Pas op met opvoeren brommer of scooter

Geschreven door Leonie de Wit op 7 juli 2023

Het klinkt onschuldig: je brommer of scooter “een beetje” opvoeren. Maar bij schade kunnen de gevolgen groot zijn. De “pakkans” lijkt niet groot, maar opgevoerde bromfietsen zijn goed voor ca. 10.000 boetes per jaar en deze zijn niet mis. Bij een overschrijving van 16 kilometer of meer bedraagt de boete in 2023 € 280 plus € 9 administratiekosten.

Verzekering kan weigeren schade uit te keren
Heb je jouw brommer of scooter opgevoerd en veroorzaak je een ongeval, dan is de kans groot dat de verzekeraar van jouw brommer of scooter de schade aan je eigen vervoermiddel niet vergoedt. Daarbovenop kan de verzekeraar op jou de schade verhalen die zij heeft moeten uitkeren aan degene die door jouw fout schade heeft geleden. Zeker wanneer de andere partij letsel heeft opgelopen kan dat een enorm bedrag zijn. Wees dus verstandig en voer je brommer of scooter dus maar niet op.

Wil je meer informatie? Wij helpen je graag.

Pas op met opvoeren brommer of scooter
Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Als wij spreken over ‘krapte’, betekent dat er steeds minder woningen per potentiële koper te koop staan. Voor iedere woning, zeker die in het betaalbare segment tot...
CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

Grote kans dat jouw woning is uitgerust met een cv-ketel. Hoewel deze vaak lang meegaat, is het cruciaal om te begrijpen wat de vervanging ervan inhoudt. Is jouw cv-ketel binnenkort aan...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie