Bedrijfspand verduurzaamd? Laat uw pand opnieuw taxeren

Geschreven door Sytske Kooijman op 4 juli 2023

Vastgoedeigenaren staan al een paar jaar onder druk om hun kantoren te verduurzamen. Het kabinet heeft de keiharde grens gesteld dat alle kantoren in 2023 minimaal een energielabel C moeten hebben, anders mogen ze niet meer worden gebruikt. Waarom taxeren voor én na verduurzaming financieel zinvol kan zijn.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, en dat zal alleen maar toenemen, Daarom is het enorm waardevol om deze duurzaamheid meteen mee te nemen tijdens de taxatie. Zo weet u de huidige stand van zaken van het pand, en wat u eventueel zou kunnen of moeten verbeteren om het pand klaar te maken voor de toekomst.

Rente korting bij financiering
Het aanvragen van een energielabel wordt vaak als een noodzakelijk kostenpost gezien dat niks oplevert. Echter kan het ook voordelen hebben. Wanneer u een Energielabel C of hoger heeft, kan dit namelijk rente korting opleveren. Banken kijken vaker en scherper naar de mate van verduurzaming, bijvoorbeeld als hun taxateurs een vastgoedobject (her)waarderen. Hoe beter het label, hoe lager de rente. Meerdere banken geven deze korting. Het uitvoeren van energiebesparende maatregelen is niet alleen interessant voor

een lagere rente. Het verdient zich op termijn ook terug door besparing op energie en het pand wordt over het algemeen meer waard met een beter energielabel.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat door verduurzaming zowel de verhuurbaarheid als de verkoopbaarheid van een pand verbetert. De verhuurder kan vaak een hogere huurprijs realiseren, voor de huurder geldt dat hij kan besparen op zijn energiekosten en dat het comfort toeneemt.

Vraag een taxatie aan
Wij komen graag langs voor een taxatie van uw bedrijfspand. We bepalen niet alleen de marktwaarde, maar pluizen alle details voor u uit. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u vragen? Neem contact met ons op via taxaties@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88.

Bedrijfspand verduurzaamd? Laat uw pand opnieuw taxeren
Sytske Kooijman
Neem contact op met Sytske

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wil je bezwaar maken tegen je WOZ-beschikking?

Wil je bezwaar maken tegen je WOZ-beschikking?

Wil je minder belasting betalen over je huis? Dan kun je bezwaar maken tegen je WOZ-beschikking. De gemeente schat jaarlijks wat je huis waard is, maar het komt voor dat ze er flink...
Is jouw huis meer waard geworden? Dan kunnen jouw maandlasten omlaag

Is jouw huis meer waard geworden? Dan kunnen jouw maandlasten omlaag

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren gestegen. De kans is dus groot dat jouw woning meer waard is geworden. Hierdoor wijzigt de verhouding tussen je hypotheekschuld en de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie