Bedenktijd

Bedenktijd

Geschreven door Jasper Starke

Je ontvangt een koop-/aannemingsovereenkomst in concept. Hierin staan de opschortende voorwaarden, zodat je weet wanneer de bouw doorgaat. Ook staat jouw financieringsvoorbehoud er goed in opgenomen, zodat je beschermd bent als je geen hypotheek krijgt.

Wanneer je ook weet wie de notaris is en of je een waarborgsom moet storten of dat de bank een bankgarantie stelt, dan kun je de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst ondertekenen. Je tekent met een gerust hart, toch kun je de volgende ochtend wakker schikken: wat heb ik gedaan?

Om te voorkomen dat je, zeker in deze overspannen woningmarkt, onvoldoende doordacht en te snel een huis koopt, is er nog een mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen. Wanneer je je bijvoorbeeld pas achteraf realiseert waar je aan begint en je jezelf afvraagt of je de lasten straks wel kunt betalen, kun je er nog een beperkt aantal dagen vanaf zien. Deze periode wordt de bedenktijd genoemd. Het is wel van belang dat je dit op de juiste wijze verwoordt, maar de wet beschermt je hierin. De bedenktijd is vaak 3 tot 7 dagen na ondertekening van de overeenkomsten.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie