Reisverzekering dekt niet altijd in code oranje gebied

Reisverzekering dekt niet altijd in code oranje gebied

De zon laat zich wat vaker zien en de zomer komt steeds dichterbij. Dan begint het weer te kriebelen: we gaan op vakantie! Of je nu in Nederland blijft of toch het buitenland bezoekt: zorg ervoor dat je volledig zorgeloos van je vakantie kunt genieten en regel je reisverzekering goed. Zeker als je naar een gebied gaat met een negatief reisadvies vanwege corona.

Ga je op reis naar een bestemming die wegens corona de kleurcode oranje (alleen noodzakelijk reizen) heeft, dan is er een grote kans dat jouw reisverzekering je niet volledig dekt of zelfs helemaal niet. Veel verzekeraars keren niets uit als je schade oploopt tijdens een vakantie in een gebied met code oranje. Ook niet als de gemaakte kosten niets te maken hebben met het virus. Wees je daarvan bewust en vraag advies aan de financieel adviseur, voordat je vertrekt.

Wat als code geel tijdens mijn vakantie naar code oranje gaat?
In de meeste gevallen dekt je verzekering je gewoon volgens de polisvoorwaarden, ook als de kleurcode veranderd is naar oranje tijdens jouw reis. Echter is de dekking vaak wel tot aan de eerstvolgende mogelijkheid dat je weer naar huis kunt. Kies je ervoor om langer dan dat te blijven? Dan vervalt je dekking mogelijk alsnog. Check ook dit goed bij je verzekeraar of leg het voor aan de financieel adviseur.

Wat dekt een reisverzekering?
Wat jouw reisverzekering dekt is afhankelijk van de polisvoorwaarden waar je voor kiest. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je te verzekeren voor de vergoeding van kosten door onverwachte gebeurtenissen, zoals het bijboeken van een hotel. Het is tevens mogelijk gemaakte medische kosten te dekken of zelfs eventuele repatriëringskosten vergoed te krijgen.
Niet alleen bij vakanties over de grens is het fijn goed verzekerd te zijn; ook dichtbij huis zit een ongeluk in een klein hoekje, wat onnodig extra kosten kan opleveren.

Bij Ooms helpen we je aan de best passende reisverzekering voor jouw vakantie. Dat doen we in de volgende 3 stappen:

Stap 1: De verzekeringscheck
Eenvoudig vanaf je eigen laptop via videobellen horen we graag jouw verhaal. Waar ga je heen, met wie en hoelang? Heb je misschien al een reisverzekering en past die wel bij je vakantieplannen? In dit online oriëntatiegesprek vertellen we je meer over alle mogelijke verzekeringen, voorwaarden en premies bij verschillende verzekeraars.

Stap 2: Verzekeringsvoorstel
Je krijgt op basis van de informatie uit het gesprek een op maat gemaakt verzekeringsvoorstel. Aan de hand van een eenvoudig overzicht met de verschillende aanbieders, kun je gemakkelijk de juiste verzekering kiezen die past bij jouw wensen en eisen.

Stap 3: Verzekering afsluiten
Zodra je een keuze hebt gemaakt, lopen we samen nog één keer alle voorwaarden door en gaan we de verzekering voor je afsluiten. Heb je in de toekomst nog vragen of heb je ergens anders advies voor nodig? Dan kun je altijd bij jouw persoonlijke verzekeringsadviseur terecht.


We helpen je graag!
Neem contact op met onze adviseur en we plannen een afspraak in. Liever bellen? Dan kan ook, via 010 - 424 88 03. Heerlijk als je die reisverzekering goed geregeld hebt en je van je vakantie kan gaan genieten. Dat is dit jaar toch meer welkom dan ooit tevoren. Fijne vakantie alvast!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie