In gesprek met… Peter en Renate

In gesprek met… Peter en Renate

In deze rubriek spreken we allerlei verschillende mensen die op een manier verbonden zijn met Ooms. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal en beleving omtrent een van de projecten van Ooms of delen hun ervaringen met Ooms als dienstverlener.

Deze keer spraken we Peter en Renate. Zij kochten onlangs hun droomhuis in Oldemarkt met een bootje voor de deur. Ze verhuisden begin dit jaar vanuit Strijen naar het rustige dorpje in Overijssel. “Ik had nooit gedacht dat we ooit in zo’n huis zouden wonen, in zo’n omgeving. Het is eigenlijk te mooi voor woorden, het kwam allemaal precies goed samen.”, vertelt Renate. “En zonder de hulp van Ooms was dat nooit gelukt.”

Al bijna twintig jaar geleden kwam het stel in aanraking met Ooms, toen zij wilden bekijken of het zinvol was om de hypotheek over te sluiten. Ze kwamen in contact met Eric van Veen, inmiddels één van de directeuren van Ooms. Hij werkte toentertijd net bij Ooms als financieel adviseur en kreeg Peter en Renate als zijn eerste klanten. Renate: “Eric had een mooie oplossing: we zouden niet onze hypotheek oversluiten, maar wel 10 jaar eerder van de hypotheek af zijn. Nu weten we: hij had gelijk. Hij kent de markt en de wetgeving zo goed; hij regelde het gewoon. Toen al!”

Samen met Eric stelden ze een financieel plan op die hen tot na hun pensioen ondersteuning ging bieden in het maken van financiële besluiten. Peter blikt terug: “We legden aan Eric voor: wat moeten wij doen om eventueel allebei op ons 55ste met pensioen te kunnen gaan?”. Lachend: “Enige tijd later kwam hij aan met een heel dik pakket papier met een hele hoop rekenwerk en wat vol stond met adviezen.” Peter en Renate volgden het advies van Eric op en leefden zo veel mogelijk volgens het plan. “We hebben ons er voor ingezet om te komen waar we nu zijn. Ik ben met vervroegd pensioen en Renate kan dat ook doen als ze dat zou willen. De vrijheid die wij nu hebben is ontzettend veel waard. Eric heeft goud werk voor ons verricht, want zonder zijn plan zaten we nu niet in deze luxe positie.”

Niet alleen met Eric van Ooms Financieel Adviseurs ervaarden Peter en Renate een positieve samenwerking. “Met Salomé, onze makelaar van Ooms Dordrecht, hadden we meteen hetzelfde gevoel als bij Eric. Ze willen je écht helpen. Je merkt dat dat hun eerste doel is. Ons huis, die aanvankelijk moeilijk verkoopbaar leek, was met vier maanden verkocht!”, vertelt Renate enthousiast.
In het verkooptraject bemerkte het koppel dat het erg prettig is dat hun financieel adviseur onder hetzelfde dak opereert. Omdat de makelaar direct inzicht had in het financiële plan. Dat Peter en Renate ook alle verzekeringen via Ooms geregeld hebben is geen toeval. Peter: “One stop shopping noem ik dat. Al je financiën, waaronder je hypotheek en verzekeringen, onder één dak. Vertrouwde gezichten en een vertrouwd bedrijf. Dat is gewoon makkelijk.”

Ondanks de louter positieve reacties op hun nieuwe optrek in het oosten, hoort het stel vaak om zich heen dat mensen zelf niet naar een financieel adviseur zouden gaan. “We vertellen dat het vooral te danken is aan het plan, maar men denkt dat je veel geld moet hebben om financieel advies te krijgen.” Lachend gaat Renate verder: “Maar juist als je niet veel geld hebt, moet je naar de adviseur gaan! Je kan veel bewuster keuzes maken wat grote aankopen betreft. Wij wonen nu aan het water en het voelt alsof we elke dag op vakantie zijn. Dat is echt wel dankzij het financiële plan en natuurlijk onze eigen inzet daar in.” Peter knikt instemmend om wat zijn vrouw vertelt. “En weet je… het gaat eigenlijk veel verder. Als je in je leven geen zorgen hebt over geld en je kan doen wat je wilt, ervaar je zo veel meer geluk en blijf je langer gezond. Dat is waar het uiteindelijk om gaat."

Wat doet de financieel adviseur?
Dat de hypotheekadviseur je begeleidt in het maken van keuzes omtrent je hypotheek, is wel bekend. Wat de financieel adviseur of gecertificeerd financieel planner (FFP) precies doet, is niet voor iedereen bekend. Hij of zij gaat over je hele besteedbare inkomen en vermogensplanning. Voor nu en in de toekomst, bij eventuele arbeidsongeschiktheid, overlijden en scheiding. Financieel advies leidt altijd tot een plan. Voor het opstellen van het plan gebruiken de Ooms-adviseurs het programma Figlo, waardoor het plan real time online inzichtelijk is voor jou als klant.

Heb je behoefte aan financieel advies of ben je benieuwd wat het voor jou kan betekenen, zoals bij Peter en Renate? Kijk op de website en neem contact op via 010 – 424 88 03 of mail naar financieel@ooms.com. We helpen je graag!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie