Hypotheek oversluiten -  44628

Hypotheek oversluiten

Kunnen jouw maandlasten aanzienlijk omlaag door jouw hypotheek over te sluiten, zodat je kunt profiteren van de lage rentestanden? Waarschijnlijk wel. Maar houdt er rekening mee dat het oversluiten van een hypotheek ook kosten met zich meebrengt en het dus niet in ieder geval even aantrekkelijk is.

Wil jij weten hoeveel je kunt besparen? Start met een oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs. Wij nemen jouw financiële situatie onder de loep en geven je een duidelijk overzicht van wat het je gaat kosten en wat het gaat opleveren.

Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.

De eerste afspraak is voor onze rekening

We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie

Je bent altijd zeker van een verantwoord advies

wat is hypotheek oversluiten

Wat is oversluiten?

Heel simpel gezegd: je huidige hypotheekcontract beëindigen om een nieuw contract af te sluiten tegen gunstigere voorwaarden. Je hebt bij de aankoop van jouw woning een hypotheekcontract getekend met een bepaalde looptijd tegen een bepaald rentepercentage. Dit percentage is waarschijnlijk hoger dan de huidige rentepercentages waardoor er een mogelijkheid ligt om te besparen op jouw maandlasten.

Is oversluiten zinvol?

Uiteraard heeft een hypotheek oversluiten alleen zin als je er financieel op vooruit gaat. Natuurlijk, je rentepercentage gaat er op vooruit dus je zal maandelijks geld overhouden. Echter komen er ook kosten kijken bij het opnieuw afsluiten van een hypotheekcontract. Onze erkende financieel adviseurs rekenen het graag voor je door, zodat jij in één overzicht te zien krijgt wat het je kost en wat het je gaat opleveren. Zo kun jij een goede keuze maken.

Mogelijke kostenposten oversluiten

  • Notariskosten
  • Taxatiekosten
  • Nationale Hypotheek Garantie (indien mogelijk en relevant)
  • Advies- en bemiddelingskosten
  • Boeterente (onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar)
hypotheek oversluiten som

Een rekenvoorbeeld

Stel je hebt nu een hypotheek van €200.000,- met een rentepercentage van 4%, dan betaal je per jaar €8.000,- aan bruto hypotheekrentelasten. Je kunt oversluiten naar een hypotheek die 10 jaar vast staat voor 1,2% (gebaseerd op rentepercentage mei 2020 met NHG) waardoor je bruto hypotheekrentelasten nog maar €2.400 zijn. Een besparing van €5.600,- per jaar.

Een aantrekkelijk voorbeeld. Soms kun je meer besparen en soms minder, daarnaast moet je altijd rekening houden met boeterente en eerder genoemde kostenposten. Onze adviseurs nemen je graag mee en rekenen jouw mogelijke besparing voor je uit.

Jouw hypotheek oversluiten in 4 stappen

Hypotheek oversluiten

Kennismaking

Een hypotheekadviesgesprek start met een kennismaking. Wie ben je, hoe is jouw gezinssituatie, jouw leeftijd, wat doe je voor werk. Vervolgens besteden we aandacht aan jouw doelen. Ben je van plan lang in de woning te blijven wonen? Het heeft namelijk weinig zin om jouw hypotheek over te sluiten als je van plan bent om op korte termijn te verhuizen. Alles om een goed beeld van jou en jouw gezin te krijgen en je van een goed advies te voorzien.

Hypotheek oversluiten

Besparing berekenen

Nu start het leukste onderdeel, het uitrekenen van de besparing. Soms gebeurt dat direct, vaak rekenen wij achter de schermen door. We gaan op zoek naar de hypotheek met de beste voorwaarden en rekenen de besparing voor je uit. Hierbij houden we uiteraard rekening met de kosten zoals de boeterente, notariskosten, taxatiekosten, NHG en advieskosten. Verdien je de boeterente en overige kosten (ruimschoots) terug? Dan adviseren wij om over te sluiten.

Hypotheek oversluiten

Oversluiten

We adviseren je in het beste renteaanbod en zodra alles naar wens is maken wij al het papierwerk in orde dat voortvloeit uit ons advies. Ook daar hoef je je niet druk om te maken. Indien nodig schakelen wij ook een taxateur uit ons netwerk in, waarbij wij altijd kiezen voor een betrouwbare partij en proberen wij de kosten voor jou zo laag mogelijk te houden.

Hypotheek oversluiten

Notaris

Al het papierwerk is in orde, nu alleen nog langs de notaris om het officieel te maken. Bij de notaris schrijf je jouw nieuwe hypotheek in en wordt jouw oude hypotheek doorgehaald. Je nieuwe hypotheek is een feit!

Bij de notaris worden de gemaakte kosten (inclusief onze advies- en bemiddelingskosten) verrekend. Besluit je niet over te sluiten dan maak je geen kosten, ook niet voor ons advies. No cure, no pay. Wel zo prettig.

Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!

Klanttevredenheid
Johan ijzelenberg

Top en snel geregeld allemaal

10 10 1
Geschreven op
Westerlaken

Ga vooral zo door. Alles is heel goed geregeld; deskundig advies en goede klantvriendelijkheid.

10 10 1
Geschreven op
Kim van Heerde

Leuk gesprek. Had het gevoel dat Linda kennis over het onderwerp heeft en hier ons in kan ontzorgen

8,0 10 1
Geschreven op
Daphne Peperkamp

Wendy heeft de tijd voor me genomen. Goed doorgevraagd zodat zij alle informatie had die ze nodig had om mij van goed advies te voorzien. Ik heb tijd gekregen om alles goed na te kijken. Heel fijn contact.

10 10 1
Geschreven op
Denise de Hek

Prima service en er werd in mogelijkheden gedacht en niet in beperkingen. Dankzij jullie advies is het uiteindelijk toch gelukt om een hypotheek te krijgen en kan ik binnenkort verhuizen naar mijn nieuwe thuis.

10 10 1
Geschreven op
Logo Insocial

Gemiddeld cijfer

9,5 Op basis van 809 reviews
Ooms Makelaars
8.9 10 1 2277

Neem vrijblijvend contact op

We zijn er ons van bewust dat alle belangrijke beslissingen en gebeurtenissen in je leven financiële consequenties (kunnen) hebben die op hun beurt ook weer raken aan alle facetten en aspecten van je leven. Met goed advies maak je de beste keuzes voor nu en later.

Heb je vragen over de mogelijkheden, onze werkwijze of iets anders?
Bel voor meer informatie of een afspraak: 010 424 88 10.

Stuur ons een bericht

Door een vinkje te plaatsen gaat u akkoord dat wij uw gegevens opslaan en verwerken. Meer informatie hierover vindt je in onze Privacy Statement.

Deze website maakt gebruik van cookies

 

 
 

Meer informatie