Ik heb verbouwingsplannen. Wat kan gefinancierd worden?

Wanneer je jouw woning gaat verbouwen doe je dat meestal om de woning te verbeteren en soms omdat de keuken bijvoorbeeld niet helemaal je smaak is. Een taxateur maakt een taxatie van je woning en beoordeeld de verbouwing op wat het naar haar of zijn mening aan waarde toevoegt.

Een keuken van € 20.000,- zal vaak € 14.000,- aan waarde toevoegen, maar niet altijd. Soms meer, soms minder. Ervan uitgaande dat je voldoende inkomen hebt kun je dan de waardestijging van € 14.000,- financieren. Moet je die andere € 6.000,- dan uit je spaargeld betalen? Wel als je verder geen overwaarde hebt. Is er overwaarde, dus is de woning meer waard dan de hoofdsom van de hypotheek en bedraagt die overwaarde minimaal € 6.000,- dan kun je de volledige verbouwing van € 20.000,- meefinancieren.

Andere waardevermeerderende voorbeelden zijn:
- nieuwe keuken,
- nieuwe badkamer,
- toilet,
- dakkapel,
- uitbouw,
- opbouw op de garage,
- vloeren,
- wanden,
- de tuin.

Alles zolang het aan het huis vast zit, je het niet kunt meeverhuizen en het volgens de deskundige waarde toevoegt. Onze adviseurs kijken graag met je mee wat de mogelijkheden zijn, vraag nu een adviesgesprek aan!

Eric van Veen
Neem contact op met Eric

Gerelateerde artikelen over: Hypotheek aanpassen

Ik ga scheiden: wat doen we met de woning?

Bij een echtscheiding komen veel factoren aan bod, waaronder ook de (koop)woning. Wanneer jullie samen in het bezit zijn van een koopwoning zal er een keuze gemaakt moeten worden wie er...

Wat is rentemiddeling?

Bij rentemiddeling breek je je huidige rentevaste periode open en spreek je een nieuwe, vaak langere rentevaste periode af met de bank. Waarbij de hypotheekrente een gemiddelde is van je huidige...

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie