Financieel voordeel door vóór het einde van het jaar nog extra af te lossen op je hypotheek!

Financieel voordeel door vóór het einde van het jaar nog extra af te lossen op je hypotheek!

Het kan aantrekkelijk zijn om nog voor het einde van het jaar af te lossen op je hypotheek. Het kan je belastingvoordeel opleveren en tegelijkertijd je maandlast verlagen. Is het iets voor jou? Regel het dan snel, want wanneer je extra af wilt lossen, dien je dat tijdig aan te geven bij de bank.

Het grote voordeel van extra aflossen is dat je de maandlast van je hypotheek verlaagt, wat juist in coronatijd een prettig voordeel kan zijn. Je kunt extra aflossen met spaargeld of juist als je een schenking gekregen hebt. Extra aflossen betekent dat je overwaarde in je woning creëert. Overwaarde is wat je in Euro’s in handen krijgt als je je woning verkoopt. Koop je vervolgens een nieuwe woning, dan kun je dat geld goed gebruiken en daarin investeren.

Extra aflossen: doe het in overleg met je adviseur
Maar let op: er zitten haken en ogen aan. Belangrijk is om te beseffen dat je je geld maar één keer kunt uitgeven. Heb je het afgelost op je hypotheek, dan zit het in je stenen en kun je er niet even over beschikken.
Breng dus eerst in kaart of je het geld wel echt ‘over’ hebt. Kun je dat bedrag langdurig missen? Hoe is je pensioen geregeld? Wat gebeurt er als je auto stuk gaat of wanneer je je baan kwijtraakt?
Kortom: extra aflossen is zeker aantrekkelijk en een mogelijkheid om je bestedingsruimte te vergroten, maar weeg de voordelen tegen de nadelen af. Vraag daarom advies aan je financieel adviseur. Hij of zij zoekt uit wat het beste past bij jou en of het een goed idee is om nog vóór 2021 extra op je hypotheek af te lossen.

Neem contact met ons op: we helpen je graag!
Plan eenvoudig een vrijblijvend gesprek in via de website. Dan zoek je samen met je Ooms adviseur uit waarmee jij het grootste voordeel behaalt. Wacht niet te lang, want je wilt het dit jaar nog geregeld hebben en de bank wilt het tijdig weten. Het adviesgesprek gaat via videobellen, wel zo veilig én efficiënt! Liever bellen? Dat kan ook: 010 – 424 88 10. We helpen je graag.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie