Een huis kopen als een expat

Geschreven door Leonie de Wit op 15 mei 2023

Expat zijn in Nederland is geweldig, maar heeft ook zo zijn uitdagingen. Een vreemde taal, onbekend terrein, andere wetten en een andere cultuur met vreemde gewoontes. Laat staan ​​als je als expat een huis wilt kopen en een hypotheek wilt aanvragen. Er zijn meerdere manieren om je hypotheek te financieren, maar ook meerdere voorwaarden. Gelukkig zijn de hypotheekadviseurs van Ooms Financieel Adviseurs gespecialiseerd in het adviseren van expats.

Diverse soorten hypotheken
Als expat zijn er meerdere manieren om een ​​hypotheek te krijgen voor het huis dat je wilt kopen. Ook zijn er verschillende soorten hypotheken. Ben je afkomstig uit een EU-lidstaat, Noorwegen, IJsland, Zwitserland of Liechtenstein? Dan kun je een normale hypotheek krijgen. Dezelfde regels zijn van toepassing op niet-Nederlanders als voor een Nederlander. Dit geldt ook voor verblijfsvergunningen die niet tijdelijk of voor onbepaalde tijd zijn. Het inkomen speelt de grootste rol in de berekening voor de maximale hypotheek. Jouw hypotheekadviseur kan berekenen hoeveel je kunt krijgen op basis van jouw salaris en/of het salaris van jouw partner. Hiermee wordt het budget bepaald.

Genoeg mogelijkheden voor expat
Er zijn genoeg mogelijkheden voor een expat om een huis te kopen. Houd er rekening mee dat er allerlei kosten bijkomen zoals leges, belasting, notaris of het op uw naam zetten van de woning. We noemen dit in Nederland de Kosten Koper. Er is een berekening nodig om te bepalen welke hypotheek het beste bij je past met de laagste rente en een indicatie van het maximale bedrag dat je kunt lenen om tot een betaalbare maandlast te komen.

Meer informatie
Ben je van plan een huis te kopen in Nederland? Ooms Financieel Adviseurs helpt, als gevestigde partij in Rotterdam, dagelijks expats en weet bij uitstek hoe een expat zijn hypotheek moet financieren. Ook met een inkomen dat in andere valuta wordt uitgekeerd kun je bij Ooms terecht. Uiteraard zijn de adviesgesprekken ook in het Engels mogelijk. Ooms Financieel Adviseurs helpt je graag. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Een huis kopen als een expat
Jacco Groenewoud
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Als wij spreken over ‘krapte’, betekent dat er steeds minder woningen per potentiële koper te koop staan. Voor iedere woning, zeker die in het betaalbare segment tot...
CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

Grote kans dat jouw woning is uitgerust met een cv-ketel. Hoewel deze vaak lang meegaat, is het cruciaal om te begrijpen wat de vervanging ervan inhoudt. Is jouw cv-ketel binnenkort aan...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie