Bespaar tot honderden euro’s per maand door oversluiten hypotheek

Bespaar tot honderden euro’s per maand door oversluiten hypotheek

Ruim de helft van de huiseigenaren in Nederland kan geld besparen op de woonlasten door de hypotheek over te sluiten. Dit kan tot honderden euro’s per maand opleveren. Veel mensen maakten de stap al: ruim 25% van de hypotheekaanvragen in 2020 kwam van oversluiters.

In 2020 besloten huizeneigenaren al massaal om de hypotheek over te sluiten, vanwege de lage rentestand. Het aantal aanvragen lag 64% hoger dan in 2019. De verwachting is dat deze trend zich in komend jaar voortzet.
Niet met de lage rente als enige reden. Uit cijfers blijkt dat veel mensen het afgelopen jaar hebben afgelost op de hypotheek en dat de waarde van de woning gestegen is. Daardoor kan de hypotheek in een lagere tariefklasse terecht zijn gekomen met een bijbehorende lagere rente, wat nog meer voordeel geeft.

Doe de bespaarcheck!
Benieuwd wat jij maandelijks kan besparen op jouw hypotheek? Doe dan eenvoudig en snel de bespaarcheck. Vul de gegevens in en je weet binnen enkele minuten wat het beste past bij jouw situatie. Heb je meer vragen over dit onderwerp? Dan kun je altijd contact opnemen met onze adviseur, we helpen je graag!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie