Object
Verkocht

Kuipershaven 20 -21, Dordrecht 3311 AL Dordrecht

3311 AL Dordrecht

Omschrijving

Algemeen
Beschikbaar voor verkoop is het bijzondere complex aan de Kuipershaven 20. Het complex is gelegen op een van de mooiste plekjes van Dordrecht, direct aan de Damiatebrug nabij het drierivierenpunt de Merwede, Noord en de Oude Maas.

Dit complex is vermoedelijk omstreeks 1609 gebouwd als pakhuis voor opslag van zeep nadat in die periode de Wolwevershaven werd gegraven. Daarna diende het...

Locatie

Wijkstatistieken

 • Icon guy
  Inwoners Wijnstraat en omgeving
  250 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Wijnstraat en omgeving
  200 vrouwen
 • Icon car
  Auto's
  0,7 per huishouden
 • Icon house
  Gemiddelde vraagprijs
  € 275.000,-
 • Icon guy
  Inwoners Dordrecht
  58.684 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Dordrecht
  60.047 vrouwen
Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur
 • Basisonderwijs
  0.4 km
 • Voortgezet onderwijs
  1.6 km
 • Gemiddelde afstand tot grote supermarkt
  0.8 km
 • Gemiddelde afstand tot huisarts
  0.5 km
 • Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf
  0.4 km

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Beschikbaar voor verkoop is het bijzondere complex aan de Kuipershaven 20. Het complex is gelegen op een van de mooiste plekjes van Dordrecht, direct aan de Damiatebrug nabij het drierivierenpunt de Merwede, Noord en de Oude Maas.

Dit complex is vermoedelijk omstreeks 1609 gebouwd als pakhuis voor opslag van zeep nadat in die periode de Wolwevershaven werd gegraven. Daarna diende het als pakhuis voor koopwaar van de West-Indische Compagnie en als suikerpakhuis.
In 1951 vestigde zich een drukkerij in het pand dat vervolgens grondig werd verbouwd. Na ongeveer 40 jaar kwam het in eigendom bij de huidige en thans laatste eigenaar. Tevens werd dit pand verbonden met het patricierspand aan de Wijnhaven 87 te Dordrecht.

Nadat het object in oorspronkelijk staat werd teruggebracht kent het object meerdere gebruiksmogelijkheden als combinatie van wonen, kantoor, atelier en horecafunctie. Het betreft een combinatie van stijlkamers en moderne ruimten en is voorzien van alle moderne gemakken.

Het object is goed bereikbaar vanaf Rijksweg A16 (Rotterdam / Antwerpen) via de Prinsenstraat en Nieuwe Haven, die het object verbinden met de hoofdontsluitingswegen.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie F, nummer 2501, groot 01 are 34 centiare.

Indeling
Ca. 114 m² Commerciële ruimte op de begane grond, bestaande uit de hoofdentree tot de galerie met een breed front, smaller middendeel met kantoorruimte en toilet en aan de achterzijde weer breed uitlopend.

Ca. 93 m² Woonruimte op de eerste verdieping, bestaande uit een grotendeels open ruimte over de volle breedte en diepte van het gebouw met aan voorzijde living en aan de achterzijde een royale keuken met wandopstelling en daar tegenover een werkeiland, ingebouwde apparatuur en vanaf de achterzijde en toegang tot een dakterras met twee niveau’s.

Ca. 78 m² Woonruimte op de tweede verdieping, bestaande uit een werkgedeelte en een zitgedeelte die van elkaar worden gescheiden door een vide in het middendeel.

Ca. 93 m² Woonruimte op de derde verdieping, bestaande uit een overloop, badkamer aan de achterzijde die door zijn formaat (zaal) met recht een Salle de Bain genoemd mag worden, voorzien van een midden in de ruimte geplaatst ligbad, wastafelcombinatie met twee kranen, toilet, bidet en urinoir en een hardglazen douchedeuren, doorloop naar een walk in closet en naar de slaapkamer aan de voorzijde.

Ca. 93 m² Woonruimte op de eerste zolderverdieping (onzelfstandig appartement op 4e bouwlaag) met keuken, twee slaapkamers, badkamer met ligbad, toilet, wastafel, overloop en technische installaties;

Ca. 24 m² Woonruimte op de tweede zolderverdieping (5e bouwlaag) met een overloop en twee logeerkamers of slaapkamers onder de schuine kap.

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via www.bagviewer.nl. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:
- cv installatie (recent vernieuwd) voorzien van radiatoren;
- houten vloer;
- keuken voorzien van kookeiland met wasbak, gasfornuis, afzuiginstallatie;
- enkelglas voorzien van extra voorzetramen achterzijde kozijnen;
- dakterras;
- badkamer op de derde verdieping voorzien van toilet, urinoir, bad, gootsteen en bidet;
- inloopkast;
- zolder voorzien van viertal dakramen uitgevoerd middels houten kozijnen;
- ‘appartement’ op de 4e bouwlaag voorzien van keuken, badkamer met ligbad, toilet en vaste wastafel.

Koopsom
€ 1.200.000,-- kosten koper, exclusief BTW

Het complex kan gekocht worden in combinatie met Wijnstraat 87 te Dordrecht.

Koopsom Kuipershaven 20-21 + Wijnstraat 87: € 2.650.000,-- kosten koper, exclusief BTW.

Omzetbelasting
Het complex is van rechtswege niet belast met BTW.

Bestemmingsplan
Het object is thans gesitueerd in het vigerende bestemmingsplan Historische Binnenstad, vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Dordrecht op 22 februari 2011.

Op grond van artikel 6 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van het object “Gemengd – 1”. De voor 'Gemengd ¬ 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. wonen
b. detailhandel
c. dienstverlening
d. horeca ¬ 1
e. horeca ¬ 2
f. bedrijf
g. maatschappelijk
h. kantoor
i. atelier
j. cultuur en ontspanning
k. parkeren
l. openbare verbinding
m. fietsenstalling
n. bij de bestemming behorende voorzieningen, zoals nutsvoorzieningen, parkeren, groen een en ander met inachtneming van het bepaalde in lid 6.4

de onder b, c, f t/m j genoemde functies zijn uitsluitend toegestaan op de begane grond, met dien verstande dat:
1. er geen sprake mag zijn van ontoelaatbare hinder voor de (woon)omgeving?
2. een vestiging voor detailhandel en dienstverlening niet groter mag zijn dan 50 m² bruto -vloeroppervlakte?
3. een vestiging voor de overige functies niet groter mag zijn dan 250 m² bruto vloeroppervlakte?

Op basis van het vigerende bestemmingsplan blijkt dat het complex niet volledig aansluit bij het meest recente plan. De huidige bebouwing is groter dan het bouwvlak volgens het bestemmingsplan en er zijn aan de zijde van de Wijnstraat niet-wonen functies op de verdieping aanwezig.
Het huidige gebruik valt ons inziens deels onder het overgangsrecht, omdat het complex werd gebruikt voor de huidige functies op het moment van ter visie leggen van het huidige bestemmingsplan.

Vanwege de bestemmingscategorieën zijn er diverse alternatieve aanwendingsmogelijkheden, waarbij het vermoedelijk wel bij ieder toekomstig gebruik noodzakelijk is om te toetsen of het nieuwe gebruik ook aansluit bij het bestemmingsplan.

De bovenstaande en in de bijlage verstrekte gegevens, be¬tref¬fende de bestemming zijn gedownload via de internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl per toestandsdatum 22 maart 2016.

Datum van oplevering
In overleg.

Monumentenregister
Het complex is aangewezen als monument in de zin van de Monumentenwet
1988 vanaf 09 maart 1966 onder monumentennummer 13518. De aanduiding bij
het complex luidt: “Pakhuis met puntgevel met geprofileerde zij-afdekstukken (XVIII), parterre met drie verdiepingen en twee zolderverdiepingen.

Originele tweelichten met roeden (XVIII A). Aan de achterzijde een puntgevel. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde”.

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort appartement bovenwoning
Permanente bewoning ja
Bouwjaar 1609
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Kuipershaven 20 -21
Plaats Dordrecht
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 375 m²
Inhoud 950 m³
Indeling
Aantal woonlagen 5
Aantal verdiepingen 5
Aantal kamers 8 (5 slaapkamers)
Aantal woonlagen 5 woonlagen
Buitenruimte
Tuin zonneterras
Parkeergelegenheid
Garage geen garage
Onderhoud
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend
Overig
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Ook succesvol uw woning verkopen of verhuren?

Neem vrijblijvend contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.