Object
Verkocht

Rijstuin 172, Rotterdam 3011 MA Rotterdam

3011 MA Rotterdam

Omschrijving

Algemeen
Winkel-/horecaruimte gelegen aan de voet van de Blaaktoren ‘het Potlood’ in hartje centrum Rotterdam, één van de markantste gebouwen van de stad. Het gebouw is, evenals ‘het Potlood’ en naastgelegen kubuswoningen, ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom.

De Rijstuin is nabij Binnenrotte (marktplein), waar de Rotterdamse weekmarkt (di/za) wordt gehouden, de overdekte Markthal...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Winkel-/horecaruimte gelegen aan de voet van de Blaaktoren ‘het Potlood’ in hartje centrum Rotterdam, één van de markantste gebouwen van de stad. Het gebouw is, evenals ‘het Potlood’ en naastgelegen kubuswoningen, ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom.

De Rijstuin is nabij Binnenrotte (marktplein), waar de Rotterdamse weekmarkt (di/za) wordt gehouden, de overdekte Markthal met parkeergarage en naast de openbare bibliotheek.

Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, NS- en metrostation Blaak is op loopafstand gelegen, evenals tram- en bushalte. Parkeren (betaald) in nabije omgeving of parkeergarage (Markthal | Oude Haven).

Gevelrenovatie
Om de ontsluiting naar het plein te verbeteren is er een nieuwe entree gerealiseerd volgens ontwerp van MVRDV. De nieuwe entree is gesitueerd recht tegenover de Markthal, het object leent zich uitstekend als horecaruimte.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Rotterdam 4e afdeling, Sectie AH, Complexaanduiding 327, Appartementsindex 4.

Indeling
442 m2 (BVO) horecaruimte gelegen in het souterrain. Ingemeten volgens NEN 2580.

Er is een mogelijkheid tot het huren van twee overdekte parkeerplaatsen.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met een verlengingsmogelijkheid van vijf jaar.

Omzetbelasting
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien BTW niet in rekening kan worden gebracht, geldt een nader te bepalen opslag op bovengenoemde huurprijs.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief servicekosten en BTW.

Betalingswijze
De huurpenningen, servicekosten en BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per kwartaal.

Huurovereenkomst
De huurovereenkomst zal op basis van het standaard model van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) met bijbehorende Algemene Bepalingen, gedeponeerd en ingeschreven bij de griffie van de rechtbank te ‘s-Gravenhage, worden opgemaakt.

Bestemming
Centrum Doeleinden. De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn onder meer bestemd voor detailhandel, horeca, dienstverlening, maatschappelijk, cultuur en ontspanning, kantoren en wonen.

Omzetbelasting
Koper dient bereid te zijn mede te werken aan een met BTW belaste levering.

Zakelijke eigenaarslasten 2016
Download de brochure voor een overzicht van de zakelijke lasten.

Bijzondere gegevens
De koper wordt verplicht lid van de Vereniging van Eigenaars 'Blaaktoren', aan welke vereniging perkwartaal een bijdrage verschuldigd is ten behoeve van onder meer de verzekering van de opstal en het (groot) onderhoud.

De units zijn gebouwd op grond die door de gemeente Rotterdam in erfpacht is uitgegeven. De erfpacht loopt tot 31 december 2057. Jaarlijks op 1 april wordt de erfpachtcanon aangepast op basis van inflatie. Voorts wordt de grondwaarde door de gemeente Rotterdam eens per tien jaar aangepast aan de marktwaarde van grond op vergelijkbare locaties. De volgende aanpassing zal geschieden op 1 april 2024.

Datum van oplevering
In overleg.

Wijze van oplevering
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd op basis van het navolgende huidige opleveringsniveau:

- Casco;
- Strakke wit gespoten wanden en plafond;
- Nutsvoorzieningen tot in de meterkast
- Geheel nieuwe glazen pui (zie foto’s).

Nadrukkelijk zij vermeld dat deze vrijblijvende informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden

Kenmerken

Overdracht
Status verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie horeca
Bouwjaar 1984
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Rijstuin 172
Plaats Rotterdam
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 432 m²
Horeca
Totaal bechikbare oppervlakte 435 m²
Verkoop vloer oppervlakte 435 m²

Ook succesvol uw bedrijfspand verkopen of verhuren?

Neem vrijblijvend contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.