Je eerste koopwoning meteen jouw droomhuis? Starterslening vanaf januari ook in Rotterdam en Dordrecht!

Ga je binnenkort je eerste nieuwbouwwoning kopen in Rotterdam of Dordrecht? Dan is er goed nieuws! Want vanaf januari 2021 kun je ook in deze twee gemeenten de Starterslening aanvragen. Weet je niet precies wat het inhoudt? We leggen het je uit.

Buiten al het dromen om, moet je als starter op de woningmarkt nieuwe, grote keuzes maken die waarschijnlijk veel vragen oproepen. Dat begint met het afsluiten van een hypotheek. Hoeveel kan je lenen, welke hypotheekvormen zijn er allemaal en welke past daarvan het best bij jou? En heb je wel genoeg geld om jouw droomhuis met die keuken en badkamer te realiseren?
Het is slim om informatie in te winnen over welke beslissingen je dient te nemen en welke opties er voor jou zijn. Zo maak je het voor jezelf overzichtelijk én ben je in staat de meest gunstige situatie voor jezelf te creëren. Bekijk dus zeker of je in aanmerking komt voor de Starterslening!

Wat is de Starterslening?
De Starterslening is speciaal voor mensen die hun eerste koopwoning aanschaffen. Het is een aanvullende lening bovenop de hypotheek die het verschil overbrugt tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek. De Starterslening vraag je aan bij jouw gemeente en dat kan vanaf januari 2021 dus ook in Rotterdam en Dordrecht.
Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen. Deze voorwaarden zijn tijdens het schrijven van dit aritkel nog niet bekend, behalve dat je de lening alleen kunt aanvragen bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Houd de website van SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) in de gaten. Hierop komt vanaf januari alle informatie met betrekking tot de voorwaarden en de aanvraagprocedure.

Is de Starterslening iets voor jou en waar moet je nog meer aan denken?
Laat je goed informeren bij de aankoop van een eerste woning. Vele starters zijn je al voor gegaan: de hypotheekadviseurs van Ooms helpen voornamelijk beginnende kopers. In een adviesgesprek kijkt de adviseur specifiek naar jouw situatie en luistert hij of zij naar jouw eisen en wensen. Daardoor krijg je een persoonlijk antwoord op je vragen, vind je de beste hypotheek én de adviseur helpt je bij het aanvragen van de Starterslening.

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in met de adviseur. Het gesprek is via videobellen of telefonisch. Veilig en wel zo efficiënt. En het eerste gesprek is gratis! Neem dus snel contact met ons op, we helpen je graag.

Je eerste koopwoning meteen jouw droomhuis? Starterslening vanaf januari ook in Rotterdam en Dordrecht!
Paul van den Herik
Neem contact op met Paul

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

Rondom het geven van een schenking of juist het ontvangen van een schenking gelden fiscale regels. Deze regels zijn best ingewikkeld. Schenken kan...
Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 2

Dit zijn Mignon en Rick. Dit jonge stel is woonachtig in Poortugaal, samen met hun 8-jarige dochter Puck en hond...
Bekijk overzicht