Gezinsuitbreiding? Denk aan deze verzekeringen!

Gezinsuitbreiding? Denk aan deze verzekeringen!

Geschreven door Eric van Veen op 30 oktober 2020

Het is een bijzondere periode: de komst van een kindje in het gezin. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken en die veranderen in je dagelijks leven. Dat geldt ook voor je verzekeringen. Wellicht niet iets waar je aan gedacht hebt, maar wat wel goed is om te doen! Vraag advies en regel de dekking voor je hele gezin. Dan ontneem je jezelf eventuele zorgen voor later.

Waarschijnlijk ben je zelf al goed verzekerd, maar vergeet niet dat de dekking meestal aangepast moet worden bij gezinsuitbreiding. Vraag jezelf af: welke verzekeringen moeten worden aangepast en welke verzekeringen zijn nuttig om ook af te sluiten nu het gezin groter wordt?
We hebben voor jou de meeste belangrijke verzekeringen op een rijtje gezet.

Aansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering dekt schade die jij, iemand uit je gezin of je huisdier toebrengt aan een ander. Bijvoorbeeld wanneer je baby over de lederen bank bij de buren spuugt. Of als je dreumes kruipend bij een familielid een dure vaas omstoot. Erg vervelend en de kosten kunnen hoog oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering worden deze kosten gedekt. Controleer bij het afsluiten van deze verzekering of het hele gezin is meeverzekerd.

Inboedelverzekering
Met de inboedelverzekering is schade aan of diefstal van objecten in en rondom je woning die min of meer bij de woning horen, gedekt. Een belangrijke verzekering, zeker bij gezinsuitbreiding. Je weet zelf maar al te goed hoeveel nieuwe spullen er in huis bij zijn gekomen, die onmisbaar zijn voor de baby. En vaak ook erg kostbaar zijn. Vraag na bij de adviseur of jouw huidige inboedelverzekering de nieuwe items ook dekt. Dan weet je zeker dat je niet onderverzekerd bent.

Opstalverzekering
Dankzij de opstalverzekering is je woning verzekerd tegen (grote) schade aan de woning zelf, binnen en buiten. Denk aan brand-, storm- en natuurschade. Heb je voor de komst van het nieuwe gezinslid verbouwd in huis? Misschien is de herbouwwaarde veranderd, wat invloed heeft op het verzekerde bedrag op je polis. Overleg het met je verzekeringsadviseur en bekijk of er iets aangepast moet worden.

Reisverzekering
Vaak zijn kinderen tot een bepaalde leeftijd automatisch meeverzekerd, maar controleer dit altijd bij de verzekeraar. Ook bij vakanties in eigen land kan er iets voorvallen waar de reisverzekering je uit de brand helpt.

Overlijdensrisicoverzekering
Het overlijden van een gezinslid is pijnlijk. Er komt dan veel op je af. Het is van onschatbare waarde als op dat moment de financiële zaken goed geregeld zijn, zodat je daar in ieder geval geen zorg aan hebt. De overlijdensrisicoverzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt de uitvaart laten verzekeren of niet, je kunt er voor kiezen om de hypotheek geheel of gedeeltelijk af te lossen na overlijden of zorgen dat er geld beschikbaar komt om bijvoorbeeld de studie van de kinderen te betalen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en je kunt het zo opstellen hoe jij wilt. Denk hier dus goed over na en bespreek de verschillende scenario’s met je adviseur.

Komt er binnenkort een kleintje bij?
Of wil je hoe dan ook je verzekeringen laten checken en updaten? Vraag advies aan een goede verzekeringsadviseur en zorg dat je het op orde hebt voor jezelf, je partner en je kinderen. Neem contact met ons op en doe de verzekeringcheck via videobellen. Liever telefonisch contact? Dat kan ook: 010 - 424 88 03. We helpen je graag!


Auteur: Maria van der Velde
Bron: https://bit.ly/329ImRx

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie