BABEL - Lloydpier, Appartement , 3024 EX, Rotterdam

 • 81 m² - 192 m²
Deze woning bezichtigen?
Vraag een bezichtiging aan via onze online tool.

Omschrijving

GEZINSWONINGEN VAN BABEL Groots wonen aan het water Een ruime gezinswoning in een onderscheidend en hoogwaardig gebouw, dat op unieke wijze refereert aan een gemoedelijke woonbuurt. Sfeervol, met veel tuinen/terrassen en buurtcontact. En dat aan het water van en...

Toon meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 81 m² - 192 m²
Aantal slaapkamers 3 slaapkamers
Aantal kamers 4 kamers

GEZINSWONINGEN VAN BABEL
Groots wonen aan het water

Een ruime gezinswoning in een onderscheidend en hoogwaardig gebouw, dat op unieke wijze refereert aan een gemoedelijke woonbuurt. Sfeervol, met veel tuinen/terrassen en buurtcontact. En dat aan het water van en Schiehaven én op een steenworp afstand van de Maas en gezellige Rotterdamse binnenstad. BABEL belooft veel goeds! Dit prijswinnende nieuwbouwproject op de wereldse Lloydpier wordt dé plek om plezierig te wonen, te ontspannen en van het gezin of elkaar te genieten. Het gebouw met de 24 tweelaagse appartementen in uiteenlopende typen (van 80m² tot maar liefst een penthouse van 190m²) is op een prachtige trapsgewijze manier rondom vormgegeven, waardoor er volop terrassen en tuinen aan het gemeenschappelijke pad zijn ontstaan. Hier is het letterlijk en figuurlijk groots wonen.

Wonen in BABEL

Ruimte voor iedereen
Liefde voor wonen nabij het Rotterdamse centrum en zoekend naar een fijne woonbuurt: dát is wat de toekomstige bewoners van BABEL bindt. Of het nu om gezinnen gaat, stellen of empty nesters die in de stad willen blijven: hier is ruimte voor iedereen. Elke verdieping beschikt weer over andere tweelaagse appartementen met eigen indelingen, die je kunt bereiken via de lift of de trap rondom. BABEL is als het ware een kleine, eigenzinnige en exclusieve buurt midden in de stad waar iedereen zich thuis voelt en niemand in anonimiteit leeft.

Onderscheidend en luxe wonen
Het hoogwaardige gebouw van BABEL is geïnspireerd op het schilderij ‘De Toren van Babel’ van Pieter Bruegel. Het is trapvormig met een looppad van paden en trappen rondom die bijzondere doorkijkjes geven. Deze wandelroute neemt je mee langs voortuinen, terrassen en verscholen achtertuinen met volop beplanting. Iedere woning heeft zijn eigen relatie tot deze ‘straat’: bij de een is het de voordeur, bij de ander de achtertuin. Het oog voor detail is prachtig; de luxe afwerking met grote raampartijen eveneens.

Rust in huis, reuring dichtbij
De eigenzinnige woonbuurt BABEL heeft het allebei. De rust in huis, waarbij alles goed is geregeld. De (bak)fiets kan in de fietsenstalling. De auto kan altijd geparkeerd op de eigen parkeerplek in de stallingsgarage. En op een steenworp afstand is de reuring. Van speeltuinen en parken, tot leuke restaurants en uitgaansgelegenheden in het Lloydkwartier, de binnenstad of aan de Maas. Ook is er een heerlijke gemeenschappelijke tuin in het naastgelegen The Yard waar je als bewoner van BABEL gebruik van kunt maken.

Eigenzinnig wonen in BABEL
Nieuwbouw op de Lloydpier in Rotterdam

De nabijheid van de Rotterdamse binnenstad, de ruimte van een gezinswoning en de sfeer van een gemoedelijke buurt. Dat is BABEL: groots wonen aan het water van de Maas en Schiehaven! Met als kenmerken: volop ruimte voor iedereen, onderscheidend en luxe wonen en met de rust in huis en reuring nabij.

De toren van Babel als inspiratiebron
BABEL is een prijswinnend nieuwsbouwproject op de wereldse Lloydpier in Rotterdam. Architect Laurens Boodt en ontwikkelaar AM ontwierpen het gebouw, waarbij aan de buitenkant van het gebouw een straat omhoog gaat die de tweelaagse appartementen met elkaar verbindt en de gemeenschappelijke leefruimte vergroot. Hier is het fijn wonen, leven en ontspannen. Uniek. Eigenzinnig. En gewild.

Door de wijze waarop de 24 exclusieve tweelaagse appartementen zijn gestapeld, kun je als bewoner genieten van terrassen met daarop de eigen buitenruimtes van de woningen. Langs de terrassen is een gezamenlijke trap en een looppad, die zorgen voor een gemeenschappelijke ‘straat’ die elke laag van het gebouw verbindt. Nagenoeg alle woningen hebben een relatie tot deze buitenruimtes, afhankelijk van de ligging van de tuin. De ligging van de voordeur varieert eveneens per woning. Bij sommige bevindt deze zich aan de straatzijde; bij andere is de toegang inpandig. Net als in een echte kleine woonbuurt. Socializen met buren, kinderen die samen buitenspelen of juist je even rustig in je huis terugtrekken: in BABEL kan het allemaal.

Rijke mix aan tweelaagse woningen
Kenmerkend aan een buurtgevoel is de verscheidenheid aan woningen. In BABEL vind je dit ook terug. De rijke mix aan tweelaagse nieuwbouwappartementen van circa 80m² tot 155m² is ideaal voor gezinnen en iedereen die (meer) ruimte zoekt in de Rotterdamse binnenstad. Ook is er een penthouse van circa 190m² met een fantastisch uitzicht. Elk appartement bestaat uit twee verdiepingen: veelal de onderste laag voor wonen, de bovenste voor slapen. En, geen woning is hetzelfde!

Hoog afwerkingsniveau met ruimte voor woonwensen
Alle tweelaagse appartementen van BABEL krijgen een hoogwaardige afwerking. Dit zie je bijvoorbeeld aan de keuken, het tegelwerk en sanitair, strak afgewerkte stompe deuren en grote raampartijen met veel lichtinval. Ook de algemene ruimtes, zoals de entrees en groene binnentuin, zijn herkenbaar aan het oog voor detail. Daarnaast zijn er nog genoeg mogelijkheden voor persoonlijke wensen en creatieve woonideeën. Denk vooral groots. Kies je bijvoorbeeld voor 2, 3 of zelfs 4 slaapkamers óf droom je van het idee van een riante woonkeuken met kookeiland? De woonadviseurs helpen je straks bij deze keuzes. Bij elke stap op weg naar je nieuwe plek staan de juiste specialisten je met raad en daad bij. Zo realiseer jij de woning van je dromen!

Alle ruimte binnen- en buitenshuis!
Zoals het een ruime woning betaamt, is er volop bergruimte in BABEL. Zo heb je als bewoner altijd een parkeerplek in de stallingsgarage, plaats voor je fiets in de algemene stalling en een separate berging voor koffers, gereedschap en allerhanden dozen. Ook heeft bijna elk appartement één of twee inpandige bergingen, zodat je nooit ruimte te kort komt.

BABEL in het kort:
- Unieke en exclusieve tweelaagse gezinswoningen (ca. 80 tot 190m²)
- Ruimte voor iedereen die zoekt naar m² in de stad
- Een verticale straat met het kenmerkende buurtgevoel
- Wonen op slechts tien minuten fietsen van het centrum
- Hoogwaardige en luxe afwerking
- Ruimte voor persoonlijke woonwensen
- Veel lichtinval dankzij de grote raampartijen
- Rust in huis, reuring dichtbij
- Een mooi uitzicht over de Maas, schiehaven en de Rotterdamse stad

TAKE THE TOUR
We nodigen je uit …

De nieuwbouw van BABEL biedt een uniek woonconcept met een grote diversiteit aan tweelaagse appartementen achter de glasrijke gevel. Om precies te ervaren hoe het buurtgevoel in deze verticale straat tot uiting komt, nodigen we je uit voor de tour.

Wandelen door de groene buurt
Stel je eens voor: je loopt via de gezamenlijke trap aan de buitenzijde van BABEL en over het looppad naar jouw eigen appartement. Onderweg zeg je gedag tegen de spelende kinderen en geniet je op elke woonverdieping van het oog voor details op de balkons en terrassen: mooie beplanting, boompjes ter beschutting, potten vol weelderig groen. Een mooi vooruitzicht toch! Het vele groen dat de gelaagde opzet van BABEL met zich meebrengt, is een bijzonder pluspunt van dit exclusieve woonconcept.

Jouw unieke appartement inrichten
Ook een heerlijk vooruitzicht is je eigen unieke appartement dat je geheel naar eigen wens kunt inrichten. De enige overeenkomst is dat elke woning uit twee woonlagen bestaat en veel lichtinval kent, maar verder houdt elke gelijkenis op. Ieder BABEL-appartement is anders en dat maakt het wonen hier zo leuk. Geen standaard plattegronden, maar speelse indelingen met diverse hoekjes en nisjes

Parkeren dicht bij huis
En heb je zin om eind van de dag op je loungebank te ploffen, dan heb je geen zin om eerst lang naar een parkeerplek te zoeken. Goed nieuws: je kunt hier gelijk je auto kwijt in de stallingsgarage van BABEL met voldoende plekken voor alle bewoners dankzij een tweelaags parkeersysteem. Dicht bij huis en ook dicht bij de lift. Ideaal ook als je een van de hoger gelegen appartementen kiest.

WONEN OP DE LLOYDPIER
De stad, jullie thuis: van havengebied tot woonwijk

De Lloydpier ligt op tien minuten fietsen van de Rotterdamse binnenstad. De stoere en eigenwijze naoorlogs opgebouwde stad waarin zo veel mensen zich thuis voelen. Mensen die over een no-nonsens mentaliteit beschikken en houden van de puurheid en het rauwe van de havenstad. En natuurlijk van de veerkracht en de uitgesproken keuzes voor innovatieve oplossingen, waarmee Rotterdam zichzelf keer op keer op de kaart weet te zetten. Het Lloydkwartier in Delfshaven is hiervan een mooi voorbeeld. In de laatste decennia is de wijk herontwikkeld van oud havengebied tot bijzondere nieuwe woonwijk: een populaire vestigingsplek voor zowel bedrijven als bewoners. Op de Lloydpier voel je nog steeds de dynamiek van de havenstad. Je leeft er dicht bij het water.

Hip & historisch
In karakteristieke monumentale panden zijn appartementen en kantoorruimten gecreëerd, maar ook compleet nieuwe woon- en kantoorgebouwen gerealiseerd. Zo is op een unieke locatie een aangenaam leefgebied ontstaan waar hip en historisch hand in hand gaan. Hier, op de hoek van de Kratonkade en Loods Celebes, komt op de Lloydpier aan de Schiehaven het gewilde BABEL. Een verticale woonstraat met unieke tweelaagse appartementen en volop buitenruimtes. Weg van het gebruikelijke dus en daarmee … typisch Rotterdams.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs
Servicekosten BTW belast Nee
Status Verkocht

Bouw

Soort dak Plat dak
Materiaal van dak
 • overig
Aantal eenheden 24

Locatie

Plaats Rotterdam

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 81 m² - 192 m²

Indeling

Aantal verdiepingen 2
Aantal kamers 4 kamers waarvan 3 slaapkamers

Buitenruimte

Tuin
 • geen tuin

Bergruimte

Schuur/berging Box
Voorzieningen
  Aantal schuren 1

  Parkeergelegenheid

  Garage
  • inpandig
  Deze woning bezichtigen?
  Vraag een bezichtiging aan via onze online tool.