Veel meer hypotheken verstrekt dan vorig jaar

Veel meer hypotheken verstrekt dan vorig jaar

Geschreven door Eric van Veen op 7 oktober 2020

De coronacrisis is in meerdere branches merkbaar, zo ook op de markt van de woninghypotheken. Echter blijkt het effect tegen alle verwachtingen in positief. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg het aantal aangevraagde hypotheken met 40% ten opzichte van 2019. In het derde kwartaal ligt dit aantal lager, maar nog 15% hoger dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Naast het aanvragen van nieuwe hypotheken voor starters en doorstromers, is er vooral een stijging te zien bij woningeigenaren die oversluiten of bijsluiten voor een verbouwing. In het tweede kwartaal zijn er zelfs voor het eerst meer hypotheken verstrekt aan over- en bijsluiters dan aan starters of doorstromers op de woningmarkt. Het is een onverwachte stijging, want vanuit de branche werd een negatief effect verwacht. Doordat men in deze periode meer thuis is, is er tijd om de woonwensen te bespreken en valt op dat mensen bijlenen om hun woning te verbouwing.

Geen zekerheid op je inkomen, wel op je lasten
Een andere reden om nu over te sluiten, is om de maandlasten te verlagen. Juist in deze tijd, waarin mensen negatief getroffen worden, is het advies van een hypotheekadviseur waardevol. Hij of zij adviseert je de beste hypotheek in jouw huidige situatie. Daarmee creëer je meer zekerheid op je maandlast. Wat zorgen wegneemt in een voor sommigen onzekere tijd.


Wij staan voor je klaar
Heb jij advies nodig over je huidige financiële situatie of wil je een hypotheek voor je toekomstige thuis? Neem dan contact met ons op via financieel@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 10 en plan een afspraak in. Deze kan verlopen via videobellen, schermdelen of telefonisch, op een tijdstip dat voor jou uitkomt. Veilig én efficiënt. We helpen je graag!
bron: fd.nl en ad.nl, Hypotheken Data Netwerk

Author: Maria van der Velde

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie