Grijp nu je kans en bemachtig een woning met een starterslening van Rotterdam

Grijp nu je kans en bemachtig een woning met een starterslening van Rotterdam

Geschreven door Leonie de Wit op 20 september 2021

Starters hebben het zwaar op de woningmarkt. Gemeente Rotterdam gaat daarom starters tussen de 18 en 35 jaar helpen met het kopen van hun eerste huis. Met een starterslening vergroot jij direct jouw kans op de woningmarkt en dat is noodzakelijk want de woningnood onder jongeren is momenteel hoog.

Wat is een starterslening?

De starterslening is voor Rotterdammers tussen de 18 en 35 jaar die hun eerste huis willen kopen. Zij kunnen een extra lening krijgen van maximaal 30.000 euro, voor een woning met een koopprijs tot de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (355.000 euro). De starterslening werkt als een tweede hypotheek, met als voordeel dat je de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen. Deze lening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek. De lening is overigens ook bedoeld voor Rotterdammers ouder dan 35 jaar, die een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlaten.

‘Dankzij de starterslening heb ik mijn eerste woning kunnen kopen’

Jordi van Lierop (33 jaar) heeft net zijn eerste woning gekocht, met behulp van de starterslening: ‘Een huis kopen als starter in deze markt is niet makkelijk. Ik wist dat deze speciale lening bestond, maar niet of ik in aanmerking zou komen. Financieel adviseur Sandra van Ooms Makelaars heeft mijn hypotheekaanvraag behandeld en het direct voor me uitgezocht. Ik hoefde alleen de documenten aan te leveren, waarna de aanvraag is ingediend. Inmiddels heb ik mijn eerste huis kunnen kopen. Een woning die echt voldoet aan mijn wensen, doordat ik hoger kon bieden.’

Starterslening aanvragen

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de lening. Zo moet je zelf in het huis gaan wonen en het dient ook echt je eerste koopwoning zijn. De starterslening mag daarbij maximaal twintig procent van de totale verwervingskosten zijn.

Ben jij als starter op zoek naar een woning in Rotterdam en ben je benieuwd of jij aan de voorwaarden voldoet? We zoeken het graag voor je uit.

Maak een afspraak met onze adviseur voor het aanvragen van de speciale starterslening.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie