Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Geschreven door Eric van Veen op 6 februari 2024

Als wij spreken over ‘krapte’, betekent dat er steeds minder woningen per potentiële koper te koop staan. Voor iedere woning, zeker die in het betaalbare segment tot € 350.000,-, zijn er meer zoekers dan aanbod. Deze situatie zorgt ervoor dat er weer volop overboden wordt. Meer kans maken op een woning? Je kunt je daarop voorbereiden.

Verplaats je in een verkoper
Verkopers beseffen dat de verkoop van hun woning een eenmalige kans is en streven daarom vaak naar de hoogst mogelijke opbrengst. Het is echter niet vanzelfsprekend dat de woning automatisch naar de hoogste bieder gaat. Makelaars richten zich steeds meer op de voorwaarden waaronder biedingen worden gedaan, waarbij het financieringsvoorbehoud als cruciaal wordt beschouwd.

Als potentiële koper kun je een heel hoog bod plaatsen om de woning te bemachtigen. Echter, het is belangrijk te realiseren dat, indien je de financiering niet binnen een redelijke termijn rond krijgt, dit kan leiden tot ontbinding van de koopovereenkomst. Makelaars zijn zich hiervan bewust en adviseren verkopers om uiterst kritisch te zijn ten aanzien van dit specifieke voorbehoud. Het bieden zonder financieringsvoorbehoud brengt aanzienlijke risico's met zich mee, omdat je mogelijk de woning moet kopen, zelfs als de hypotheek niet wordt goedgekeurd. Mocht dit niet lukken, dan kan dit resulteren in een boete van 10% van de koopsom.

Ooms Financieel Adviseurs werkt met de Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG)
Wij zijn bekend met de financieringsvoorwaarden die de meeste geldverstrekkers hanteren en begrijpen op welke criteria deze geldverstrekkers hypotheken verstrekken. Voorafgaand stellen wij een volledig dossier op, waarin alle inkomensgegevens en andere relevante informatie zijn opgenomen. We analyseren vooraf of de aankoop financieel haalbaar voor je is en controleren vanzelfsprekend of de benodigde hypotheek verantwoord is in jouw situatie. Als aan alle voorwaarden is voldaan, bieden wij de garantie dat je kunt bieden zonder financieringsvoorbehoud, waardoor je de meest overtuigende partij voor de verkopers wordt.

Verkoopopbrengst huidige woning
Indien je momenteel nog een woning hebt die verkocht moet worden, betrekt de financieel adviseur een Ooms makelaar bij het proces. Zonder helderheid over de verwachte verkoopopbrengst en de benodigde doorlooptijd is de toepassing van de Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) niet mogelijk. Tot op heden hebben al meer dan 250 kopers deze weg bewandeld.

Advies nodig?
Wil je voorkomen dat je de kans op je droomhuis misloopt en zonder zorgen kunt bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of plan direct een 15 minuten gesprek in met één van onze adviseurs via de beschikbare agenda.

Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?
Eric van Veen
Neem contact op met Eric

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

Rondom het geven van een schenking of juist het ontvangen van een schenking gelden fiscale regels. Deze regels zijn best ingewikkeld. Schenken kan...
Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Dit zijn Mignon en Rick. Dit jonge stel is woonachtig in Poortugaal, samen met hun 8-jarige dochter Puck en hond...
Bekijk overzicht