Let op bij start nevenactiviteiten

Geschreven door Leonie de Wit op 7 juli 2023

In veel beroepen is er een tekort aan vakmensen. Dat geldt in de bouw, zorg, horeca, transport en vele andere sectoren. Het kan dan aantrekkelijk zijn om naast een “betaalde” baan ook nog een of twee dagen als zzp’er aan de slag te gaan. Niets mis mee. Maar de verzekeringen moeten dan wel aangepast worden.

Nevenwerkzaamheden
Naast je “betaalde” baan als werknemer kun je nevenwerkzaamheden hebben, in de vorm van vrijwilligerswerk of het uitvoeren van werkzaamheden als Zelfstandige zonder Personeel, zzp’er.

Particuliere verzekeringen niet bedoeld voor bedrijfsmatige activiteiten
Jouw particuliere verzekeringen zijn niet bedoeld voor jouw bedrijfsmatige activiteiten. Neem als voorbeeld dat je drie dagen in de week loodgieter bent in dienst van een werkgever en 2 dagen als zzp’er. Wanneer er door het aanbrengen van een verkeerde aansluiting in een gasleiding brand ontstaat bij een klant, dan is de vraag wie voor deze schade aansprakelijk is. Heb je deze fout gemaakt als “werknemer”, dan valt deze schade waarschijnlijk onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van jouw werkgever. Maar dat geldt uiteraard niet voor de schade die voortkomt uit een opdracht die je als zzp’er hebt geaccepteerd. Die aansprakelijkheid zal bij jou terechtkomen. Jouw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, AVP, zal deze schade echter niet vergoeden, want deze schade heb je niet als “particulier” veroorzaakt maar in het kader van een beroep of bedrijf.

Zo zijn er heel veel situaties denkbaar, ook met betrekking tot het gebruik van je auto, waarbij het opeens verschil kan uitmaken of je als particulier deze auto gebruikte of in het kader van jouw beroep of bedrijf.

Neem contact met ons op
Of het nu gaat om een onbetaalde functie of om het gedeeltelijk gaan werken als zzp’er: laat ons kantoor dit weten. Wij gaan dan samen met jou kijken of deze je verzekeringen moeten worden aangepast.

Let op bij start nevenactiviteiten
Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Als wij spreken over ‘krapte’, betekent dat er steeds minder woningen per potentiële koper te koop staan. Voor iedere woning, zeker die in het betaalbare segment tot...
CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

Grote kans dat jouw woning is uitgerust met een cv-ketel. Hoewel deze vaak lang meegaat, is het cruciaal om te begrijpen wat de vervanging ervan inhoudt. Is jouw cv-ketel binnenkort aan...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie