erfpacht taxatie

Expertise taxatie erfpacht

Een taxatie van erfpacht vraagt om een andere aanpak dan een ‘standaard’ waardebepaling. Ooms Taxaties heeft kennis van juridische, economische en maatschappelijke factoren om de juiste waarde te bepalen van alle soorten commercieel vastgoed.

Door de jaren heen ontwikkelden wij ons ook als specialist in erfpacht. Ooms Taxaties beschikt over veel praktische ervaring. Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Erkende taxateurs
Kennis van de lokale en regionale markt
Expertises als WOZ-taxaties en erfpacht
Betrouwbaar en onafhankelijk
Snelle taxaties!

Taxatie voor erfpachters

De bestemming van een pand met erfpachtcontract veranderen? Een taxatie met erfpachtadvies maakt de beperkingen van het contract vooraf duidelijk. Misschien is de bestemming bijvoorbeeld al vastgelegd. Dat heeft gevolgen voor de grondwaarde en voor de manier waarop het vastgoed gewaardeerd moet worden.

Ook bij het verbouwen van commercieel vastgoed dat onder een erfpachtrecht valt, kunnen er bijzonderheden zijn. Kleine clausules in een erfpachtcontract kunnen grote gevolgen hebben. Schakel daarom op tijd een specialist in. Wij letten ook goed op de gevolgen van aflopende erfpachtcontracten, of u nu een financieringstaxatie nodig heeft of een taxatie voor een WOZ-geschil.

Taxatie voor verpachters of gemeentes

Een taxatie helpt verpachtende partijen bij het onderbouwen van canonaanpassingen of een nieuwe vaststelling van de canon. Het is belangrijk dat dit door een onafhankelijke taxateur gebeurt en dat de taxateur de marktwaarde onder de juiste condities bepaalt. Ooms Taxaties heeft een gekwalificeerd team van professionele specialisten die deze taxaties voor u uitvoeren.

Erfpacht

Expertises Ooms Taxaties

Een andere expertise, naast taxatie bij erfpacht, is WOZ-taxatie. Aan de hand van de WOZ-waarde wordt de hoogte van de onroerendezaakbelasting, waterschapsheffingen en rijksbelastingen bepaald.

U kunt ook bij Ooms Taxaties terecht voor het laten taxeren van zorgvastgoed zoals huisartsenpraktijken, tandartspraktijken of huisartsenposten. Een andere expertise is ‘buy-to-let’. Dit zijn taxaties voor particulieren die vastgoed verhuren.

Commercieel vastgoed taxeren

Wij sluiten de inhoud van het taxatierapport aan op uw opdracht. Er kunnen namelijk diverse redenen zijn waarom u vastgoed laat taxeren.

Snel een deskundig taxatierapport nodig?