Starterslening aanvragen via Ooms: grijp nu je kans en bemachtig een woning met een starterslening van Rotterdam!

Geschreven door Leonie de Wit op 1 februari 2023

De starterslening is een lening waarmee je als starter net een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van jouw eerste woning. En er is goed nieuws. De starterslening is weer beschikbaar én de regels zijn versoepeld.

Starterslening
De starterslening is een aanvullende lening boven op de hypotheek voor starters die voor het eerst een huis kopen. De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek die de starter kan krijgen. De eerste 3 jaar betaalt een starter geen rente of aflossing voor de starterslening. De starterslening geldt zowel voor nieuwe als bestaande woningen.

Versoepelde regels vanaf 1 juli 2023
Tot 1 juli is de starterslening alleen voor Rotterdamse huurders die een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlaten. Echter kan de starterslening vanaf 1 juli ook worden aangevraagd door Rotterdamse starters tussen de 18 en 35 jaar, die géén sociale huurwoning achterlaten. Voor de starters die wel een sociale huurwoning achterlaten, blijven vanaf 1 juli 50 startersleningen gereserveerd. Voor hen geldt geen leeftijdsgrens.

Starterslening aanvragen
Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de lening. Ben jij als starter op zoek naar een woning in Rotterdam en ben je benieuwd of jij aan de voorwaarden voldoet? We zoeken het graag voor je uit. De starterslening geldt zolang de voorraad strekt, wacht dus niet te lang met het maken van een afspraak.

Maak hier een afspraak met onze adviseur voor het aanvragen van de speciale starterslening.

Starterslening aanvragen via Ooms: grijp nu je kans en bemachtig een woning met een starterslening van Rotterdam!
Jacco Groenewoud
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Als wij spreken over ‘krapte’, betekent dat er steeds minder woningen per potentiële koper te koop staan. Voor iedere woning, zeker die in het betaalbare segment tot...
CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

Grote kans dat jouw woning is uitgerust met een cv-ketel. Hoewel deze vaak lang meegaat, is het cruciaal om te begrijpen wat de vervanging ervan inhoudt. Is jouw cv-ketel binnenkort aan...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie