Nieuwbouw kopen zonder voorbehoud van financiering? Niet nodig met het Haalbaarheidscertificaat

Nieuwbouw kopen zonder voorbehoud van financiering? Niet nodig met het Haalbaarheidscertificaat

Steeds meer woningzoekers laten het voorbehoud van financiering in hun bieding weg om meer kans te maken op een woning. Maar dat brengt risico’s met zich mee en is dus niet aan te raden. Koop je een nieuwbouwwoning? Dan kan het Haalbaarheidscertificaat van Ooms Financieel Adviseurs je helpen.

Als je een nieuwbouwwoning op het oog hebt, wil je graag een streepje voor hebben op de andere bieders. In het nieuws kwam naar voren dat veel mensen er daarom voor kiezen om de ontbindende voorwaarden te laten vallen en zo aantrekkelijker te worden voor de verkoper. De financieel adviseurs van Ooms zijn hier terughoudend in, want mocht je de hypotheek toch niet rondkrijgen, dan betaal je 10% van de koopsom als boete.

Om je bij de aankoop van een nieuwbouwwoning toch te onderscheiden van de anderen, kun je beter het Haalbaarheidscertificaat overhandigen. Met dit certificaat toon je aan dat Ooms Financieel Adviseurs ervan overtuigd is dat jij de hypotheek rondkrijgt en de woning kan betalen.

Financiële check
Steeds vaker wordt bij nieuwbouwprojecten gevraagd naar een zogenaamde financiële check of financiële toetsing. Bij zo’n check toetst een financieel adviseur je financiën op vele punten, om te bepalen of jij in de positie bent de betreffende woning aan te kopen.
In de toekenning van een nieuwbouwwoning kijkt de verkoper steeds vaker of jij een dergelijke check gedaan hebt én door welke partij je die check hebt laten doen.
Door onze jarenlange ervaring en vele goede relaties in de regio, wordt Ooms Financieel Adviseurs door projectontwikkelaars gezien als een heel betrouwbare partij. Zeker bij nieuwbouwprojecten die bij Ooms Makelaars in verkoop zijn.

Heb jij een financiële check bij Ooms gedaan, dan krijg je het Haalbaarheidscertificaat en weet de verkoper van jouw droomwoning zeker dat jij de financiën rondkrijgt. In dat geval is het dus niet altijd nodig om te bieden zonder voorbehoud van financiering, omdat het kunnen overhandigen van het Haalbaarheidscertificaat van Ooms je al aantrekkelijk genoeg maakt en je waarschijnlijk voorrang krijgt op de woning. Een win-win situatie!

Laat het Haalbaarheidscertificaat je helpen
Geïnteresseerd om jouw financiële check door Ooms Financieel Adviseurs te laten doen? Neem dan simpelweg contact op met de adviseur en vertel ons je verhaal. We helpen je graag! Bellen mag ook op 010 - 424 88 10.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie