Starterslening in Nissewaard

Starterslening in Nissewaard

Geschreven door Leonie de Wit op 8 december 2021

Een huis kopen dat onbetaalbaar lijkt, dat is soms toch mogelijk dankzij de Starterslening. De naam zegt het al: de Starterslening is bedoeld voor starters die hun eerste koophuis kopen. Met zo'n lening kun je het verschil overbruggen tussen de prijs van het huis dat je wil kopen en het bedrag dat je maximaal kunt lenen. De Starterslening is altijd een aanvulling op jouw normale hypotheek.

De lening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en een looptijd van 30 jaar. De eerste drie jaar betaal je geen rente en aflossing over de Starterslening. Na het derde jaar vindt er een inkomenstoets plaats. Bij voldoende inkomensstijging ga je (gedeeltelijk) rente en aflossing betalen. Er zijn ook toetsmomenten na het 6e, 9e en 15e jaar.

Starterslening aanvragen
Je sluit de nieuwe starterslening af via de SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, al komt het geld zelf van de gemeente. Je kunt de starterslening aanvragen als je concreet in onderhandeling bent over een koopwoning in Nissewaard.

Ben jij als starter op zoek naar een woning en ben je benieuwd of jij aan de voorwaarden voldoet? We zoeken het graag voor je uit. Maak een afspraak met onze adviseur voor het aanvragen van de speciale starterslening.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie