Starterslening via Ooms: Koop een woning met een starterslening! Zolang de voorraad strekt!

Geschreven door Anniek Hoogstad op 31 juli 2023

De starterslening is een lening waarmee je als starter net een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van jouw eerste woning. En er is goed nieuws. De starterslening is weer of nog altijd beschikbaar in verschillende gemeentes! De gemeente Rotterdam heeft recentelijk de voorwaarden versoepeld en dat was dermate succesvol dat het beschikbare budget binnen een week op was. Rotterdam kijkt nu of zij nog wat extra budget beschikbaar kunnen stellen. Aangezien de woningprijzen inmiddels alweer licht stijgend zijn, blijven startersleningen voor veel starters echt onmisbaar.

Starterslening
De starterslening is een aanvullende lening boven op de hypotheek voor starters die voor het eerst een huis kopen. De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek die de starter kan krijgen. De eerste 3 jaar betaalt een starter geen rente of aflossing voor de starterslening. De starterslening geldt zowel voor nieuwe als bestaande woningen.

Na de eerste 3 jaar ga je in principe rente en aflossing betalen. Het kan zo zijn dat je inkomen te laag is om de maandlasten te kunnen betalen. Dan kun je een hertoetsing aanvragen en worden je maandlasten afgestemd op je inkomen.
De starterslening heeft een maximale looptijd van 30 jaar en moet hierna volledig afgelost zijn.

Starterslening aanvragen
Er is een aantal voorwaarden verbonden aan de lening. Ben jij als starter op zoek naar een woning en ben je benieuwd of jij aan de voorwaarden voldoet? We zoeken het graag voor je uit. De starterslening geldt zolang de voorraad strekt, wacht dus niet te lang met het maken van een afspraak.

Maak hier een afspraak met onze adviseur voor het aanvragen van de speciale starterslening.

Starterslening via Ooms: Koop een woning met een starterslening! Zolang de voorraad strekt!
Anniek Hoogstad
Neem contact op met Anniek

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Als wij spreken over ‘krapte’, betekent dat er steeds minder woningen per potentiële koper te koop staan. Voor iedere woning, zeker die in het betaalbare segment tot...
CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

Grote kans dat jouw woning is uitgerust met een cv-ketel. Hoewel deze vaak lang meegaat, is het cruciaal om te begrijpen wat de vervanging ervan inhoudt. Is jouw cv-ketel binnenkort aan...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie