Wat is het verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Vaak haalt men deze twee verzekeringen door elkaar, maar wen WA-verzekering is wel degelijk iets anders dan een aansprakelijkheidsverzekering. We leggen het verschil hier aan je uit.

De aansprakelijkheidsverzekering
Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) verzeker je letsel of schade die jij of een van je gezinsleden veroorzaakt aan iemand anders (letsel) of spullen van iemand anders (materieel). Deze verzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan een kind die met haar fiets per ongeluk tegen de auto van de buurman rijdt.

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is een verzekering voor motorvoertuigen en deze is wettelijk verplicht! Zonder een WA-verzekering mag je de weg niet op met je auto of motor en riskeer je een flinke boete van het RDW.

Meer vragen over particuliere verzekeringen? Onze adviseurs staan voor je klaar.

Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Gerelateerde artikelen over: Particuliere verzekeringen

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt die jij, iemand uit je gezin of je huisdier toebrengt aan een ander. Bijvoorbeeld wanneer je iets van een ander laat vallen...

Welke verzekeringen heb ik nodig als starter?

Er zijn geen speciale verzekeringen voor starters – alles wat je verzekert hangt af van jouw persoonlijke situatie. Hoe jonger je bent, hoe goedkoper de levensverzekering...