Startershypotheek - 49865

Startershypotheek

Een goed hypotheekadvies voor jou als starter betekent meer dan alleen een berekening met je (verwachtte) inkomen en jouw mogelijke studieschuld, we kijken ook naar je huidige levensstijl en toekomstige levensfasen. We geven je helder en duidelijk advies.

  Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

  Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

  Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.

  Hypotheekadvies voor starters

  Wil je weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Log in vanaf je eigen computer voor een online, vrijblijvend oriëntatiegesprek. Op basis van jouw wensen en situatie kijken we samen, via een gedeeld scherm, naar de vragen hiernaast.

  Zodra je een bod hebt gedaan op een woning is de keuze aan jou of je ook het afsluiten van de hypotheek door ons wilt laten uitvoeren.

  Veel voorkomende vragen bij starters

  • Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
  • Welke hypotheekvorm past bij mijn situatie?
  • Welke hypotheekrente kies ik?
  • Wat worden mijn maandlasten bij een hypotheek?
  • Wat zijn mogelijke vervolgstappen?

  In 3 stappen een startershypotheek afsluiten

  Starter

  Vrijblijvend kennismaken

  Op zoek naar je eerste koopwoning? Vertel ons jouw verhaal. Eenvoudig via videobellen horen we graag hoe we jou verder kunnen helpen. In dit online oriëntatiegesprek kijken we vrijblijvend naar welk bedrag je kunt lenen en welke hypotheekvorm bij je past. Zo weet je direct in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken. Liever op kantoor langskomen? Vraag er naar bij je contactpersoon.

  Starter

  Hypotheekadvies

  De zoektocht naar een huis of appartement is begonnen! Wanneer je de juiste woning hebt gevonden kun je een bod uitbrengen, als dit wordt aanvaard kiezen we samen de juiste hypotheekvorm en gaan we aan de slag met het definitieve hypotheekadvies. We kiezen samen de geldverstrekker, bespreken de voorwaarden, actuele hypotheekrentes en helpen je een rentevaste periode te kiezen. Daarna vragen we het renteaanbod (hypotheekofferte) aan bij de geldverstrekker.

  Starter

  Hypotheek afsluiten

  Je bent akkoord met het renteaanbod en we hebben het taxatierapport ontvangen. We spreken af en komen bij elkaar om alles door te nemen en te ondertekenen. Als alle benodigde documenten compleet zijn, stuurt jouw hypotheekadviseur het getekende renteaanbod naar de geldverstrekker. Zodra de geldverstrekker je dossier positief beoordeeld heeft is je hypotheek geregeld. Veel plezier met je eerste woning!

  Veelgestelde vragen over de startershypotheek

  Allereerst adviseren we je om contact op te nemen met jouw hypotheekadviseur om te kijken wat de maximale hypotheek is, die jij kunt verkrijgen met jouw huidige inkomen. Daarbij kan de adviseur jou ook advies geven over de betaalbaarheid van de woonlast. Bij een hypotheek hoort immers ook een maandelijkse betaling en deze moet passen binnen jouw budget. Een hypotheekadviseur kan daarnaast voor jou in kaart brengen wat alle eenmalige kosten zijn en daarmee wordt er een prijsklasse bepaald waarin jij kan gaan zoeken naar een woning. Als je een ideale woning hebt gevonden, dan kun je een bod op deze woning uitbrengen. Op het moment dat jouw bod geaccepteerd wordt, dan neem je contact op met de hypotheekadviseur om de hypotheek aan te gaan vragen.

  De overheid heeft voor starters sinds januari een startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting in het leven geroepen. Hierdoor betalen starters onder de 35 jaar voor woningen met een koopsom lager dan 400.000 geen overdrachtsbelasting. Deze overdrachtsbelasting is normaliter 2% van de koopsom van de woning. Hierdoor hoeven starters minder eigen geld in te brengen.

  Een andere speciale regeling is de SVN startershypotheek.
  Hiermee kunnen starters net een beetje extra lenen, waardoor zij toch een eerste woning kunnen aankopen. Een starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis en de maximale hypotheek die je kunt verkrijgen op basis van jouw inkomen.

  Er zijn verschillende hypotheken. Denk aan aflossingsvrij, Annuïteiten en een Lineaire hypotheek voor starters. En ook bank, spaar, leven hypotheken voor mensen die deze reeds al hebben.

  Dit is volledig afhankelijk van de wensen die je hebt en dat is dus van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld zo laag mogelijke maandlasten? Wil je de hypotheek volledig af betalen? Vind je fiscaal voordeel belangrijk? Wil je verstrekking van de maximale hypotheek? Of zou je in de eerste jaren van de hypotheek meer willen betalen en later minder? We adviseren je om contact op te nemen met een financieel adviseur om al jouw wensen te bespreken en zo te kijken welke hypotheek het beste bij jou past.

  Dat is van heel veel factoren afhankelijk. Voor welke hypotheekvorm kies je? Welke keuze van een rentevaste periode maak je? Hoeveel leen je in relatie tot de marktwaarde van de woning? Ook is het van belang of je kiest voor een hypotheek met NHG, of je extra wenst af te lossen en wanneer de overdrachtsdatum is. Heb je bijvoorbeeld al een betaalrekening bij een specifieke bank? Ook daar kijken we naar. We adviseren je om contact op te nemen met een financieel adviseur om al jouw wensen te bespreken, zodat wij kunnen kijken welke geldverstrekker het beste bij jou past.

  De afsluitkosten van een startershypotheek bedragen zo’n €750,-. De borgtocht provisie NHG is 0,7% over de hoofdsom van de starterslening. De hoofdsom van de starterslening is per gemeente en individu afhankelijk.

  Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

  Klanttevredenheid
  Virginie Kraan

  Gewoon super vanaf dag 1. Wij zijn begonnen met advies zoeken over ons pensioen en geeindigt in een nieuwe hypotheek en de hele tijd ging alles heel soepel. Communicatie is top, uitleg is altijd heel duidelijk geweest. Jullie namen de tijd om alles goed door te nemen, er was nooit gehaast of gevoel van ongeduld. Wij zijn heel blij met de kwaliteit van jullie bedrijf.

  10 10 1
  Geschreven op
  J.N. Piket

  Goed advies, bereikbaar, vriendelijk en zeker niet te beroerd om zaken nog eens uit te leggen.Dank jullie wel.

  10 10 1
  Geschreven op
  Frank en Marion Muller

  De feedback en daarbij oordeel is in principe niet zo moeilijk: wij zijn al 14 jaar klant, via Andre Slager, en hebben het contact altijd als zeer prettig en deskundig ervaren. Dat is ook de reden dat wij klant gebleven zijn. Nu in het advies oversluitentraject Hypotheek zijn we blij dat we kunnen bouwen op de relatie en alles wat daarmee samenhangt. Het feit dat 'team Slager' (Rosalina en Andre) ons in dit traject geholpen hebben, hebben wij als zeer prettig ervaren,

  10 10 1
  Geschreven op
  W.A.Telleman

  De totale services, de snelheid van handelen en deskundigheid zijn zo perfect, dat ik tot op dit moment geen verbeter punten kan aandragen.

  10 10 1
  Geschreven op
  Anoniem

  Zowel Paul als Robin hielden me goed bij de les!Voor allebei een dikke 10

  10 10 1
  Geschreven op
  Julius Smit

  Eric is doortastend, spreekt helder en kan zaken goed uitleggen.

  10 10 1
  Geschreven op
  Logo Insocial

  Gemiddeld cijfer

  9,5 Op basis van 1011 reviews
  Ooms Makelaars
  9.0 10 1 2647

  Onze nieuwste content

  Nieuwste blog

  Nieuwste blog

  Nieuwste blog

  YouTube

  Kennis

  Kennis

  Kennis

  Actueel

  Podcast: Ooms Talk

  Podcast: Ooms Talk

  Jouw eerste woning gevonden? Gefeliciteerd!

  Regel op tijd je nieuwe verzekeringen.

  Verzekeringen bekijken

  Deze website maakt gebruik van cookies

  Voor welke cookies geef je akkoord?

  Meer informatie