De starterslening: wat is het en is het iets voor jou?

De starterslening: wat is het en is het iets voor jou?

Ga je binnenkort je eerste woning kopen, samen of alleen? Dan weet je vast al dat de markt momenteel pittig is. Er is weinig aanbod en het is normaal geworden dat je concurrenten fors overbieden. Ook al kun je een prima hypotheek krijgen, het lijkt soms niet genoeg om een woning te kopen waar jij jezelf wel ziet zitten. Gelukkig kun je in steeds meer gemeentes de Starterslening aanvragen. Dat kan er net voor zorgen dat je die woning wél kunt kopen.

Wat is de Starterslening?
De Starterslening is bestemd voor mensen die hun eerste koopwoning kopen en bedoeld als extra steuntje in de rug. De Starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek die het verschil overbrugt tussen de aankoopprijs van de woning en je maximale hypotheek. De Starterslening vraag je aan bij de gemeente waarin je de woning koopt en dat kan tegenwoordig op steeds meer plaatsen. Ook in de gemeentes waar Ooms Financieel Advies actief is! Ga je je eerste huis kopen in Oud Beijerland, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Dordrecht, Barendrecht, Schiedam of Gouda? Daar kun je de Starterslening nu al aanvragen. In de gemeente Rotterdam komt de Starterslening waarschijnlijk in de tweede helft van 2021 beschikbaar.

Is de Starterslening iets voor jou?
Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen en die verschillen per gemeente. De voorwaarden hebben betrekking op onder andere je leeftijd, inkomen en je maximale hypotheek. Klik op de gemeente waar jij wilt gaan wonen om de voorwaarden te bekijken:

- Oud Beijerland
- Spijkenisse
- Hellevoetsluis
- Dordrecht
- Barendrecht
- Schiedam
- Gouda

Voor de gemeente Rotterdam zijn de voorwaarden nog niet bekend. Houd daarvoor de website van SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) in de gaten. Ook kun je daar opzoeken in welke andere gemeentes de Starterslening verkrijgbaar is.

We helpen je graag!
Heb je hulp nodig bij de aanvraag van de Starterslening, wil je eerst persoonlijk advies of heb je andere vragen omtrent de aankoop van je eerste woning? Twijfel niet en laat je goed informeren. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen. Neem contact met ons op en we plannen een oriëntatiegesprek in. Het eerste gesprek is kosteloos!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie