Starterslening in de Hoeksche Waard! Is het iets voor jou?

Ga je binnenkort je eerste woning kopen in de Hoeksche Waard? Dan is er goed nieuws! Want je kunt nu ook in de gehele Hoeksche Waard de Starterslening aanvragen. Weet je niet precies wat het inhoudt? We leggen het je uit.

Buiten al het dromen om, moet je als starter op de woningmarkt nieuwe, grote keuzes maken die waarschijnlijk veel vragen oproepen. Dat begint met het afsluiten van een hypotheek. Hoeveel kan je lenen, welke hypotheekvormen zijn er allemaal en welke past daarvan het best bij jou? En heb je wel genoeg geld om jouw droomhuis met die ene keuken en badkamer te realiseren?
Het is slim om informatie in te winnen over welke beslissingen je dient te nemen en welke opties er voor jou zijn. Zo maak je het voor jezelf overzichtelijk én ben je in staat de meest gunstige situatie voor jezelf te creëren. Bekijk dus zeker of je in aanmerking komt voor de Starterslening!

Wat is de Starterslening?
De Starterslening is speciaal voor mensen die hun eerste koopwoning aanschaffen. Het is een aanvullende lening bovenop de hypotheek die het verschil overbrugt tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek. De Starterslening vraag je aan bij jouw gemeente en dat kan nu dus ook in de Hoeksche Waard!
Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een starterslening. Die voorwaarden verschillen per gemeente. Dit zijn de voorwaarden voor de starterslening in de Hoeksche Waard (bron: gemeentehw.nl):

 • Je bent nog geen 36 jaar.
 • Je bent niet eerder eigenaar geweest van een woning.
 • Je wilt een woning in de Hoeksche Waard kopen
 • Je bent geen huurder van de woning die je wilt kopen.
 • Jijzelf gaat de woning bewonen.
 • De Starterslening bedraagt maximaal 20% van de verwervingskosten van de woning of maximaal € 35.000,-.
 • De Starterslening is een aanvulling op de eerste hypotheek. Op beide hypotheken is de Nationale Hypotheekgarantie van toepassing.
 • Je maakt geen gebruik van andere financiële regelingen voor de aankoop van de woning.
 • Je hebt het koopcontract reeds ondertekend.
  (Kijk voor meer informatie op gemeentehw.nl)

Is de Starterslening iets voor jou en waar moet je nog meer aan denken?
Laat je goed informeren bij de aankoop van een eerste woning. Vele starters zijn je al voor gegaan: de hypotheekadviseurs van Ooms helpen voornamelijk beginnende kopers. In een adviesgesprek kijkt de adviseur specifiek naar jouw situatie en luistert hij of zij naar jouw eisen en wensen. Daardoor krijg je een persoonlijk antwoord op je vragen, vind je de beste hypotheek én de adviseur helpt je bij het aanvragen van de Starterslening.

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in met de adviseur in de Hoeksche Waard. Het gesprek is via videobellen of telefonisch: veilig en wel zo efficiënt. En het eerste gesprek is gratis! Liever meteen bellen? Dat kan ook, bel direct met Ooms Veldhoen & Romeijn in de Hoeksche Waard op 0186 - 619 300. We helpen je graag!

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

Rondom het geven van een schenking of juist het ontvangen van een schenking gelden fiscale regels. Deze regels zijn best ingewikkeld. Schenken kan...
Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Dit zijn Mignon en Rick. Dit jonge stel is woonachtig in Poortugaal, samen met hun 8-jarige dochter Puck en hond...
Bekijk overzicht