Vakantieplannen aan het maken? Check je reisverzekering op deze punten.

Geschreven door Eveline Huizinga op 16 april 2024

Hoe leuk is het om plannen te maken voor een nieuwe vakantie in het binnen- of buitenland. Of het nu een stedentrip, strandvakantie, kampeervakantie of wat voor soort vakantie ook is, vergeet niet om op tijd jouw reis- en/of annuleringsverzekering te controleren. We delen de belangrijkste aandachtspunten met je.

De plannen voor de vakantie worden alweer gesmeed. We gaan natuurlijk uit van een fijne vakantie zonder ongelukken, ziekte en annuleringen. Toch wil je voorbereid zijn als er onverhoopt wel iets misgaat. Het is belangrijk om goed te kijken naar de reis- en annuleringsverzekering die je hebt of gaat afsluiten.

We hebben de belangrijke aandachtspunten op een rij gezet:

Heb je al een reis- en/of annuleringsverzekering afgesloten? Dit kan een korte of doorlopende verzekering zijn. Controleer dan het volgende:
· Staat het juiste dekkingsgebied op jouw verzekering: Europa of Wereld dekking?
· Staat de juiste gezinssamenstelling op het polisblad?
· Heb je een dekking voor annulering? Is het bedrag dan voldoende?

Heb je géén dekking voor annulering of moet het dekkingsgebied of de hoogte van de verzekerde som aangepast worden? Dan is het belangrijk dit binnen 7 dagen na de boeking te regelen.
· Ga je een actieve reis plannen: check of er dekking is voor de sporten die je gaat uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan wintersport, duiken of bergbeklimmen.
· Is het belangrijk om een aanvullende dekking voor ziektekosten af te sluiten gelet op het land van bestemming? In sommige landen zijn de kosten voor medische zorg aanzienlijk hoger.
· Is het verzekerd bedrag voor bagage voldoende?
· Ga je met de auto op reis, controleer even op welke hulpverlening en onkostenvergoeding je recht hebt. Pechhulp is niet voldoende als de auto wordt weggespoeld bij een overstroming.

Tot slot: zorg dat je de verzekeringsgegevens en het telefoonnummer van de alarmcentrale altijd bij de hand hebt. Zodra er zich iets voordoet bel het alarmnummer voor advies om te voorkomen dat er bij thuiskomst geen dekking is. Bij verlies of diefstal dit altijd melden bij de plaatselijke politie.

Heb je vragen?
Ga je op vakantie en twijfel je over jouw reis- of annuleringsverzekering? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dat is het fijne van een adviseur bij Ooms Financieel Adviseurs, die kun je hier altijd voor benaderen.

Wij wensen je alvast een hele fijne vakantie toe.

Vakantieplannen aan het maken? Check je reisverzekering op deze punten.
Eveline Huizinga
Neem contact op met Eveline

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

Rondom het geven van een schenking of juist het ontvangen van een schenking gelden fiscale regels. Deze regels zijn best...
Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Dit zijn Mignon en Rick. Dit jonge stel is woonachtig in Poortugaal, samen met hun 8-jarige dochter Puck en hond...
Bekijk overzicht