‘Wij gaan voor de beste deal’

‘Wij gaan voor de beste deal’

Geschreven door Leonie de Wit op 10 juni 2021

Een hypotheek afsluiten doe je niet elke dag en kan nog best ingewikkeld zijn. En niet elke geldverstrekker heeft de beste voorwaarden voor jou. Een hypotheekadviseur helpt je door de –voor jou- wirwar van documenten, wetten en financiële regels. En niet onbelangrijk, de juiste adviseur vindt voor jou de beste deal. ‘Dat scheelt je uiteindelijk veel tijd, zorgen én geld’.

Een hypotheek moet passen bij jouw persoonlijke situatie. Om die reden willen wij bij Ooms tijdens het eerste oriënterende gesprek alles van jou weten. Wat doe je in het dagelijkse leven en wat zijn je plannen en je wensen? Dit vragen we niet alleen om jou te voorzien van het juiste advies, maar ook zodat we op zoek kunnen naar de beste deal. Je hebt bij ons de keuze uit alle grote banken en niet alle geldverstrekkers hanteren dezelfde voorwaarden.

De beste voorwaarden

Zo zorgt de makkelijkste weg niet altijd voor de beste deal. ‘Klanten zijn er vaak op gebrand om de financiering snel rond te krijgen en kijken minder snel naar de voorwaarden’, aldus Ooms hypotheekadviseur Jacco Groenewoud. Om een voorbeeld te geven: ‘Onlangs heb ik een klant geholpen die in een ziekenhuis werkt. Ze was al begonnen met werken, maar nog niet klaar met het afronden van haar studie. Haar inkomenssituatie zou dus veranderen, zodra ze klaar was met haar opleiding. Het is belangrijk om ook hiermee rekening te houden. Van een aantal geldverstrekkers is bekend dat ze sneller akkoord geven aan mensen in de zorg, maar dat wil niet zeggen dat die voorwaarden overeenkomen met de voorwaarden die een klant het liefste zou willen. Wij kijken wat de klant écht wil en welke voorwaarden zij belangrijk vinden en stemmen daar de keuze van de geldverstrekker op af.’

Kosten noch moeite worden gespaard

Jacco heeft ervoor gekozen om de aanvraag bij een andere geldverstrekker in te dienen in de vorm van een zogenoemd maatwerk-dossier. ‘Het kost iets meer tijd en moeite, maar uiteindelijk heb ik wel de hypotheek met de beste voorwaarden kunnen krijgen.’ Het is belangrijk dat een financieel adviseur kosten noch moeite gespaard om voor jou de beste deal te krijgen. ‘In de huidige woningmarkt moet de financiering vaak snel geregeld worden, maar vervolgens zit je wel jaren vast aan je hypothecaire lening. Wij weten precies welke geldverstrekker de beste voorwaarden hanteert voor jouw persoonlijke situatie en gaan dus ook altijd voor de beste deal.’ Een hypotheek moet betaalbaar blijven, niet alleen nu maar ook in de toekomst.

Wil jij een hypotheek afsluiten? Wij geven onafhankelijk advies op maat en beantwoorden graag al jouw vragen, zo kun jij met een gerust hart een keuze maken en vol vertrouwen een hypotheek afsluiten.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie