Ontbindende voorwaarden

Ontbindende voorwaarden

Geschreven door Paul van den Herik

Deze voorwaarden laat jij meestal als koper opnemen in de overeenkomsten. De meest voorkomende ontbindende voorwaarde is het zogenaamde financieringsvoorbehoud.

Wanneer jij binnen 2 maanden na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst van je hypotheekadviseur niet te horen krijgt dat je hypotheekaanvraag is goedgekeurd, dan kun je ‘een beroep doen op de ontbindende voorwaarden’ en de overeenkomsten ontbinden. Uiteraard zul je wel aan moeten tonen dat je voldoende hard geprobeerd hebt de hypotheek rond te krijgen, maar dat het ondanks je inspanningen, bij meerdere banken niet gelukt is.
Deze voorwaarden beschermen jou als koper.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie