(Voor)uitkijken naar je pensioen, wees goed voorbereid op de financiële consequenties. Ga je binnenkort met pensioen? Denk je aan een vervroegd pensioen? Of wil je graag uitrekenen wanneer je met pensioen kan? Wij helpen je graag bij al jouw pensioenvragen. Wij geven persoonlijk advies voor financiële weerbaarheid in elke fase van je leven, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen dan kunnen we de afspraak ook op afstand plaats laten vinden, onze adviseur deelt zijn scherm zodat jij dezelfde betrouwbare service krijgt maar dan op een veilige afstand.

Plan kosteloos een oriëntatiegesprek

Pensioen

Mijn pensioen

De huidige maatschappij kijkt steeds eerder uit naar het pensioen, maar vooral vanwege financiële redenen; namelijk het pensioentekort of pensioengat. We zullen langer moeten doorwerken en hebben hoogstwaarschijnlijk een stuk minder te besteden. Wat betekent dit voor jou? Het is goed daar tijdig bij stil te staan, vóór het zo ver is. Hoe zie jij je pensioen voor je? Wil je tijdens je pensioen graag wonen in de stad, dichtbij alle voorzieningen of bij de kleinkinderen? Verhuizen naar een comfortabel appartement of droom je van een tweede woning in het buitenland? Deze beslissingen hebben altijd financiële consequenties. Daarom is het zo goed hierover een gesprek aan te gaan met een financieel adviseur. Hieronder lichten we een aantal mogelijkheden toe.

Pensioen & Hypotheek: oversluiten of uitbreiden

Het is verstanding om ruim voor je pensioengeregdigde leeftijd langs te gaan bij een financieel adviseur. Zo heb je voldoende tijd en mogelijkheden om jouw huidige hypotheek over te sluiten of uit te breiden. Vanaf je pensioenleeftijd houden banken en geldvertstrekkers ook rekening met jouw pensioeninkomen, dit betekent dat je vanaf dat moment een lager bedrag kunt lenen voor jouw hypotheek dan voorheen.

Pensioen & Hypotheek: verhuizen

Bij een verhuizing wordt een hypotheek niet verlengd, maar sluit je automatisch een nieuwe hypotheek af. Vanaf de pensioengeregdige leeftijd gelden er andere leennormen, wat kan zorgen voor een lagere financiering bij een hypotheek. Grote kans dat je na de pensioenleeftijd niet in staat ben om een nieuwe woning te kopen en een woning zal moeten huren. Laat je dus vóór je pensioenleeftijd goed informeren.

Pensioenadvies nodig? Onze specialisten helpen je graag!

Sandra van Pinxteren Sandra van Pinxteren
Sandra van Pinxteren Sandra van Pinxteren

Erkend Financieel Adviseur

Jacco Groenewoud Jacco Groenewoud
Jacco Groenewoud Jacco Groenewoud

Financieel Adviseur

Paul van den Herik Paul van den Herik
Paul van den Herik Paul van den Herik

Manager Hypotheken – Hypothecair Planner – Partner

 Doe gratis een verzekeringscheck!

Passen jouw verzekeringen nog wel bij jouw huidige situatie? Oververzekerd zijn is net zo vervelend als onderverzekerd.
Denk hierbij aan je inboedelverzekering, zorgverzekering, reisverzekering...