Vermogen van ondernemingen zit vaak vast in kapitaalgoederen (gebouwen, machines, voertuigen). Veel ondernemers hebben vermogen, maar medewerkers of leveranciers kunt u niet betalen met bakstenen. Bij een sale en leaseback verkoopt u uw vastgoed en u huurt het vervolgens terug van de koper. De verkoper wordt zo huurder en koper wordt verhuurder.

Benieuwd of dit ook voor uw situatie interessant is? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan!

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan

Door een vinkje te plaatsen gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vindt u in onze Privacy Statement.

leaseback geldstroom

Voor ieder type vastgoed

Het maakt niet uit of u eigenaar bent van een kantoorgebouw, bedrijfscomplex of winkelruimte. Ons kantoor staat in contact met een keur aan beleggers die variëren van lokale en regionale beleggers die bijvoorbeeld hun eigen onderneming verkochten en zo startten met beleggen, tot grote fondsbeleggers en institutionele investeerders. Sommige beleggers hebben een focus op slechts één vastgoedcategorie en zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in logistiek vastgoed. Andere beleggers zoeken een spreiding tussen de verschillende categorieën en beoordelen iedere kans die voorbij komt.

Waarom uw vastgoed aantrekkelijk is voor beleggers

Beleggers die vastgoed kopen om rendement te maken, willen waar mogelijk risico's beperken. Als een belegger een gebouw koopt dat leeg en vrij van huur is, kan het een maand duren, een half jaar of een jaar voordat zich een gebruiker aan dient. Wanneer diezelfde belegger uw complex koopt en u huurt het terug, is dit leegstandsrisico er niet.

Voordelen van sale en leaseback

  • In één keer meer liquiditeit
  • U kunt gewoon op dezelfde locatie blijven werken
  • Zekerheid door een langetermijncontract
  • Betrouwbare investeerders via ons uitgebreide netwerk
BOG - Sale en Leaseback

Hoe te beginnen?

Om u op goede wijze te kunnen adviseren, maken we graag vrijblijvend een afspraak bij u op het bedrijf om het gebouw / complex op te nemen. Tijdens die kennismaking met de locatie, wisselen we ook graag met u van gedachten over uw bedrijf en uw bedrijfsvoering. Wat zijn uw verwachtingen voor de middellange en lange termijn en wat voor een perspectief ziet u voor uw onderneming en uw branche? Afhankelijk van de complexiteit van uw object kan er soms ter plaatse een inschatting worden gegeven van marktconforme huur en daaraan gekoppelde opbrengstprijs. In veel gevallen is eerst nader onderzoek nodig van akten, bestemmingsplan en plattegronden.

Onze specialisten begeleiden u bij elke stap

Ted Rommelse Ted Rommelse
Ted Rommelse Ted Rommelse

Directeur - Vennoot - Makelaar Taxateur

Jeroen van der Meer Jeroen van der Meer
Jeroen van der Meer Jeroen van der Meer

Directeur - Vennoot - Makelaar Taxateur

Peter van Nederpelt Peter van Nederpelt
Peter van Nederpelt Peter van Nederpelt

Directeur - Vennoot - Makelaar