Zuidhaven 43, Zevenbergen 4761 CS Zevenbergen

4761 CS Zevenbergen prijs n.o.t.k. / huurprijs € 90 m² p.j.

Omschrijving

Algemeen
Grootschalige winkel- / verkoopruimte in het hart van de kern Zevenbergen in de gemeente Moerdijk.

Het betreft een complex dat ooit in gebruik was als graanpakhuis (gebouwd tussen 1900 en 1910 volgens de Basis Administratie Gebouwen BAG-viewer), dat door de loop der jaren is aangepast aan nieuwe gebruiksvormen. De begane grond is langjarig in gebruik geweest als supermarkt van Edah en...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Grootschalige winkel- / verkoopruimte in het hart van de kern Zevenbergen in de gemeente Moerdijk.

Het betreft een complex dat ooit in gebruik was als graanpakhuis (gebouwd tussen 1900 en 1910 volgens de Basis Administratie Gebouwen BAG-viewer), dat door de loop der jaren is aangepast aan nieuwe gebruiksvormen. De begane grond is langjarig in gebruik geweest als supermarkt van Edah en daarna opnieuw langjarig in gebruik geweest als verkoopruimte voor bruin- en witgoed en consumentenelektronica.

Langs de Noordhaven en Zuidhaven zijn diverse winkels voor niet-dagelijkse bestedingen aanwezig en in de zone achter de Zuidhaven zijn concentraties van horeca en een grote supermarkt van Albert Heijn aanwezig. Zevenbergen heeft een NS-station en goede busverbindingen naar aanpalende dorpen.

Kadastrale aanduiding
Het betreft de volle eigendom van een perceel grond, alsmede de eigendom van een perceel grond belast met een opstalrecht, plaatselijk bekend als Zuidhaven 43, 43a, 43b, 43c en Kerkstraat 3 en 3a te Zevenbergen. De locatie is bij het kadaster bekend als gemeente Zevenbergen, sectie M, nummers 3909 en 3885, groot respectievelijk 8 are 79 centiare en 9 centiare (tezamen 888 m²).

Indeling volledige complex
Ca. 795 m² Winkel- / verkoopruimte op de begane grond (Zuidhaven 43), leeg en beschikbaar voor verhuur.
Ca. 800 m² Commerciële ruimte op de eerste verdieping (Zuidhaven 43a), verhuurd als Sportschool

Voorzieningen
Het object zal in de basis worden verhuurd als casco, leeg en vrij van huur en gebruik en zonder (technische) installaties en voorzieningen.

De beschikbare winkelruimte op de begane grond was voorheen in gebruik bij Euronics als verkoopruimte voor de verkoop van consumentenelektronica. De laatste gebruiker is failliet verklaard en verhuurder en curator zullen overleg voeren over de (technische) voorzieningen die zijn aangebracht door de laatste gebruiker.

Indien bij een nieuwe verhuur voorzieningen achterblijven dan wel worden overgenomen van de curator of de laatste gebruiker, zullen deze worden aangemerkt als huurdersvoorziening die uitdrukkelijk geen onderdeel uitmaakt van het gehuurde. Onderhoud, reparatie en vervanging van die voorzieningen is voor rekening van huurder.

Een overzicht van de op dit moment aanwezige voorzieningen treft u in de te downloaden brochure.

Huurprijs
Begane grond: € 90,00 per m² per jaar.
Bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW en te voldoen bij vooruitbetaling per maand .

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met optieperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur.

Bijkomende kosten
Uitgangspunt is dat huurder zelf leveringscontracten sluit met nutsbedrijven voor de levering van gas, water en elektra. bovenop de periodiek verschuldigde huurprijs worden geen servicekosten in rekening gebracht.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ).

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Zevenbergen valt de onderhavige onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan “Centrum Zevenbergen”, vastgesteld op 8 oktober 2015.

Op grond van artikel 5 van de planvoorschriften is de enkelbestemming van de locatie: “Gemengd-1”, met een dubbelbestemming Waarde Archeologie (artikel 18)”.

Gedeelten van de locatie zijn voorzien van een nadere functie-aanduiding, te weten:
- detailhandel;
- supermarkt;
- horeca van categorie 2;
- fitnesscentrum;

Meer informatie over het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

Bodemgesteldheid
In de voorgaande akte zijn met betrekking tot milieuaspecten geen bepalingen opgenomen.

Op het kadastrale bericht zijn geen bijzondere aanduidingen opgenomen betreffende het onderhavige perceel.

Bij de laatste gebruiker zijn geen bedrijfsactiviteiten of productieprocessen van toepassing geweest die speciale aandacht in het kader van milieu vereisen.

De terreinverharding aan achterzijde bestaat uit klinkerverharding.

Op basis van informatie, verkregen via de website www.bodemloket.nl blijkt dat er geen onderzoeken naar de bodemgesteldheid zijn ingeschreven in de openbare registers.

Lasten en beperkingen
Op de kadastrale legger van perceel Zevenbergen, sectie M, nummer 3885 is een aantekening opgenomen dat dit perceel is belast met een opstalrecht, met als begunstigde de besloten vennootschap Enexis B.B., gevestigd te 5223 MB ’s-Hertogenbosch aan de Magistratenlaan 116. Het betreft het recht tot het hebben en houden van een traforuimte op het perceel. De traforuimte is weer overbouwd met andere bouwdelen van het complex.

Wij hebben tevens de laatst bekende akte gerechercheerd en in ons advies betrokken. Dit betreft een akte van levering, verleden voor notaris mr. J.L.J. Margry, te Breda op 27 maart 2006.

In deze laatste akte wordt verwezen naar eerdere eigendomsverkrijgingen, maar zijn geen waarde-beïnvloedende lasten, beperkingen, kwalitatieve rechten of verplichtingen opgenomen.

Koopsom
Eigenaar geeft de voorkeur aan verhuur van de begane grond en aan verhuur van de tweede verdieping. Verkoop is bespreekbaar, maar is naar het oordeel van eigenaar en makelaar sterk afhankelijk van een eventuele toekomstige bestemming. Er is geen vraagprijs doorgerekend, maar eigenaar staat open voor biedingen van partijen die belangstelling hebben in koop.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verkoper en koper een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verkoop. Deze zogenaamde “opteringsverklaring” zal bij ondertekening van de koopovereenkomst door koper zijn ondertekend.

Datum van oplevering
In overleg.

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs prijs n.o.t.k. / huurprijs € 90 m² p.j.
Huur BTW belast ja
Koop BTW belast ja
Servicekosten BTW tarief nee
Aangeboden sinds 9 maanden, 3 weken, 4 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie winkelruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Zuidhaven 43
Plaats Zevenbergen
Provincie Noord-Brabant
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 888 m²
Totaal bechikbare oppervlakte 1155 m²
Oppervlakte in units vanaf 360 m²
Winkelruimte
Oppervlakte 795 m²
Oppervlakte in units vanaf 795 m²
Oppervlakte verkoop vloer 795 m²
Bijdrage winkeliersvereniging nee
Overname personeel nee
Frontbreedte 2800 cm
Branchebeperking nee
Horeca toegestaan ja
Parkeergelegenheid
Faciliteiten 00
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Informatie aanvragen of bezichting plannen?

Bel: 078-6144333 / 010-4248888

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.