Grijp nu je kans en bemachtig een woning met een starterslening van Lansingerland

Grijp nu je kans en bemachtig een woning met een starterslening van Lansingerland

Geschreven door Leonie de Wit op 11 februari 2022

Starters hebben het zwaar op de woningmarkt. De gemeente Lansingerland gaat daarom starters tussen de 18 en 35 jaar helpen met het kopen van hun eerste huis. ‘Met een starterslening vergroot je als starter direct de kans op de woningmarkt en dat is noodzakelijk want de woningnood onder jongeren is momenteel hoog’, aldus Jacco Groenewoud van Ooms Makelaars.

Wat is een starterslening?

Met de Starterslening kunnen starters tussen de 18 en 35 jaar nét een beetje extra lenen voor het aankopen van hun eerste woning. Deze extra lening heeft een maximum van 50.000 euro, voor een woning met een koopprijs tot de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (355.000 euro). De starterslening werkt als een tweede hypotheek, met als voordeel dat je de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen.

Starterslening aanvragen

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de lening. Zo moet je zelf in het huis gaan wonen en het dient ook echt je eerste koopwoning zijn. De starterslening mag daarbij maximaal twintig procent van de totale verwervingskosten zijn.

De starterslening bestaat al langere tijd in andere gemeenten en de hypotheekadviseurs van Ooms Makelaars hebben inmiddels dan ook veel ervaring met het verzorgen van hypotheken in combinatie met de speciale startersleningen.

‘Ben jij als starter op zoek naar een woning in Lansingerland en ben je benieuwd of jij aan de voorwaarden voldoet? Of ben je benieuwd wat jouw maximale hypotheek is? Je bent van harte welkom om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. We zoeken het graag voor je uit’, aldus financieel adviseur Jacco Groenewoud.

Maak een afspraak met onze adviseur voor het aanvragen van de speciale starterslening of een vrijblijvend adviesgesprek. 

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie