Jouw droomhuis op het oog en benieuwd of je dit kunt betalen? Bereken gemakkelijk en vrijblijvend jouw maximale hypotheek.

Deze hypotheekberekening geeft een indicatie van wat jouw maximale hypotheek is. Wil je écht zeker zijn van je zaak? Dan is het verstandig om een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek aan te vragen met een adviseur voor een exacte berekening. Besluit je met ons verder te gaan? Dan zijn de kosten voor het hypotheekadvies aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Hypotheekadviesgesprek aanvragen

Hypotheek berekenen

hypotheekadviseur

Waarom Ooms?

  • De eerste afspraak is voor onze rekening
  • Keuze uit bijna alle banken en verzekeraars
  • We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie
  • Je bent altijd zeker van een kundig advies
  • Keuze uit 10 vestigingen in de regio
Maximale hypotheek berekenen

Hulp nodig bij het kopen van een huis?

Onze ervaren makelaars helpen graag bij de aankoop van jouw droomhuis. Zeker in deze markt vissen mensen vaak achter het net. De expertise en ervaring van een deskundige aankoopmakelaar kan dan het verschil maken.

Veelgestelde vragen over de maximale hypotheek tool

De berekening is niet accuraat. De maximale hypotheek berekening rekent met een rente van 0,41%. Dit lage rentepercentage is slechts van toepassing op een gedeelte van de hypotheek (als de woning energiezuinig genoeg is). De calculator rekent normaliter met standaard toetsrentes. Het kan zijn dat bij de door jou gekozen hypotheekvorm/rentevast periode, andere toetsrentes horen waardoor je meer/minder kunt lenen.

De berekening alleen is niet genoeg. We adviseren je om altijd met een adviseur in gesprek te gaan, ook omdat er soms meer mogelijk blijkt. Een adviseur kan bijvoorbeeld op andere toetsrentes uitkomen, waardoor je meer kunt lenen en mogelijkerwijs klopt de invoering van de gegevens niet. Dit geeft ook een onjuist beeld. Een adviseur kan aan de hand van jouw salarisgegevens nauwkeurig beoordelen welke inkomenscomponenten er wel/niet door een geldverstrekker kunnen worden meegenomen. Dit kan dus ook een ruimer beeld geven.De berekeningen dienen als een goede indicatie te worden gezien. Elke situatie is uiteraard een individuele kwestie, waardoor vaak niet alleen de lagere maandlasten tellen. Juist nu is de wens groot om voor zekerheid te kiezen, doordat de rente heel erg laag is. Sommige mensen kiezen dus liever voor zekerheid, ook al heeft men de kosten voor oversluiten er niet uit.

Op het moment dat je 10 jaar voor ingang van de pensioengerechtigde leeftijd een hypotheek wenst af te sluiten, dan kijkt een geldverstrekker naar het opgebouwde pensioeninkomen. Het opgebouwde pensioeninkomen is vaak lager, waardoor mensen minder kunnen lenen.

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?