragen zo’n €750,-. De borgtocht provisie NHG is 0,7% over de hoofdsom van de starterslening. De hoofdsom van de starterslening is per gemeente en individu afhankelijk.

  Onze specialisten begeleiden je bij elke stap

  Sandra van Pinxteren Sandra van Pinxteren
  Sandra van Pinxteren Sandra van Pinxteren

  Erkend Financieel Adviseur

  Paul van den Herik Paul van den Herik
  Paul van den Herik Paul van den Herik

  Manager Hypotheken – Hypothecair Planner – Partner

  André Slager André Slager
  André Slager André Slager

  Hypothecair Planner

  Referenties

  Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

  de Reus

  Wij zijn super goed geholpen door Sandra en Stefanie. Ons eerste koophuis (heel spannend), maar alles werd uit handen genomen, heel fijn!! Sandra wist ons alle informatie te vertellen. Bij alles wat wij spannend vonden gaf ze ons het gevoel dat dat helemaal niet nodig was en alles goed

  Anoniem

  Ze is correct en alles was snel geregeld. Prima zo

  Solange Fiuza

  Er werd heel goed voor ons gezorgd. Mevrouw Jolanda was zeer attent.

  Nieuwland

  Ik ben heel te vrede met Jolanda. Ze was geduldig en had alle tijd om je vriendelijk te woord te staan en te helpen met het kiezen van de juiste verzekeringen. Dank hiervoor.

  Ferha Özdemir

  Ik ben heel erg tevreden over de service oa dat het proces snel is verlopen en met een goed verloop. Verder was de bereikbaarheid erg toegankelijk. Ook ontving ik vlot terugkoppelingen van zowel Rosalina als Rick. Bedankt voor de service!

  David Santos

  Halima was very kind and helpful. Liked talking to her and her proposal was very nice.Thanks

  Anoniem

  Heel fijn geholpen. Makkelijk bereikbaar en zeer deskundig advies. Bij elke stap ondersteuning mogen ontvangen. Heel erg prettig om een aantal zorgen weg te kunnen geven.

  Marianne

  Super fijne samenwerking en snel geholpen toen we gelijk hulp nodig hadden.Betrokkenheid was ook heel leuk en spontaan.THX

  Martin Melkert

  Eigenlijk alleen maar complimenten voor de snelheid, toegankelijk én kwaliteit van zowel Andre als Rosalina.Het werken in de portal vraagt even aandacht, maar is daarna eenvoudig.Al met al dus zeer tevreden en vooral ook over de aanbeveling van de makelaar (Salome) om met Andre het gesprek

  Jeremy van vliet

  We zijn goed van start gegaan met de adviseur en tot een goed plan gekomen voor de toekomst.Goede hypotheek opgesteld Bedankt Sander de Koning

  Jouw eerste woning gevonden? Gefeliciteerd!

  Regel op tijd je nieuwe verzekeringen.