De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
3043, Rotterdam

De Schiewerf, 3043, Rotterdam

€ 425.000 - € 625.000 Kan ik dit betalen?

Omschrijving

NIEUWBOUW WONEN AAN HET WATER OP EEN UNIEKE LOCATIE! PROJECT DE SCHIEWERF Het gevoel van vrijheid ervaren, doordat je vanuit de achtertuin zo je eigen boot instapt en overal heen vaart. Wonen onder de rook van Rotterdam, maar toch rustig omringd door natuur. Het kan...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 150 m² - 185 m²
Perceel 135 m² - 238 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit project?

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 425.000 - € 625.000
Locatie
Plaats Rotterdam
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 135 m² - 238 m²
Woonoppervlakte 150 m² - 185 m²

Uitgebreide omschrijving

NIEUWBOUW WONEN AAN HET WATER OP EEN UNIEKE LOCATIE!

PROJECT DE SCHIEWERF
Het gevoel van vrijheid ervaren, doordat je vanuit de achtertuin zo je eigen boot instapt en overal heen vaart. Wonen onder de rook van Rotterdam, maar toch rustig omringd door natuur. Het kan allemaal!
Aan de rand van het pittoreske Overschie, tussen de Zestienhovensekade en de Rotterdamse Schie, worden 39 royale woningen gerealiseerd van 150 tot 185 m² groot.

De plek waar jarenlang de oude Rotterdamsche Marmer Industrie haar standplaats vond, wordt binnenkort getransformeerd tot een groen leefgebied met een authentieke allure. De Schiewerf is ideaal voor jonge gezinnen, water- en natuurliefhebbers en levensgenieters. Zij die van drukte en vertier houden, maar terug willen trekken in een rustige omgeving.

DE WONINGEN
Aan de Zestienhovensekade liggen bouwnummers 1 t/m 18, direct aan het vaarwater van de Rotterdamse Schie liggen bouwnummers 19 t/m 39. In de Schiewerf vind je drie verschillende woningtypes en twee specials. Allen met een eigen identiteit, wat zorgt voor een gevarieerd en aantrekkelijk gevelbeeld.
Alle woningen hebben een tuin op het zonnige Zuid-westen en elke woning beschikt over een parkeerplaats op eigen perceel.

Kies jij voor één van de 21 herenhuizen aan het water? Dan kun je je tuin vergroten met een steiger om een boot aan te leggen. Zo liggen de vaarwateren van Zuid-Holland aan je voeten en maak je prachtige tochten naar Delft, de Rottemeren, de Kralingseplas en zelfs de Maas.

Aan de Zestienhovensekade staan 18 herenhuizen met een beukmaat van maar liefst 6 meter, waardoor je alle ruimte hebt in deze woningen van 151-153 m² woonoppervlak. In de ruime tuin op het Zuid-westen staat een privé berging voor je fiets en kun je ook nog kiezen voor een uitbouw van de woonkamer. Het daglicht op de 2e verdieping maakt het mogelijk maar liefst 5 ruime kamers te creëren op de verdiepingen.

DE LOCATIE
Woon je op de Schiewerf, dan woon je onder de rook van Rotterdam. De stad die dag en nacht leeft en waar je als bewoner van de Schiewerf niets van hoeft te missen. Stap in de auto en rij binnen 5 tot 10 minuten het hart van de stad binnen. Je vindt hier alles wat je nodig hebt: of je nu zin hebt in een avond Luxor Theater, een dag winkelen in de Koopgoot, een bezoek aan de Kunsthal of gewoon wilt genieten van de levendigheid die deze multiculturele wereldstad te bieden heeft.

Om de hoek van de Schiewerf vind je het centrum van pittoreske Overschie vol voorzieningen en winkelgelegenheden. Hier voel je je direct thuis door het vriendelijke karakter van het dorp. Ook scholen, verenigingen en zorgdiensten zijn altijd dichtbij.

Omringd worden door natuur: dat is één van de voordelen als je woont in de Schiewerf. Zo ben je niet alleen omringd door water, maar ligt het groene Park Zestienhoven praktisch in je achtertuin. De kinderen spelen hier ongestoord in een vrije, groene omgeving en ouders maken hun hoofd leeg tijdens een goed rondje hardlopen in de frisse buitenlucht. Schijnt de zon? Dan wandel je met het hele gezin via de dijk naar het park voor een uitgebreide picknick.

Nooit meer haasten voor je reisje naar de zon of sneeuw! Rotterdam Airport ligt immers binnen handbereik van de Schiewerf. De afstand tussen jouw woning en het vliegveld is ideaal: zo dichtbij dat je geen vlucht meer hoeft te missen en tegelijkertijd ver genoeg om vanuit je achtertuin niks van de drukte mee te krijgen.

RIJKE HISTORIE
Wist je dat de locatie van Schiewerf een rijke historie kent die teruggaat tot in de 14de eeuw? In deze tijd is immers de Rotterdamse Schie gegraven die dienstdeed als verbindingsweg over het water tussen Overschie en Rotterdam. De kade langs de Schie kennen we nu als de Zestienhovensekade.
De Schie fungeerde voor een lange tijd als belangrijke transportader, waar insteekhavens, scheepswerven en scheepsbouw zich vestigden. Deze elementen vormen de basis voor de naam van het project dat zich anno 2019 op exact dezelfde locatie bevindt: de Schiewerf. De Rotterdamse Schie kwam vroeger helemaal tot aan het Hofplein de stad binnen en was naast de Maas en de Rotte het belangrijkste vaarwater van de stad.

CONTACT
Heb je vragen over dit project? Neem gerust contact met ons op!

Voor al je vragen over de Schiewerf kun je terecht bij Ooms Makelaars of Voorberg Makelaars. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de woningen en het project en staan je graag te woord.

HAALBAARHEIDSCERTIFICAAT
Wist je dat een haalbaarheidscertificaat van één van de bij het project betrokken hypotheekadviseurs verplicht is om in aanmerking te komen voor een woning? Neem dus alvast contact op met Ooms Financieel Adviseurs en/of De Hypotheekshop Blijdorp en/of het Fundament en plan een afspraak om jouw financiële mogelijkheden te bespreken; het haalbaarheidscertificaat wordt kosteloos opgemaakt. Een goed begin is immers het halve werk.

Disclaimer:
De teksten en impressies bedoeld om een goede indruk te geven van het project De Schiewerf. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Alle media

Alle afbeeldingen

De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam
De Schiewerf, Rotterdam

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  8.510
 • Vrouwelijke inwoners

  8.595
 • Inwoners Rotterdam

  312.781
 • Inwoners Rotterdam

  321.879
 • Auto('s)

  0,9 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 160.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie