Per 1 juli directe schadeafhandeling voor particuliere auto’s

Geschreven door Leonie de Wit op 10 juni 2021

Per 1 juli 2021 hoeven consumenten materiële schade aan hun personenauto niet meer te verhalen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij; dit kan dan direct bij de eigen verzekeraar.

Het kan zomaar gebeuren. Je krijgt een botsing omdat iemand geen voorrang verleent of jou niet op tijd heeft gezien. Zo’n ongeval is al vervelend genoeg, zeker als je de schade erna moet verhalen bij de verzekeraar van de tegenpartij en deze niet meewerkt. Goed nieuws: vanaf 1 juli 2021 kun je de schade ook indienen bij je eigen verzekeraar.

In juli 2021 starten verzekeraars met het afhandelen van de materiële schade aan personenauto’s van hun eigen WA-verzekerde klanten, waarbij de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig waarvan de bestuurder aansprakelijk is. Dit vergemakkelijkt het indienen van een claim, omdat niet eerst uitgezocht dient te worden wie de aansprakelijke verzekeraar is. Ook hoeven de consumenten niet zelf met elkaar in gesprek te gaan, wat spanning op kan leveren. De schade wordt door verzekeraars onderling verhaald.

Deze regeling geldt voor aanrijdingen tussen twee particuliere personenauto`s, waarbij alleen materiële schade is ontstaan. Consumenten blijven overigens de vrijheid behouden om de schade zelf bij de aansprakelijke verzekeraar te claimen.

Heb je vragen over jouw WA-verzekering? We staan voor je klaar.

Neem contact op met onze adviseur en we plannen een afspraak in. Liever bellen? Dan kan ook, via 010 - 424 88 03.

Per 1 juli directe schadeafhandeling voor particuliere auto’s
Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

Rondom het geven van een schenking of juist het ontvangen van een schenking gelden fiscale regels. Deze regels zijn best ingewikkeld. Schenken kan...
Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Dit zijn Mignon en Rick. Dit jonge stel is woonachtig in Poortugaal, samen met hun 8-jarige dochter Puck en hond...
Bekijk overzicht