De starterslening: wat is het en is het iets voor jou?

Ga je binnenkort je eerste woning kopen, samen of alleen? Dan weet je vast al dat de markt momenteel pittig is. Er is weinig aanbod en het is normaal geworden dat je concurrenten fors overbieden. Ook al kun je een prima hypotheek krijgen, het lijkt soms niet genoeg om een woning te kopen waar jij jezelf wel ziet zitten. Gelukkig kun je in steeds meer gemeentes de Starterslening aanvragen. Dat kan er net voor zorgen dat je die woning wél kunt kopen.

Wat is de Starterslening?
De Starterslening is bestemd voor mensen die hun eerste koopwoning kopen en bedoeld als extra steuntje in de rug. De Starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek die het verschil overbrugt tussen de aankoopprijs van de woning en je maximale hypotheek. De Starterslening vraag je aan bij de gemeente waarin je de woning koopt en dat kan tegenwoordig op steeds meer plaatsen. Ook in de gemeentes waar Ooms Financieel Advies actief is! Ga je je eerste huis kopen in Oud Beijerland, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Dordrecht, Barendrecht, Schiedam of Gouda? Daar kun je de Starterslening nu al aanvragen. In de gemeente Rotterdam komt de Starterslening waarschijnlijk in de tweede helft van 2021 beschikbaar.

Is de Starterslening iets voor jou?
Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen en die verschillen per gemeente. De voorwaarden hebben betrekking op onder andere je leeftijd, inkomen en je maximale hypotheek. Klik op de gemeente waar jij wilt gaan wonen om de voorwaarden te bekijken:

- Oud Beijerland
- Spijkenisse
- Hellevoetsluis
- Dordrecht
- Barendrecht
- Schiedam
- Gouda

Voor de gemeente Rotterdam zijn de voorwaarden nog niet bekend. Houd daarvoor de website van SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) in de gaten. Ook kun je daar opzoeken in welke andere gemeentes de Starterslening verkrijgbaar is.

We helpen je graag!
Heb je hulp nodig bij de aanvraag van de Starterslening, wil je eerst persoonlijk advies of heb je andere vragen omtrent de aankoop van je eerste woning? Twijfel niet en laat je goed informeren. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen. Neem contact met ons op en we plannen een oriëntatiegesprek in. Het eerste gesprek is kosteloos!

De starterslening: wat is het en is het iets voor jou?
Mariƫlle Moerman
Neem contact op met Mariƫlle

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Vakantieplannen aan het maken? Check je reisverzekering op deze punten.

Vakantieplannen aan het maken? Check je reisverzekering op deze punten.

Hoe leuk is het om plannen te maken voor een nieuwe vakantie in het binnen- of buitenland. Of het nu een stedentrip, strandvakantie, kampeervakantie of wat voor soort vakantie ook is,...
De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

Rondom het geven van een schenking of juist het ontvangen van een schenking gelden fiscale regels. Deze regels zijn best...
Bekijk overzicht