Financiële steun bij hoge energierekening: Het Tijdelijk Noodfonds Energie

Geschreven door Jacco Groenewoud op 22 maart 2024

Heb je een laag inkomen en een hoge energierekening dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Wat houdt de regeling in?
Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen sinds 22 januari 2024 een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Wordt de aanvraag toegewezen dan wordt gedurende 6 maanden na de toewijzing vanuit dit fonds een deel van de energierekening betaald. Binnen dit fonds is een bedrag van 60 miljoen euro beschikbaar.

In de kern komt de regeling erop neer dat wanneer de energierekening meer dan 8 of 10% van het inkomen bedraagt, het Noodfonds de rest van de energierekening voor haar rekening neemt.

Voorwaarden
De voorwaarden om voor deze ondersteuning in aanmerking te komen zijn:

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat is € 3.200,-- voor een alleenstaande en € 4.480 voor een samenwonende.
  • Het huishouden moet een energiecontract op eigen naam hebben.
  • Voor mensen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum gaat het om energielasten hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen.
  • Voor mensen met een inkomen tot 200% van het sociaal minimum gaat het om energielasten hoger dan 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Een aanvraag voor deze ondersteuning moet worden ingediend voor 31 maart 2024. Dat kan digitaal via www.noodfondsenergie.nl.

Wil je persoonlijk advies over het Tijdelijk Noodfonds Energie en hoe dit jou kan helpen? Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of plan direct een 15-minuten gesprek in onderstaande agenda in.

Financiële steun bij hoge energierekening: Het Tijdelijk Noodfonds Energie
Jacco Groenewoud
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

Rondom het geven van een schenking of juist het ontvangen van een schenking gelden fiscale regels. Deze regels zijn best ingewikkeld. Schenken kan...
Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Dit zijn Mignon en Rick. Dit jonge stel is woonachtig in Poortugaal, samen met hun 8-jarige dochter Puck en hond...
Bekijk overzicht